Ale fajnie tak powspominać te wszystkie bajki:)
Anna2016 a dużo jeszcze zostało Ci okresu wypowiedzenia? Może chociaż na jakiś czas zwolnienie lekarskie ze względu na zły stan psychiczny?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Silverblue pisze:Tak, faktycznie po czesku ta Daszeńka, to napisy angielskie można ustawić. Ale ten czeski to jak się człowiek wsłucha, to prawie wszystko zrozumie
Ale fajnie tak powspominać te wszystkie bajki:)
Anna2016 a dużo jeszcze zostało Ci okresu wypowiedzenia? Może chociaż na jakiś czas zwolnienie lekarskie ze względu na zły stan psychiczny?
jolabuk5 pisze:Dość spokojny dzień, czekałam na kurierów (byli) i Ewę - nie była, ale moze i dobrze, bo potrzebuję świeże mielone dla kotów, musi je dopiero kupić. Poza tym czytam prof. Nowaka i obejrzałam 3 kolejne odcinki Królów (teraz opowiadają o Władysławie Warnenczyku i Kazimierzu Jagiellończyku). Koty ładnie zjadły mięsko i śpią.
A, i jeszcze odcinek Smurfów zobaczyłam - lubię, podobnie jak Pszczółkę Maję. Właściwie w Pszczółce najbardziej lubię Gucia - żarłoka, lenia i śpiocha...![]()
A Wy lubicie czasem obejrzeć jakies filmy animowane?
Katarzynka01 pisze:Pszczółka Maja, film uroczy. Ale w dzieciństwie dostałam książkę, jedna z najbrutalniejszych opowieści dla dzieci jakie kojarzę. Nic wspólnego z przesłodzonym i nieprawdziwym obrazem świata owadów w filmie. Ale oglądało się fajnie![]()
Smerfy
jolabuk5 pisze:Katarzynka01 pisze:Pszczółka Maja, film uroczy. Ale w dzieciństwie dostałam książkę, jedna z najbrutalniejszych opowieści dla dzieci jakie kojarzę. Nic wspólnego z przesłodzonym i nieprawdziwym obrazem świata owadów w filmie. Ale oglądało się fajnie![]()
Smerfy
Czemu "Smerfy" - nie lubisz?
jolabuk5 pisze:To prawda, dziecko odbiera inaczej.![]()
Może rzeczywiście życie w smerfowej wiosce nie byłoby ideałem, ale ja Smerfy lubiłam za pogodę ducha i dobry nastrójŻwirek i Muchomorek (to się chyba nazywało "Bajki z mchu i paproci") byli bardzo sympatyczni, podobnie jak większość bohaterów czeskich bajek. Nasze Dobranocki to w ogóle był dobry zwyczaj, trochę szkoda, że dziś już nie istnieje, ale wiadomo - są kanały tylko z filmami dla maluchów, pełno też tego na youtube, więc celebrowanie dobranocek przestało mieć sens. Kiedyś było inaczej, dzieci czekały na tę ostatnią bajkę przed snem.
Anna2016 pisze:Dobranocki były fajne![]()
![]()
![]()
![]()
Dobrego dnia, u nas lekko posypało, ale bardzo lekko, ziemia prześwituje, mokro za to jest, brrrrrr![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, MB&Ofelia, Nul, Wojtek i 51 gości