Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 19:26

Ale świetna zabawka!
No i czy mi się wydaje-czy Mila zaokrągliła się?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 10, 2009 19:34

muac pisze:Bezmyslnie postawilam go kolo fotela co rudy natychmiast wykorzystal ok pobawie sie ale na podloge do tej potwornej baby nie zejde za nic
Obrazek

Potwornej baby? :roll:
Gdzie ta baba? :roll: :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto mar 10, 2009 20:09

Alez prosze bardzo to zadna tajemnica ani jakies specjalne rewelacje.

Sklepik ktory mam po drodze co prawda nalezy do duzej sieci ale jest malutki i raczej ma standartowe wyposazenie za to za kazdym razem trafiam na jakies fajne promocje zarelka. Ostatnio jak bylam to byla promocja puszek 85g Puriny ProPlan – jak kupisz 24 puszki to masz je po 50% ceny latwo przeliczyc ze wtedy za jedna puszke place mniej niz za jakas marketowa zaciape. A przy dwoch kotach to te 24 puszki to akurat na dwa tygodnie. Nie musze chyba dodawac ze skorzystalam. Wczesniej tez na puszki ale innej dobrej firmy bylo ze jak kupisz 8 to cztery masz extra za darmo. Lubie tam zagladac jeszcze z jednego powodu, dziewczyna ktora go prowadzi przychodzi do pracy z bura kocurka. Kicia jak nie spi to wita kazdego albo siedzi na ladzie lub jakiejs polce i barankuje namawiajac do miziania :love: jest tez swojego rodzaju ekspertem jak kupowalam spanko dla kotow to wybralam to w ktorym drzemala a ze bylo ostatnie i troche oklaczone to dostalam 10% rabatu i to byl strzal w dziesiatke bo oba moje kocury spia w nim na zmiane oczywiscie.

A wracajac do zabawek to asortyment w domu mialam raczej malo urozmaicony, uwielbiane wciaz i niezmiennie gabkowe pileczki, kilka malutkich myszek tez lubianych ale od czasu do czasu i ze dwa jakies stworki zupelnie olewane. Unikam jak ognia wszelkich dzwiekowych i twardych zabawek czy pileczek pingpongowych bo nigdy nie udaje mi sie przed noca wszystkich znalezc i potem ciagle jakies nocne mary stukaja no i musze oszczedzac sasiadow. Tak wiec oprocz baczka opisanego wyzej a ktory ma jeszcze jedna taka stala podstawe do wkrecenia wedki i tez nia macha, ciagle bedacego w uzyciu bo wreszcie cos co sie rusza i brzeczy a przy tym ma jeszcze ukochane do miedlenia piorka, sa dwie myszki z futerka i piorek, (bo jak zauwazylam futerka i piorka kochamy straszliwie i na umor)

Obrazek

myszki futerkowo-piorkowe na gumce z zamontowaniem na drzwi lub cos innego.

Obrazek

Obrazek

Myszki przy kazdym traceniu przez kota dzieki cienkiej gumce skacza na wszystkie strony. Dzisiaj wlasnie baczek powedrowal do szuflady i zamontowalam myszki na poczatku na lustrze ale zdecydowanie lepiej jest na drzwiach w jakims miejscu gdzie koty czesto laza. No i teraz oba tam siedza oczywiscie zabawa jest na zmiane choc Bazyli czasami (zeby jednak pokazac ze on sie wcale ale to wcale nie boi Milki) z nonszalancja ale po dokladnym rozpoznaniu terenu pacnie sobie w czasie Milkowej zabawy ale potem od razu na fotel :ryk: strasznie mnie bawia te jego podchody

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze pierwsze w moim zyciu filmiki

Ja sie wcale nie boje
http://www.youtube.com/watch?v=K9-iUMlsiTw

Wreszcie poszla sobie to teraz ja
http://www.youtube.com/watch?v=jW9WegxlOpo
:D

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto mar 10, 2009 20:30

Ale fajne filmiki!-Bazylek faktycznie szerokim łukiem omija Milę-nadal sie boczy?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto mar 10, 2009 20:49

kropkaXL pisze:Ale świetna zabawka!
No i czy mi się wydaje-czy Mila zaokrągliła się?

Wiesz co Kasiu jak ja w sobote wazylam to miala 4,5 kg czyli taka sama wage trzyma od przyjazdu ale rzeczywiscie ja tez zauwazylam ze jakby jest „wieksza” mysle ze to futerko. Jak przyjechala to miala takie nie wiem jak to okreslic no przylepione do grzbietu i niezbyt mile w dotyku a teraz taka puchata i miluska strasznie sie zrobila. Bazyli juz sie nie boczy ale nie zapomnial o nie, strasznie jest zawziety i ciagle wydaje mi sie ze kombinuje zemste zreszta jak zobaczysz ponizej, zabrac jak sie da ale z bezpiecznej odleglosci :D

a tu widac jak dziala baczek absolutny hit dla moich kociakow doslownie wyrywaja go sobie
:D
http://www.youtube.com/watch?v=-73I39Jgb7g
Ostatnio edytowano Wto mar 10, 2009 21:01 przez muac, łącznie edytowano 2 razy

muac

Post » Wto mar 10, 2009 20:51

Niestety-filmik się jeszcze nie wyświetla-trzeba troszkę poczekac! :?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto mar 10, 2009 20:53

juz dziala, filmiki to absolutny debiut dla mnie :D
Ostatnio edytowano Wto mar 10, 2009 21:07 przez muac, łącznie edytowano 2 razy

muac

Post » Wto mar 10, 2009 21:03

Oj taką zabawkę i moje koty by polubiły!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto mar 10, 2009 21:22

filmy - rewelacja :)
prosze o więcej :)
tak naprawdę na tych filmach widac jakie piekne masz koty
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto mar 10, 2009 21:33

Ale świetne filmiki! :D

Bazylek wcale się Milki nie boi, on po prostu miał ochotę sobie tak poprzemykać się pod scianą :smiech3:

A bączek ekstra, widac, że szlaeją oba! a Bazylek jaki ma zmysł równowagi-te akrobacje na brzegu stolika! :lol:

Też kiedyś miałyśmy taką mysz z tą nakładką na drzwi, ale Smok ( u mamy) postanowił ją zniszczyć, wszedł na (!!!) drzwi ją rozwalił :twisted:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto mar 10, 2009 21:44

milenap pisze:Ale świetne filmiki! :D

Bazylek wcale się Milki nie boi, on po prostu miał ochotę sobie tak poprzemykać się pod scianą :smiech3:

A bączek ekstra, widac, że szlaeją oba! a Bazylek jaki ma zmysł równowagi-te akrobacje na brzegu stolika! :lol:

Też kiedyś miałyśmy taką mysz z tą nakładką na drzwi, ale Smok ( u mamy) postanowił ją zniszczyć, wszedł na (!!!) drzwi ją rozwalił :twisted:

wszedl na drzwi 8O 8O 8O 8O 8O 8O

muac

Post » Wto mar 10, 2009 21:52

Tak Małgosiu, Smok waży ok. 6,5 kg, jest również kocurem długo myślącym :wink: ale on, jak już wymyśli, to ręce opadają :roll: wszedł wielki na drzwi, takie wewnętrzne w mieszkaniu, standardowe, więc ile one mają, ze 2-3 cm? a potem bał się zejść i musiałam go sciągać :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto mar 10, 2009 21:58

Killatha pisze:filmy - rewelacja :)
prosze o więcej :)
tak naprawdę na tych filmach widac jakie piekne masz koty

Dzieki Killatha :D poskladalam dzisiaj i polepilam takiego malego fotopstryka ktory ma taka mozliwosc i sprobowalam co z tego wyjdzie, jakosc jest kiepska bo troche ten aparat byl potluczony i to taka reklamowka bardziej, ale ja do oscara przeciez nie startuje :lol:

muac

Post » Śro mar 11, 2009 1:58

:ryk: W 1879 roku w Belgii przeprowadzono próbę zastąpienia gołębi pocztowych kotami. 37 zwierząt wywieziono z Liege do miejscowości położonej w promieniu 30 km. Koty wyposażono w odpowiedni ekwipunek i wypuszczono. Wszystkie wróciły do Liege, ale większość pozbyła się w drodze przesyłek. Okazały się listonoszami niegodnymi zaufania. :ryk:

muac

Post » Śro mar 11, 2009 14:10

Ale fajne fotki i filmiki! :D
Pozdrawiamy Was serdecznie :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]