DT u Bastet. 3 kociątka i mama :) "MAMY 3 TYGODNIE" - film

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2019 11:40 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Bastet pisze:Dziękujemy :1luvu:
Wróciliśmy od weta niedawno. Orionek ma zapalenie krtani. Dobrze czułam... kurcze, to moje wyczucie, no... czemu musi się zawsze sprawdzać..?
Chociaż oczywiście to dobrze, że dostrzegam takie rzeczy i działam.. ale wolałabym czasem się mylić w sprawach kociego choróbska.

Orionek dostał przeciwzapalne i przeciwbólowe - tym razem nie dostał na razie antybiotyku. Za to poprosiłam o Zylexis. Za 2 dni powtórka. A potem za tydzień.
Przytył :1luvu: 21 grudnia ważył 2 kg, a dziś 2,5 8O
Rośnie chłopczyk i ślicznie je :1luvu: Naprawdę. Jest absolutnie wszystkożerny i zawsze woła:
"Mame, jeszcze!" :D

wołaj, wołaj kocie....i rośnij :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 03, 2019 19:42 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

malutkie cudenko kochane :)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Pt sty 04, 2019 11:24 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Jest podobno jakaś sensowna pani na horyzoncie, weryfikowana przez fundację, chętna na Orionka.
W przyszłym tyg. wizyta przedadopcyjna. Oczywiście Orionek będzie do wydania dopiero po 1 szczepieniu.
Ale rany! Jak ja go teraz oddam??? :placz:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt sty 04, 2019 11:29 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

A czy na nim nie ma ciągle wirusów? To w wypadku, gdyby szedł do zakoconego domu.
Ty na razie nie możesz brać kolejnych tymczasów z powodu kwarantanny, toteż Orionek może poczekać na domek idealny.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt sty 04, 2019 11:35 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Bastet pisze:Ale rany! Jak ja go teraz oddam??? :placz:

strasznie się człowiek wiąże z tymi maluszkami wyciągniętymi niemal z zaświatów, prawda ? podobnie jak z takimi dzikuskami, które w miarę czasu zaczynają się kleić do człowieka i robią naręczne i ufają bezgranicznie ....
współczuję, bo się tęskni bardzo, ale jak dobry dom to warto :)))
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sty 04, 2019 15:07 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

maczkowa pisze:

strasznie się człowiek wiąże z tymi maluszkami wyciągniętymi niemal z zaświatów, prawda ? podobnie jak z takimi dzikuskami, które w miarę czasu zaczynają się kleić do człowieka i robią naręczne i ufają bezgranicznie ....

No właśnie... :( Jest dokładnie tak, jak piszesz.
Dziękuję za zrozumienie... :201461

mziel52 pisze:A czy na nim nie ma ciągle wirusów? To w wypadku, gdyby szedł do zakoconego domu.
Ty na razie nie możesz brać kolejnych tymczasów z powodu kwarantanny, toteż Orionek może poczekać na domek idealny.

Tak tak, on jeszcze pewnie sieje wirusem. Dlatego dobrze, że ten domek, do którego miałby pójść, nie jest zakocony.
A co do mnie, to wiem: żadnych kociątek przez rok.
Bo choćbym niewiadomo jak odkaziła mieszkanie, to nie wiadomo nic nigdy. Dodatkowo moi rezydenci przeszli pp poronnie, ale też przeszli. Więc również mogą jeszcze siać wirusem przez czas jakiś.

Ja naprawdę nie wiem jak mam oddać to moje czarne wyratowane, wychuchane cudo... :(
No, oddalibyście takie to-to?
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 04, 2019 15:10 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt sty 04, 2019 15:18 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Ja nie potrafię oddać kota, toteż nie zostałam dt.
Szkrabek trafił do mnie na szóstego
viewtopic.php?f=1&t=95084
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt sty 04, 2019 15:23 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Kasia, u mnie dwa takie wychuchane cuda - nie byłam w stanie oddać i nie oddam już. W swoim zyciu oddałam 6, 2 od razu wiedziałam, że idą do mnie, ale mają konkretny dom i jakoś łatwiej w głowie było ustawić, ze nie moje, chociaż przekochane, 2 poszła do najbliższej rodziny i w każdej chwili mogę wbić na chatę i mam stały kontakt, a 2 nie mogę odżałować, mimo, że minął ponad rok.
Ale też wiem, że ja po prostu na DT się nie nadaje - wszystkim poza tą 6tką -bezdomnym zwierzakom, które stają na mojej drodxze od 13 lat bardzo efektywnie znajduję dom- u siebie ;) , nigdy w sposób świadomy- w sensie przemyślany nie zostałam DT. Wychodziło nagle, z dynamicznego rozwoju sytuacji.

Więc średnio nadaje się do rad, bo wiem, że w Twojej sytuacji, gdy nie możesz być DT przez dość długi czas, to odrzuciłabym wszelkie argumenty za oddaniem Orionka. Trzymam za Was kciuki :) I za dobre decyzje ( nie wiem, czy dobre to te rozsądne, czy sercowe ;) )
Ostatnio edytowano Pt sty 04, 2019 15:29 przez maczkowa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sty 04, 2019 15:27 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Ja też bym nie oddała.
Jestem za bardzo emocjonalna i dlatego też nie jestem DT
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt sty 04, 2019 17:20 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Bastet pisze:
maczkowa pisze:

No właśnie... :( Jest dokładnie tak, jak piszesz.
Dziękuję za zrozumienie... :201461

mziel52 pisze:A czy na nim nie ma ciągle wirusów? To w wypadku, gdyby szedł do zakoconego domu.

Tak tak, on jeszcze pewnie sieje wirusem. Dlatego dobrze, że ten domek, do którego miałby pójść, nie jest zakocony.
A co do mnie, to wiem: żadnych kociątek przez rok.
Bo choćbym niewiadomo jak odkaziła mieszkanie, to nie wiadomo nic nigdy. Dodatkowo moi rezydenci przeszli pp poronnie, ale też przeszli. Więc również mogą jeszcze siać wirusem przez czas jakiś.

Ja naprawdę nie wiem jak mam oddać to moje czarne wyratowane, wychuchane cudo... :(
No, oddalibyście takie to-to?
Obrazek

koty o które się walczyło bardzo ciężko oddać i chce się ,zeby to był idealny domek dla nich

a Ty masz wpływ na to do jakiego domu trafi czy to fundacja decyduje?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 04, 2019 17:27 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Matko jakie oczka :love:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt sty 04, 2019 21:26 Re: DT u Bastet. Panleukopenia. Orion zapalenie gardła :/

Te oczy! Ja juz wczesniej jakos tak myslalam, ze on zostanie :oops:
I wcale nie uwazam, ze to najlepsza decyzja :wink:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

[poprzednia][następna]