Skierniewicka banda i arystokracja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 10:59 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

z Don Pedro :D

Rudzielec piękny :1luvu: i dostojna Księżniczka w rogu, poza całym zamieszaniem :ryk:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pt lut 25, 2011 13:03 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Natek na wpół przygotowany. Pranie na sucho miał wczoraj, pranie tylnej części ciała na mokro przed chwilą, jak podeschnie to się go wyczesze i niech się nie waży sobie portek zasikiwać, bo w Mysłowicach będzie tylko Szurka Ewy wystawiona, bo my pojedziemy tylko jako pomoc i towarzystwo, bo martwego Natki wystawiać nie bedziemy :twisted:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lut 25, 2011 13:26 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

kiche_wilczyca pisze:Dzięki Marta :1luvu: Jak Piorun z tym oczkiem, już ok?

Lepiej, ale jeszcze nie do końca w porządku.
Wetka określiła to jako chlamydiozę lub jakąś drugą podobną chorobę (niestety nie pamiętam nazwy).
Skończyliśmy wczoraj dawać antybiotyk w tabletkach, jeszcze tydzień jest na dwóch rodzajach kropelek i pewnie w przyszłą sobotę pójdziemy na wizytę.
Trzecia powieka już tak nie wyłazi, rzadko się pokazuje, natomiast bardzo mu ropieją te oczka, niemal caly czas ma ciemną otoczkę wokół oczu, taka jakby przyschnięta ropa (chociaż nie wiem, co to jest naprawdę). Codziennie mu czyszczę, ale to wraca, więc nie wiem, czy leczenie nie bedzie kontynuowane, bo liczę, że wroci do sytuacji sprzed tego świństwa :(

Musicie z Natkiem przeprowadzić rozmowę i wytłumaczyć, że jutro ma wielki dzień ;) albo wziąć z sobą suszarkę i w razie czego jutro na wystawię bedziecie go prać i suszyć :D

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pt lut 25, 2011 13:46 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

U mnie to samo, tzn u rudzielca Adolfa, chlamydioza, chyba (PCR wyniki na wtorek), chloramfenikol do oka. I tez ma taką ciemną obwódkę, ale to nie ropa, u Piorunka pewnie też nie :ok: Nam wetka zrobiła test z fluoresceiną, wykazał brak ubytków w rogówce, ale i zatkany kanał łzowy, stąd ta obwódka.

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pt lut 25, 2011 14:37 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Pewnie wybiorę sie z nim na jakies wnikliwsze badania.
Chłopak ma 1.5 roku i pierwszy raz ma coś z oczami, nawet śpiochów zwykle nie miewał.
I to nie wygląda fajnie, jeśli nie wyleczymy tego, to pewnie zakończymy Pioruna przygodę z wystawami, bo jeszcze ktos nam powie, że kot niezadbany, bo takie oczy itp :(

rapsodia82

Post » Pt lut 25, 2011 15:23 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

chlamydiozę ciężko się leczy, ale jest wyleczalna. Ksieżniczka walczyła z tym cholerstwem

Zapomniałam dopisać: Natek waży 4,1kg :mrgreen:

WarKotka

Post » Pt lut 25, 2011 17:17 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

A powiedzcie mi, czy coś mogę mojej wetce podpowiedzieć?
Jakieś leki prócz kropli, czy po prostu takie leczenie, ale dość długotrwałe?

rapsodia82

Post » Pt lut 25, 2011 17:22 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

zapytam Krzyśka, jak wróci, bo pewnie on bedzie pamiętać, ja mam krótką pamięć :oops:

Skończyłam szyć firanki do klatki. Mam nadzieję, że nikt nie bedzie się dokładniej przyglądać :twisted: I pomyśleć, że skończyłam kurs, który uprawnia mnie do pracy jako szwaczka :ryk:

WarKotka

Post » Pt lut 25, 2011 17:43 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Koty na czerwonym dywanie prezentują się pięknie :1luvu:

Ja też uwielbiam czerwony kolor, bo czarny kot się na nim super prezentuje :)
Kupiłam dwa czerwone kocyki, a Rafał mi na to, że nic z tego, że czerwony kolor to jedyny jaki kot widzi, że nie lubi i i tak Szprotka nie będzie na nich chciała leżeć.
I miał rację, omija je szerokim łukiem :(

Tylko dlaczego uwielbia leżeć na mojej czerwonej kurtce, czy dlatego że ma od środka czarny polar :evil:
Poduszki na krzesełkach też są super do leżenia. Czerwono-czarne. Czerwone z założenia, czarne od sierści :evil:

Nie trafi za tymi kotami :ryk:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 25, 2011 17:47 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

o masz, a te wybitnie polubiły ten koc. Księżniczka zlazła z łóżka tylko po to, żeby w kuchni przy szyciu towarzyszyć mi swoją osobą. Nawet na swoje posłanko już nie wchodzi :lol:

WarKotka

Post » Pt lut 25, 2011 20:44 Re: Skierniewicka banda i arystokracja - na podbój Mysłowic :)))

Jutrzejszy bohater
Obrazek

Koło 2 rano startujemy, zabieramy Szurki i na podbój Mysłowic jedziemy :)

WarKotka

Post » Pt lut 25, 2011 20:52 Re: Skierniewicka banda i arystokracja - na podbój Mysłowic :)))

kiche_wilczyca pisze:Koło 2 rano startujemy, zabieramy Szurki i na podbój Mysłowic jedziemy :)

:strach:
Dla mnie to jest zawsze 2 w nocy :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 25, 2011 21:02 Re: Skierniewicka banda i arystokracja - na podbój Mysłowic :)))

gosiaa pisze:
kiche_wilczyca pisze:Koło 2 rano startujemy, zabieramy Szurki i na podbój Mysłowic jedziemy :)

:strach:
Dla mnie to jest zawsze 2 w nocy :mrgreen:

ciiiiiiii :wink:

dobranoc wszystkim
Obrazek

WarKotka

Post » Pt lut 25, 2011 21:48 Re: Skierniewicka banda i arystokracja - na podbój Mysłowic :)))

ObrazekDobranoc i trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pt lut 25, 2011 22:01 Re: Skierniewicka banda i arystokracja - na podbój Mysłowic :)))

Chociaż troszkę snu życzę.

:ok: :ok: :ok: :ok: za jutro.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]