Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 6:10 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

anita5 pisze:Śliczne koszatniczki... :1luvu:

Rozmawiałam dziś z opiekunką Tanitki, uznałam, że wypada zadzwonić z życzeniami i spytać o królewnę. Pani powiedziała, że Tanitka to taki "kotek marzenie". Bardzo się ucieszyłam, że mają się razem dobrze.
Dostałam fotę Niuniusia, który na wyspie Wolin króluje. :D Ten się ustawił...
Mam też wieści od Nowinki - ma się świetnie, broi...

Na parapecie zaokiennym w pokoju śpi teraz 8 kotów, jeden za drugim ułożone... :)

Ostatni banan z kocimiętką, który koty dostały od Alinki6, został dziś zdewastowany i tym samym wśród kotów zapanowała konsternacja, a nawet smutek. Bo te banany to są naprawdę odlotowe, uwielbiane przez koty.

Wczoraj wieczorem Nutka miała atak. Przestraszył ją prawdopodobnie dźwięk grzechoczącej piłeczki (moja wina :oops: ). To jest naprawdę biedna koteńka, bardzo, bardzo biedna. :( Ale nie mogę jej nie wypuszczać z jej pokoju, bo co to za życie. Jeśli chce wychodzić, to będzie.

Jest nam ogromnie smutno z powodu Lucka Berni. Miał wczoraj do nas przyjechać, po operacji. Niestety, w brzuszku miał dużo płynu... Nie został wybudzony. Jego siostra jakiś czas temu odeszła na FIPa. Żal Lucusia, bardzo... [']

Lucuś, ten słodki pingwinek? :cry: :cry: żal, że tak dużo ich odchodzi :cry:
Nunuś króluje? hmmm, trzeba się ustawić w życiu :wink:
Biedna Nuteńka, dobrze, że choć ma dom i kogoś, kto zadba o nią, przytuli, pogłaska
Mozna wiedzieć, co to za banany robią furorę wśród kociej braci?, może bym kiedyś dla moich sierściuchów zamówiła :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro kwi 20, 2011 14:05 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Tak, Marysiu, to ten słodki pingwinek... Strasznie szkoda Lucusia, ale na tą okropną chorobę nie poradzimy nic. :cry:

A banan to taki:

http://animalia.pl/produkt,15953,Yeowww ... C4%85.html

Naprawdę koty uwielbiają tą zabawkę, niestety cena spora... :|

U nas dziś sielanka. Jest cicho, ptaki śpiewają, wszystkie koty poszły spać. Leżą w malowniczych pozach, na dywanie też! :)
I teraz mam kilka dni wolnych, więc będę z nimi sielankować.

Nutka jest dziś bardzo kontaktowa, rano wyszła z pokoju, do momentu naszego wyjścia do pracy łaziła po domu, a teraz poszła do innego pokoju, bo piorę, i tam leży zadowolona w fotelu. I kupki nadal ślicznie w kuwecie. Dzielna dziewczynka.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro kwi 20, 2011 17:13 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

biedny mały pingwinek :( :( :(
dzięki za linka
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw kwi 21, 2011 8:26 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Wczoraj wieczorem Gucio był w ogrodzie. Kroczył dumnie w swych kolorowych szelkach, ugniatając z radości trawę. Bardzo był zadowolony. :D

Dziś rano Nutka wyszła znowu na dom, za nic nie chciała wrócić do swojego pokoju. Potem miała atak, ale taki nieduży, dość szybko się uspokoiła, zjadła i... znowu chciała łazić po domu. Dzielna z niej koteńka. I gadała dziś do mnie!
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw kwi 21, 2011 8:37 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Wyobrażam sobie jaką Gucio musiał mieć zadowoloną minę :)
Dzielna Nutka :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw kwi 21, 2011 14:41 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Nutka sama i z Alą

Obrazek Obrazek

Teraz, po intensywnym przedpołudniu, słodko śpi w swoim pokoiku przy otwartym oknie. PRAWIE brzuszkiem do góry. Widać, jak jej dobrze. Ale tego nie będę focić, nie chcę jej tam przeszkadzać.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw kwi 21, 2011 14:57 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Proszę podziwiać Osiołka Trusię. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw kwi 21, 2011 16:17 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Osiołek jest cudna :1luvu: Ma rozczulające, kochane pysio. I na zdjęciach wygląda tak, że imię Kuleczka i do niej by pasowało :D
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw kwi 21, 2011 17:07 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Guuucio :-) ugniatanie trawy :1luvu:

Nutka jest taka kochana ... i morfoidalna przy tym :-)
a Trusia wygląda na kota szczęśliwego w słońcu!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 22, 2011 6:48 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

No jaki Osiołek, no ?

Cudna Trusia!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt kwi 22, 2011 8:44 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Ale dlaczemu Trusia to Osiołek? 8O

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt kwi 22, 2011 9:32 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Życzymy spokojnych, radosnych Świąt
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt kwi 22, 2011 14:11 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

EwKo pisze:Ale dlaczemu Trusia to Osiołek? 8O

Hehe, bo nie rozumi, że człowiek nie jest taki zły. :wink: Tak ją nazwała znajoma, i bardzo mi się podoba, pasuje do Trusi. :D

Dziś Nutka dostała głupawki z radości! Byłam w szoku, myślałam najpierw, że zanosi się na atak, ale nie. To była czysta, kocia radość. Bieganina po pokoju, skok na fotel i na jego oparcie 8O , szaleństwo istne, a do tego pomrukiwanie i gadanie. Nie wiem, czy ją ucieszyło otwarte okno i śpiewy ptaków, ale coś ją wprawiło w doskonały nastrój. Potem zjadła i teraz się relaksuje.

Bazyliszkowa, cieszę się, że jesteś. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt kwi 22, 2011 16:34 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Święta - niech to będzie początek lepszych czasów. normalnych... dla ludzi i kotów...i wszystkich istot
Odpocznijcie, znajdźcie czas na uśmiech i patrzenie , jak trawa rośnie :-)

a dziś - Wspaniały dzień Nutki :-)

A powrót Bazyliszkowej nas też cieszy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 22, 2011 18:28 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Sporo nam rośnie w tym ogrodzie. Nawet orzech Kleofaska wypuścił coś. To coś będzie zielone za chwilę.
Namiot rozstawiony, stół i krzesła gotowe. Można zaczynać sezon ogrodowy. :D

Naprawdę jest dobry dzień Nutki, bo teraz zrobiła po raz pierwszy coś tak ważnego. Wyszła na dom, długo spacerowała, a teraz położyła się w fotelu i odpoczywa, poza swoim pokojem. Dotąd poza nim cały czas chodziła. Bardzo mnie to cieszy wszystko.
Nutka to bardzo, bardzo dzielna dziewczynka. I pokazywała mi dziś wyraźnie, że podoba się jej głaskanie i że jest zadowolona.
Może też działa zwiększona dawka luminalu?
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]