Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 10:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Mieszkam w lesie, do najbliższego sąsiada jakieś 2 tys. metrów i jak moje psy widzą gdzieś ponad drzewami błyski i słyszą huki to też się boją, ale nie muszą dostawać żadnych uspokajaczy. Przestaliśmy zapraszać gości na Sylwestra i żadnych fajerwerków bo dostawały histerii. Co się nie robi dla przyjaciół. Koty są spokojniejsze.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 28, 2012 11:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Widzicie, jak chodzi o sylwestrowe huki i błyski... to ja mam takie mieszane uczucia. Ja nie jestem fanką, wiem że zwierzaczki się denerwują, ale jak widzę Ofelię pędzącą od jednego okna do drugiego, bo może przez to drugie lepiej widać... I ten dziki szał w jej ślepiach! No co, ja mam naprawdę dziwnego kota.

Ptaszków "zazdraszczam", gili (gilów?) zwłaszcza, bo dawno ich nie widziałam. Jak się zaczęła zima, to do słoninki i kulki z ziarnami na balkonie rodziców sikorki ustawiały się w kolejce. Jak przyjeżdżałam z Ofelią, to kocina miała kocią telewizję na żywo. A teraz pusto zupełnie. Kot tęsknym wzrokiem spogląda na balkon i wiszącą słoninę, po czym znudzony przyłazi i marudzi, żeby rzucać zabawkę.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 28, 2012 11:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Hejka kotkins :) Amelia jest słodka lecz białe koty są narażone na słońce i są ogólnie wrażliwe.Tri z niebieskim fajna jest :1luvu: Amelka ma coś z Barbii po wyglądzie delikatna i spokojna się wydaje :) Widziałam białą kotkę z poparzonymi uszkami od słońca.Coś okropnego żywe rany :( i to zwykły dachowiec lecz cała biała.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt gru 28, 2012 13:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Na FB pojawiło się fałszywe ogloszenie o spaleniu kociarni w Legnicy z ukradzionymi zdjęciami kociaków od Budryska, kociarni Animal Security z Poznania i spalonego domu. Nie wysyłajcie tam broń Boże pieniędzy ani nie likujcie:
https://www.facebook.com/events/554826834545537/
i ogłoszenie że to fałszywka:
https://www.facebook.com/events/581141665244633/
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 28, 2012 19:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

wiecie co? w poniedzialek 17 grudnia zamowilam komplet do kuchni- rekawica, lapka i recznik. na prezent. wiecie ile szlo? poltora tygodnia :? wlasnie dzis doszlo. prezent mial byc z tego. i bedzie, spozniony :twisted:
Sobie tez kupilam. Fajne wzory i niewielki koszt kompletu, ale kurka, zeby szlo prawie dwa tygodnie 8O i to kurierem wysylane :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt gru 28, 2012 19:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

No ,ja się zdziwiłam , kiedy do Ciebie Alab doszła moja paczka z "kapielowymi" rzecami dla gajki W DWA DNI!

Vailet, Amka to żywe srebro, szaleniec perski!
Ameczka specjalizuje się w:
-wskakiwaniu z rozpędu o 5 rano na moje bezwładne, śpiące ciało
-wskakiwaniu na stojące lampy- bo może się je uda zbić
-zabawy typu "a goń mnie Leonie (moja wielka, perska gapa!), ucieknę ci na szafę z odbicia z podłogi"
-zbijaniu bombek choinkowych
-zbijaniu jajek wielkanocnych i wsiadaniu do koszyczka na ich miejscu
-prob wskoczenia na stojącą choinkę
-spaniu z psem w łóżku, przy czym najchętniej tam gdzie najbardziej śmierdzi
-waleniu lapkami w szybę bo TAM SĄ LATACZE (widzem je!!!som!!!daj mnie latacza!!!)
-brudzeniu się gdzie się da i jak się da
-wkładaniu lapek do barszczu albo pomidorowej (sprawdzem co tam jezd tylko...)
Spokojna Amelia...pozory mylą!! :mrgreen:

Amelka NIE POWINNA być persem...powinna być szarym dachowcem.

A ta trikolorka i blue-craemka to Piękna Fio.
Ona jest dla odmiany Najbardziej Perskim Persem Świata...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt gru 28, 2012 20:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Ja też byłam mile zaskoczona, ale to był Priorytet. A Gaja chyba upatrzyła sobie mojego męża i w nocy ładuje mu się na klatę i mruczy. Najpierw były ugniatania ciasta , ale to było przed Świętami. A to miała być moja kocia, bo Tiara jest taka, że tylko jak chce jeść to przychodzi i się mizia. Gaja miała być moim przytulańcem, moim, a nie męża :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 28, 2012 20:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

alab108 pisze:Ja też byłam mile zaskoczona, ale to był Priorytet. A Gaja chyba upatrzyła sobie mojego męża i w nocy ładuje mu się na klatę i mruczy. Najpierw były ugniatania ciasta , ale to było przed Świętami. A to miała być moja kocia, bo Tiara jest taka, że tylko jak chce jeść to przychodzi i się mizia. Gaja miała być moim przytulańcem, moim, a nie męża :evil:

Aluś ja nie mam żadnego swojego kota :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt gru 28, 2012 20:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

alab108 pisze: Gaja miała być moim przytulańcem, moim, a nie męża :evil:
He he skąd to znam? :mrgreen: Rudi miał być taki dla mnie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt gru 28, 2012 20:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Polecam zakupienie lub adopcję maksymalnie wrednej kocicy,dawanie jej smakolyczków i całowanie się z nią w nosek.
Fionę.
Fio jest MOJĄ kotką.
Kiedy Małż bierze ją na ręce jest potwornie zdegustowana, na jej twarzyczce widać oburzenie & obrzydzenie.
On nie powinien TEGO robić pod żadnym pozorem!!!

Melon jest moim psem.Włazi mi do łóżka jak tylko wróci z porannego sikczka z ogrodu i GRZEJE SOBIE O MNIE STÓPKI!!!
Małż jest z kolei oburzony- żeby mu pies łapami prosto z ogrodu właził DO ŁÓŻKA!?
Psie zimne stópki na moim udzie o 7 rano...hmm...

Leosia też łatwo kochać: włazi na każdego i uwala swoje sześć z kawałkiem kilo na człowieku.
Demokratycznie obłazi naszych gości i u każdego śpi pół godzinki, nie pomijając domowaników.
Oczywiście najbardziej kocha mojego pasierba Radka.Ostatnio leżał na radkowej głowie, z zadkiem w okolicy ust...

kotkins

Post » Pt gru 28, 2012 22:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Mam wredną kocicę. Karmię z ręki, podtykam smakołyki, całuję w łepek, daję sobie wylizywać ostrym ozorem twarz. A ta małpiatka pręgowana nie chce poleżeć mi na kolanach! I spycha mnie w nocy z poduszki :evil: . A dzisiaj tylko by spała - z małymi przerwami na krótką przebieżkę za myś-myś-myś i na przekąskę. Teraz właśnie drzemie na szafie. Ciekawe co będzie robić w nocy :?

Sorki że się niecierpliwię, ale.... GDZIE WYWIADÓWKA U MELONA!!!!!!
Łykend się zaczyna, człowiek by sobie coś fajnego poczytał, a tu nic!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 28, 2012 22:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

W sprawie wywiadowki perspektywa raczej kiepska: jadę do Neigh.
W planie rozliczne atrakcje...nie martwcie się,może też Wam COŚ skapnie skoro TAK lubicie persy... :mrgreen:

kotkins

Post » Pt gru 28, 2012 23:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

O, to wpadnijcie do mnie zobaczyć Korneliusza. Właśnie niespodziewanie wróciłam z Gdańska. Nie wytrzymałam z matką...
Za to koty się cieszą z powrotu...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob gru 29, 2012 8:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Bawcie się dobrze i wygłaskajcie ode mnie psy i koty (te, które to lubią oczywiście :wink: )!
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 29, 2012 9:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKI cd!:)

Jedzie.......

Rozmowa była chyba wczoraj czy przedwczoraj z cyklu tych :

ja - Wybieram się do Kaśki
Kotkins - Też bym chciała
ja- To to w czym problem? Rusz tyłek...........3 h autostradą i jesteś........poza Kaską dostarczę Ci jakiś atrakcji 8)
Kotkins - Do Ciebie......hmm tak, ale ja wolę do Maksia Kury
ja ( łaskawie ) - Możesz do Maksia - nawet Ci klatę do pokoju mogę wstawić. Ty nie marudz tylko jedz, mam wolny weekend niespodziewanie, taka okazja się prędko nie powtórzy
Kotkins - ja tez mam wolny weekend. A wiesz że masz rację..jadę

Ma się ten dar przekonywania.

BARDZO dobrze - mam masę kotów do oddania............może coś wywiezienie do Poznania?:-) odkryłam źródło persów - starych, chorych, niesterylizowanych, nigdynieszczepionych............w sam raz dla Kotkinsa :twisted:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]