wątek Lao i Malagi. DO ZAMKNIĘCIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 16, 2010 9:39 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Poddasze, czemu zamknęłaś wątek?!

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto lut 16, 2010 9:43 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

ee, spoko, nasz też się wywala. wczoraj została zagoniona w kąt i zmiziana to też się wywaliła i nawet trochę mnie popacała (wydało mi się to mocno znajome- Laoś tak robi jak traci kontrolę przy okropnym mizianiu.. :twisted:).
Ponadto nasyczała okropnie na Laośka który ciekawie wetknął swoją misiową głowę między drzwi a futrynę, żeby się poprzyglądać czarnej plamie.. niekulturalna trochę :roll:

ps... sorki, nie widziałem, posta powyżej...no waśnie, czemu??

mih

Od: Śro cze 24, 2009 11:36

Post » Wto lut 16, 2010 9:50 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Czarna :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lut 17, 2010 9:59 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Tempo zwiewania Czarnej z Krawatem pod wannę, kiedy ktoś wchodzi do łazienki, zmniejsza się.
Wydaje mi się, że to sukces... Ale wyginanie ciała między wanną a kiblem w celu pogłaskania kotecka jest nadal konieczne. Trzymam niecierpliwość na wodzy i spędzam czas w łazience, czytając Isabel Allende po hiszpańsku. Ile to się można nauczyć przy okazji tymczasa :D

Pazurrry ma olbrzymie, ale boi się cążek, udało mi się obciąć tylko dwa. Resztę wbija mi w nogi przy ugniataniu, jak uda mi się ją złapać i posadzić na kolanach.
Nie umiem rozszyfrować jej psychiki. Z jednej strony niemal nie sposób jej dotknąć, bo chowa się w najdalsze zakamarki, a z drugiej jak już się jej dosięgnie, to nie ma żadnego problemu, żeby ją skłonić do mruczenia i ugniatania. Po głaskaniu relaksuje się, idzie do misek, myje się... i wystarczy drobny hałas, żeby zwiała pod wannę i całą zabawę trzeba zaczynać od początku.

seidhee

Post » Śro lut 17, 2010 10:23 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

czas... tylko tyle jej do normalności jeszcze potrzeba :D nasza na początku przez pierwsze dni miała dokładnie tak samo. A teraz siedzi na środku pokoju i miaukoli jak się wyjdzie i ją zostawi bez miziania :D

Nasza wciąż jest też gryzakiem. Ma taki system jak wiewiórka. Ona nie dziabnie raz tylko ma taką serię gryzanek jak karabin maszynowy. Po czym jest jej zdumienie i dalsze mizianki :D Też do końca nie wiem w co się bawimy, ale ważne że Afi się to podoba :D (tak a propos - to ona jest już Aferą ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro lut 17, 2010 11:36 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

u nas Afery jeszce nie ma :D kot wydaje się nieaferowy ale ciężkow ykminić znad wanny. Faktycznie, ucieka wolniej a czasem wcale i dopiero po chwili. Ale jak się ją złapie to zachowuje się całkiem rozsądnie. Wywraca się na wszystkie strony przy łaskotaniu w żeberka i móżdżek.. i mruczy :) z serii mizanek typowych pozstaje też robienie miny (wykrzywianie twarzy) kota ale tej jeszce nie serwowałem.. za mało się znamy :D (...najpiękniejsze miny robi Menażka, Wład też miał niezłą mimikę...) ojej,, jeszcze wyjdzie że się znęcam na zwierzętach :mrgreen:

mih

Post » Śro lut 17, 2010 11:38 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Jest jeszcze podrzucanie :lol:

seidhee

Post » Śro lut 17, 2010 11:41 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

tak! W podrzucaniu najlepszy jest Laoś, który zdaje się czerpać z tego przyjemność i tylko lekko asekuruje się łapkami :D
Balbina zaś wcale się do tego nie nadawała...rezygnowała juz przy braniu na ręce.. hihi :D

mih

Post » Śro lut 17, 2010 12:21 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Może mi ktoś polecić jakąś pastę odkłaczającą? Robię zamówienie z animalii i może bym kupiła.

seidhee

Post » Śro lut 17, 2010 12:56 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

naszym bardzo smakuje Bezopet. Ale nie wszystkie koty go podobno lubią. Nasze się zajadają. A moje prywatne to się pociąć by dały za mlaśnięcie jęzorkiem po wyjściu z tubki... 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro lut 17, 2010 13:11 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Czy wiecie że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Kota?
Bo Łaciaty i Władek wiedzą doskonale... Zapytali dzisiaj rano:

Obrazek

Gdzie są prezenty na Dzień Kota? :kotek:

chodak

Od: Śro sty 13, 2010 11:45

Post » Śro lut 17, 2010 13:15 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

chodak pisze:Czy wiecie że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Kota?
Bo Łaciaty i Władek wiedzą doskonale... Zapytali dzisiaj rano:

Obrazek

Gdzie są prezenty na Dzień Kota? :kotek:

No właśnie, spodeczek jakiś pusty ;)

seidhee

Post » Śro lut 17, 2010 13:18 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

głodzą kotecki!!! :twisted:

a odpowiedź powinna się pojawić w zależności od zachowania łobuzów - jak grzeczne - to że się pomyśli, jak niegrzeczne, to że Mikołaja ni ma :twisted:

a tak na serio... fajnie wyglądają :D

mih - a Malażka też fruwa? Znaczy podrzucacie pannę? i co ona na to? 8O
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 17, 2010 13:24 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

Poddasze pisze:
mih - a Malażka też fruwa? Znaczy podrzucacie pannę? i co ona na to? 8O

Ja odpowiem - chyba nie wyobrażasz sobie pełnej dostojeństwa Menażki pozwalającej sobie na takie niepoważne zachowanie :ryk:

seidhee

Post » Śro lut 17, 2010 13:37 Re: wątek Lao i Malagi. Czarna pod wanną

no właśnie próbowałam sobie wyobrazić 8O

:mrgreen:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

[poprzednia][następna]