Moderator: Estraven
(biszkopt niby umiem piec, ale jakoś tak....) - upiekę ciasto drożdżowe w tortownicy (a mam tortownicę w kształcie serca

charm pisze:Zmieniłam preferences ze stable na testing i zapuściłam apt dist-uprgade....
Ciekawe, czy system wstanie... (potrzebne pakiety będą się ciągnąć jakieś 3-4h...)
Jak zmieniłam część systemu na experimental/unstable to była tzw nirwana i ratowanie systemu z poziomu dpkg, zakładam, że teraz nie czekają mnie takie przyjemności...
charm pisze:I jeszcze jedno (co wrażliwszym sugeruję pominięcie tego posta....)
Zmieniłam preferences ze stable na testing i zapuściłam apt dist-uprgade....
Ciekawe, czy system wstanie... (potrzebne pakiety będą się ciągnąć jakieś 3-4h...)
Jak zmieniłam część systemu na experimental/unstable to była tzw nirwana i ratowanie systemu z poziomu dpkg, zakładam, że teraz nie czekają mnie takie przyjemności...
charm pisze:wszystko byłoby ok, gdybym od dłuższego czasu nie miała namieszane z zależnościami.......
charm pisze:Witam weekendowo![]()
Na początek muszę głęboko odetchnąć z ulgą...
spóźniał mi się okres![]()
Pomijając już samą ewentualną ciążę - to aż takim problemem by nie było, pomijając podpadanie przyszłym teściom itp (mimo wszystko wolałabym zachować "naturalną kolejność", tzn najpierw ślub, potem dziecko...)
Znacznie większym problemem byłoby moje zapalenie oskrzeli - większość leków które brałam nie są zalecane dla ciężarnych, a parę całkowicie zabronione w ciąży... ale okazało się, że opóźnienie było wywołane innymi czynnikami (stres, antybiotyki, itp...), dodając jeszcze spóźnione oblewanie mojej magisterki z przyjaciółką, która wcześniej nie mogła do mnie przyjechać tak, żeby miał ją kto odebrać... itp...
charm pisze:W niedziele oczywiście walentynki - TŻ dostanie tort w kształcie serca![]()
siriwan pisze:charm pisze:wszystko byłoby ok, gdybym od dłuższego czasu nie miała namieszane z zależnościami.......
Czyli w końcu się wywaliło?
ewaw pisze:charm pisze:W niedziele oczywiście walentynki - TŻ dostanie tort w kształcie serca![]()
FajnieJa nie przepadam za tym świętem... dla samotnych jest ono niestety dość dobijające...
charm pisze:Idę się zajmować tortem![]()
przy okazji upiekłam wczoraj ciasteczka drożdżowe - takie malutkie, nadziewane kwaśnymi konfiturami ze śliwekpierwsza tura została zjedzona nim się upiekła następna

charm pisze:To chyba oczywistejeśli od dłuższego czasu instaluje się co się chce wymuszając zależności, itp...
Sypnęły się X-y... ale dość szybko je odzyskałam... (aptitude się przydaje)) tzn trochę to "realnie" trwało, bo musiały się ściągnąć odpowiednie pakiety a mój net jak na razie do najszybszych nie należy...
charm pisze:ale za jakiś czas będę podpisywać umowę z UPC i będzie 8mega![]()
charm pisze:przy okazji upiekłam wczoraj ciasteczka drożdżowe - takie malutkie, nadziewane kwaśnymi konfiturami ze śliwekpierwsza tura została zjedzona nim się upiekła następna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 17 gości