Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 13, 2014 17:42 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radek to stan umysłu 8)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie kwi 13, 2014 18:02 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radek i Groszek i Niunio są już zapewne w drodze do domu, więc zdradzę tylko, że wszyscy trzej zdobyli dziś jakieś nalepki (to ważne) i każdy się prezentował godnie.
Niunio dodatkowo chyba bardzo zapadł w serce sędzi z Francji, wysłuchała ze zdumieniem jego historii, podsumowała, że miał wielkie szczęście w nieszczęściu i że najważniejsze, że teraz jest bezpieczny i szczęśliwy, no i przyznała mu pierwsze miejsce w kotach domowych :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon kwi 14, 2014 10:36 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Byłam, widziałam, podziwiałam .... głównie Radka - zaimponował mi stoickim spokojem, tłum, gwar, a on ma wszystko w głębokim poważaniu,
żadne "kici, kici" nie zmusi go do zaszczycenia kiciającego spojrzeniem 8O
Wow, co za kot :ok:

Obrazek

Grochu dał mi do zrozumienia, że fotki to mogę robić, ale .. jego zadka :? Przepiękną mordeczkę odwracał ..."nie dla psa kiełbasa" :crying:
Jest tak piękny jak na zdjęciach - nigdy nie widziałam tak oryginalnego kota.
Avian - gratulacje :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon kwi 14, 2014 12:06 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Przyłączam sie do gratulacji i czekam na relację.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon kwi 14, 2014 16:06 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Niuniek - gratuluję piękny kocie, o niebieskich oczach :flowerkitty: :dance:
Radkowi i Groszkowi też wielkie gratulacje, jesteście the best :piwa: :love:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon kwi 14, 2014 18:38 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Ja mam co prawda słabe, ale jakieśtam foty :)

Grochu przyłapany jeszcze!jestem!niegotowy! Obrzucił mnie zdegustowanym spojrzeniem - kobieto, teeeraz?
Obrazek

Grochu w ocenie:
Obrazek

Radziu :1luvu: :1luvu: :1luvu: (w gronostajach i z Prosiaczkiem)
Obrazek

Radek udaje groźnego
Obrazek

Ale potwierdzam, że Radecki pełen luz - rzadko raczył kogoś obrzucić spojrzeniem. Głaski przyjmował jednak zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, bez ograniczeń :) Cóż, zna chłopak swoją wartość :)

Zdjęcia Niuńka mam tylko dwa - jedno zza krat, śpiącego; a na drugim się nie mieści w kadrze. :evil:

edit: ja wiem że nie wszyscy działkowi, ale juz chciałam w jednym poście :D

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Wto kwi 15, 2014 6:40 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Nawet Prosiaczek uśmiecha się do Radka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 15, 2014 7:07 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Grochu bombastic-fantastic!
A ja go widziałem na żywo! Nawet go chyba dotknąłem!
Siedział na schodach i miał w dużym poważaniu świat.
Wąsy zakręcił w drugą stronę i był 100% "sugarcube".
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro kwi 16, 2014 7:45 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jeszcze raz dziekuję wszystkim ciociom i wujkom, którzy przyszli na wystawe poczochrac Wściekłego :D
Poznałam tyyyyle miłych osób!

Radecki juz na swoim, wczoraj powitały mnie przy furtce 3 zgodnie siedzące koty ! Razem pobiegły przede mną do altany, tam Radek podszedł do Batonika, powąchał go i przeszedł obojętnie :D To duży przełom! Chyba będę się doktoryzować z odwścieklania Wściekłego ;)

Pogoda paskudna, zimno i wciąż pada, Chudy zdecydował wiec po mokrych nockach i dniach, ze jednak altana mu bardziej odpowiada - wparował przez okno do środka, schował sie w tapczanie, żebym go czasem nie wygoniła i tak został znów na noc :kotek:

W ruderze mieszka kotek Znikotek - wiem, ze jest, bo słysze, jak szeleści w ciemnościach jak stawiam michę. Podejrzewam, ze to ten drobny czarny, którego raz tam widziałam. Poczekam, aż zdecyduje sie ujawnić 8)

Silva przybiega nadal - radosna, ładnie wygląda, wiec chyba nie będę nic w jej życiu zmieniać.

Tyle raport poweekendowy ;)
(fotki się robia)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie kwi 20, 2014 11:03 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Wszystkim fankom i fanom Czarnej Armii zdrowych, spokojnych świąt!

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 21, 2014 12:19 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Obrazek

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon kwi 21, 2014 22:01 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Ja mogę potwierdzić, że koty Avian są cudowne, a ona przemiła.
Podczas prezentacji, Groch spoglądał na publiczność: każdy był przekonany, że patrzy właśnie na niego. Hipnotyzujące oczy! Piękne!
Do Radeckiego była wciąż kolejka. Dzieci, dorośli - każdy chciał kota wygłaskać. Ten leniwie leżał, tyłem odwrócony, jak prawdziwy, acz znudzony celebryta. Gratuluję i zazdroszczę Ci tych kotów Avian (nie to, że moje są złe) :)
Trochę spóźniona relacja i tylko jedna fotka (moja pierwsza wystawa i zbyt dużo wrażeń, żeby robić zdjęcia).

P.S. Dodatkowo fotka mojego dzikuska, co mieszka u mnie na tarasie i nie chce się oswoić :( Czy on czysto rasowy, czy jakaś mieszanka? :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Pon kwi 21, 2014 23:09 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jahodny pisze:Czy on czysto rasowy, czy jakaś mieszanka? :)

A papiery w plecaczku ma ? Jak tak , to rasowy, a jak nie to cos norwegowatego :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 22, 2014 6:48 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jahodny, jeszcze raz dzięki za przemiłe odwiedziny i prezent dla Czarnej Armii - oczywiście podarowana Bozita jest najlepsza na świecie, a kupiona taka sama przeze mnie niejadalna :lol:

Tak jak pisze izka53, kocio jest w typie norweskiego, choć przydałaby się jeszcze fotka z profilu ;). Oswajaj, może w końcu się uda? Jak kocurek, to wg mnie nie powinno być problemu z oswojeniem na tyle, zeby jednej osobie pozwolił się dotknąć. Tylko nic na siłę - przyzwyczajaj go powoli, cierpliwie do siebie, stwórz mu "rytuały" - codziennie o podobnej porze jedzenie w tym samym miejscu, możesz próbować w czasie jedzenia "produkować" jakiś dźwięk, np. klikerem. Odejdź kilka kroków w czasie gdy będzie jadł, ale niech Cię widzi. Ma sobie Ciebie kojarzyć z jedzeniem, ze spokojem, z czymś czego nie trzeba sie bać.
Piękny jest !
Obrazek

Avian

Post » Wto kwi 22, 2014 8:07 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Witaj, Avian :D
Cieszę się, że znalazłaś DS dla Tolka - wspaniałe kocisko :ok:
Będę zaglądać, bo tu zawsze są przepiękne foty kocistych
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]