Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 19, 2024 18:52 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Jejku, jak Nulka ślicznie zapozowała! Jaki ona ma słodki pyś! :1luvu:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob paź 19, 2024 19:36 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze:(...)
a potem zrobiła "nie ma kota" 8) .
Obrazek
(...)

Po Kocie z Cheshire zostawał uśmiech, a po Mamie został tylko cień. ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob paź 19, 2024 20:01 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Nulka :1luvu: :1luvu:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob paź 19, 2024 20:23 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Bo tak już jest, że każdy z naszych kotów jest albo był wyjątkowy. O każdym z moich kotów mogę opowiadać godzinami, wszystkie były cudowne i niezwykłe. Każdy inaczej.
Ale Nulka jest ...przepraszam....przerwa, właśnie przyszła, reszta potem....
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob paź 19, 2024 20:31 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze:Bo tak już jest, że każdy z naszych kotów jest albo był wyjątkowy. O każdym z moich kotów mogę opowiadać godzinami, wszystkie były cudowne i niezwykłe. Każdy inaczej.
Ale Nulka jest ...przepraszam....przerwa, właśnie przyszła, reszta potem....

Bo każdy kot ma swoją osobowość. I za to je kochamy.

madrugada

Post » Sob paź 19, 2024 20:50 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Nulka jest piękna. I te jej oczy skupione na liściu, zawsze jak widzę zdjęcie Nulki to żałuję że nie można jej pogłaskać, podrapać pod bródką...Ale Nulka chce być taka jaka jest, zdystansowana, nieco oddalona, w pobliżu ale nie za blisko. :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob paź 19, 2024 20:57 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze:Są, są, w Forestowym Lesie są, ale plan był, że mają być rydze, zupełnie w innych lasach i... :evil: .
Ale co ja mogę, rydze i koniec. Gratuluję zbiorów i zazdroszczę!
Wróciłam właśnie z ogrodu, ciemno już.
Nulka postanowiła pozwolić mi ruszać liściem na drzewie i ona będzie udawać, że mnie nie ma i próbować polować na liść :P .
ObrazekObrazekObrazekObrazek
a potem zrobiła "nie ma kota" 8) .
Obrazek
Zbieramy miski z tarasu i rozpalamy kominek. Może przyjdzie w nocy?
:201461

Dawno nie było takich dobrych zdjęć Nulki! Śliczna Nulcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob paź 19, 2024 21:38 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Zaczęłam coś pisać o Nulce i musiałam się ewakuować na palcach do sypialni, żeby tylko nie spłoszyć, bo może zostanie i została! Śpi zwinięta w kłębuszek przy kominku, cieplutko ma i bezpiecznie, coś jeszcze pojadła i odpłynęła...
Nulka jest niezwykła, śliczna może też, ale przecież wszystkie koty są śliczne. W tym puchatym ciałku jest tyle emocji, tyle doświadczeń...jest miłość, tęsknota, rozpacz, radość, strach, Nulka przeżyła ogrom szczęścia i nieszczęścia i jest taka dzielna, taka bardzo dzielna...
Jest też żywym wspomnieniem Pasia i Bratu, to troszkę tak, jakby Oni cały czas tu byli, zawsze razem...
Bardzo Ją kocham. I nie mogę przytulić, pogłaskać, nawet dotknąć :(
Wczoraj mi się śniła. Piękny sen. Przyszła do sypialni i pozwoliła się głaskać na wszystkie możliwe sposoby. Pokazywała brzuszek, wyciągała rozkosznie łapki, robiła słynne Pasia balerony, pieszczotom nie było końca. Tak śni się Miłość.
Może kiedyś...
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 19, 2024 21:41 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze:Zaczęłam coś pisać o Nulce i musiałam się ewakuować na palcach do sypialni, żeby tylko nie spłoszyć, bo może zostanie i została! Śpi zwinięta w kłębuszek przy kominku, cieplutko ma i bezpiecznie, coś jeszcze pojadła i odpłynęła...
Nulka jest niezwykła, śliczna może też, ale przecież wszystkie koty są śliczne. W tym puchatym ciałku jest tyle emocji, tyle doświadczeń...jest miłość, tęsknota, rozpacz, radość, strach, Nulka przeżyła ogrom szczęścia i nieszczęścia i jest taka dzielna, taka bardzo dzielna...
Jest też żywym wspomnieniem Pasia i Bratu, to troszkę tak, jakby Oni cały czas tu byli, zawsze razem...
Wczoraj mi się śniła. Piękny sen. Przyszła do sypialni i pozwoliła się głaskać na wszystkie możliwe sposoby. Pokazywała brzuszek, wyciągała rozkosznie łapki, robiła słynne Pasia balerony, pieszczotom nie było końca. Tak śni się Miłość.
Może kiedyś...

Kiedyś się ziści :201461 :201461

madrugada

Post » Sob paź 19, 2024 21:47 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Nulka jest przepiękna a Twój wpis wycisnął mi łezkę.
Kota mi brakuje, kocura i chyba właśnie czarnego.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob paź 19, 2024 22:12 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Mnie również łezka popłynęła. Myślę ile ostatnio przeszła Nulka, zastanawiam się co czuje.Nie można jej dodać otuchy dotykiem, pieszczotą, nie zna tego i woli być ostrożna. Ale obecność Oli dodaje jej otuchy. Wie że jest bezpieczna, że nikt jej nie wypędzi, przyszła ogrzać się przy kominku :) Jak to dobrze że przyszła, że śpi sobie w ciepełku, najedzona i kochana. Bardzo bym chciała żeby ten sen się kiedyś ziścił.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob paź 19, 2024 23:03 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze:Nulka jest niezwykła, śliczna może też, ale przecież wszystkie koty są śliczne. W tym puchatym ciałku jest tyle emocji, tyle doświadczeń...jest miłość, tęsknota, rozpacz, radość, strach, Nulka przeżyła ogrom szczęścia i nieszczęścia i jest taka dzielna, taka bardzo dzielna...
Może kiedyś...

Pięknie napisałaś, słowa pełne miłości, ale też tęsknoty... tak je odbieram...

Swoim wpisem przypomniałaś mi, że dziś też śniły mi się moje koty, których już nie ma. Rodzeństwo, brat i siostra. Ona odeszła 6 lat temu, on zaledwie 3 tygodnie temu. Bardzo to dziwne, bo nigdy wcześniej mi się nie śniły, a dziś nagle razem. Może to znak, że rzeczywiście znów są razem...

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Nie paź 20, 2024 10:20 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Errato, to piękny sen! <3
To sen dobry, dobre sny zostawiają w nas takie cudowne ciepło i spokój, są balsamiczną refleksją i kiedy się zdarzają chcemy je ugłaskać, zatrzymać, przyśnić jeszcze raz...
To się raczej nie udaje, ale zostaje cień snu. Jak cień Nulki, o którym wczoraj tak pięknie i metafizycznie wspomniał Wojtek.
Nulka jednak się urealnia, Ona taki żywy duszek jest, puchaty, czarny i w dodatku z doczepianym ogonkiem z Temu :wink: .
Spała całą noc przy kominku, zbudziła się gdy szłam do kuchni zrobić sobie kawę i natychmiast, że bolioliboli, wychodzę!
Nulcia wczoraj . Jest i nie ma :P
ObrazekObrazek
Piękny dzień się zapowiada. Słońce i pogoda, słońce i pogoda...pójdziemy se....
A gdzie pójdziecie dzisiaj? Se.
A tak na marginesie, dlaczego wstawiane fotki dopiero przy powiększeniu stają się ostre? Po zrzuceniu z aparatu na pulpit jak żyleta, po wstawieniu do wątku tracą ostrość. Lifter, wytłumacz mi please...
Obrazek

czitka

Post » Nie paź 20, 2024 10:43 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze:Errato, to piękny sen! <3
To sen dobry, dobre sny zostawiają w nas takie cudowne ciepło i spokój, są balsamiczną refleksją i kiedy się zdarzają chcemy je ugłaskać, zatrzymać, przyśnić jeszcze raz...
To się raczej nie udaje, ale zostaje cień snu. Jak cień Nulki, o którym wczoraj tak pięknie i metafizycznie wspomniał Wojtek.

Tak, masz rację...

Nulka piękna, bardzo podobna do mojego czarnego kocurka :1luvu:

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Nie paź 20, 2024 10:54 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

errato pisze:
czitka pisze:Errato, to piękny sen! <3

Tak, masz rację...

Nulka piękna, bardzo podobna do mojego czarnego kocurka :1luvu:

Pokaż koniecznie! Tylko tak, żeby Izka nie widziała, wczoraj pisała, że kocura jej trzeba, czarnego :strach:
O srebrnym niestety nie wspominała :evil:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]