Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wakacje. Brak wakacji.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 14, 2008 9:04

dzień dobry, przyszłam nadrobić zaległości.

Mić jak zawsze piękne brzucho ma ;)

a jak pięknoty?

cortunia

Od: Wto lis 07, 2006 17:36

Post » Wto paź 14, 2008 9:20

A dzień dobry, dzień dobry :P
Dziewczynki mają się znakomicie, tylko coraz więcej jedzą i głębokie nory kopią, będzie ostra zima :wink:
Jutro, według wszelkich znaków na niebie i ziemii, znikam na kilka dni leczyć te pryszcze, może jakiś jeleń się trafi na rykowisku, albo grzyb zagubiony na zakręcie. Jesień pofocić, kasztany pokopać, liśćmi poszeleścić...
http://pl.youtube.com/watch?v=-2LNB_zBL0s
Oj, wątek jesienny mi się przypomniał, wszyscy ilustrowaliśmy "Wspomnienie", a potem zaczęły się podróże....
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto paź 14, 2008 9:48

Pozostaje tylko życzyć miłego leczenia pryszczy.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto paź 14, 2008 17:03

Hannah12 pisze:Pozostaje tylko życzyć miłego leczenia pryszczy.

No właśnie 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw paź 16, 2008 21:34

Uprzejmie donoszę, że sprawa pryszczy została wstępnie opanowana nocą 8)
Leczenie pryszczy nie należy do łatwych, ale za to przyjemnych i pełnych emocji. W celu pozbycia się ich należy odjechać około 100 kilometrów od miejsca zarażenia i z pojawem pryszczy udać się w okolice górskie nocą. 8)
Trzeba znaleźć Niagarę albo Iquacu, i zanurzyć pod katem 90 st. opryszczony fragment ciała w pozycji klęczącej.
Obrazek
Pryszcze same opuszczają ciało i spływają luzem Wisłą do Gdańska.
http://www.wrzuta.pl/film/zJOaCtvgKb/
Sprawę pryszczy uważam za zamkniętą.
Obrazek

czitka

Post » Pt paź 17, 2008 9:13

:ryk:
Obrazek

muska

Od: Czw sie 07, 2008 12:37

Post » Pt paź 17, 2008 9:48

czitka pisze:Pryszcze same opuszczają ciało i spływają luzem Wisłą do Gdańska.

W ten sposób mamy sygnal, ktora część Bałtyku została objęta czarną flagą dla ewentualnych zwolenników jesiennych kąpieli morskich oraz zakazem łowienia tudzież wędkowania. Sanepid postawiony w pełnej gotowości, we współpracy z komisją dermatologów ichtiologicznych bada faunę morską w tym rejonie. Ale i tak dla pewności lepiej samemu sprawdzić organoleptycznie dzisiejsze, piątkowe rybki, zanim trafią na talerze :P
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pt paź 17, 2008 20:46

Nie wiem, jak na Bałtyku, ale wiem, jak na Śnieżniku.
Ponieważ na Śnieżnik wpuszczają bez pryszczy, to poszłam. Pod górę. A góra wysoko, a na niej zima :surprise:
O, zobaczcie:
Obrazek
Albo tu:
Obrazek
Najprawdziwszy śnieg, a mgła taka, że nawet jakby pryszcze były, to ich nie widać.
I do tego znaki turystyczne kłamią. Miało być półtorej godziny od miejsca X, a to nieprawda :evil: No, może IzaA by wbiegła z klubem "Łosie", jeżeli chodzi o mnie, to się omskło :(
Ale to wszystko nic. W pensjonacie, w którym mieszkam, ma miejsce szkolenie młodych pracowników firmy niewiadomej.
Ło matko.....Wszystko pod hasłem "budowanie zespołu". No to oni budują te zespoły w postaci dziwnych machin z klocków Lego, a podzielili ich na trzy zespoły: Niebiescy, Brązowi i Żółci.
Szkolenia odbywają się w stołówce podczas obiadu pensjonariuszy i wiem wszystko, bo podsłuchuję 8)
Otóż chodzi o to, żeby zbudować relacje i oszukać klienta. W ramach szkolenia w stołówce występują: grupy szkolone, obserwator, goniec i nadzorca.(Obserwator obserwuje, którą panienkę szkoloną doszkolić po godzinach)
Grupy szkolone biegają bardzo nerwowo i wykonują polecenia odgórne dostarczane przez gońca. Wszyscy mają coś poprzyklejane, to znaczy jak się nazywają. I oni coś ciągle budują na komendę. Bardzo wyraźne było polecenie, żeby śruby montować, ale od środka. To lecieli do tych klocków i coś poprawiali. Jutro mają akcję outdoor, więc może przestawię auto :strach:
Potem między talerzami mieli pisać grupami wnioski o komunikacji i Żółci wygrali i dostali w nagrodę bombonierkę. No i chodziło o to, żeby zapamiętali, w ramach tych kontaktów, że najważniejsze jest potwierdzenie zrozumienia, a jeszcze przedtem dużo było o jednolitym słownictwie kontaktów.
Bo hurtownik jest za drzwiami 8)
Zauważyłam, że niektórzy mają pryszcze, zamiast pod Iguacu, to grają w te klocki i taki efekt.
Znacie kogoś Żółtego lub Niebieskiego? :roll:
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 18, 2008 10:02

Szkolenia dzień drugi. A co, nikogo nie interesuje? Czy konie mnie słyszą? :wink:
Grupa szkoleniowa zjadła całe moje śniadanie i cztery kostki masła :evil:
Ale wyszło słonko i ku przerażeniu zauważyłam, że grupa rozstawiła elementy toru przeszkód outdoor, całkiem niedaleko mojego auta.
Obrazek
Zaczęli od rozgrzewki: kręgi szyjne, bioderka, kolana, stopy.
A potem 8O
Obrazek
wybiegli gęsiego, ale w ściśle ustalonej kolejności, no dokąd????
Może fotka nieco nieostra, ale biegli szybko, zacierając po sobie ślady.
W stronę Iguacu 8O
Czyli zaczynają jednak od leczenia pryszczy, czekam na rozwój wypadków szkoleniowych.
I dalej konie mnie nie słyszą?
Przecież to takie interesujące..... :twisted:
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 18, 2008 10:14

Konie wzięto do galopu, nie mają czasu podrapać się kopytem za uchem 8) A szkapa czytająca teraz wątek ślepa na jedno oko, to i za długo na kompie siedzieć nie może, bo w razie awarii drugiej patrzałki nie będzie miał kto dobytku nakarmić :roll:

Będąc w górach, też się zawsze zastanawiam, kto te odległości mierzył, bo na pewno moich możliwośc pokonywania szlaków nie wziął pod uwagę :lol:

Rozumiem, że wypoczywasz - udanej zabawy życzę! :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob paź 18, 2008 14:32

Koniec wypoczynku :evil:
Szur, szur i do domu :(
http://www.wrzuta.pl/film/rRd4TQIvrJ/
Uwaga, to jest film artystyczny. Jak ktoś stracił wątek, albo nie zrozumiał lub nie nadążał, to tam można play again.
Można też dorzucić tekst, albo podkład muzyczny, ale straciłam nadzieję, że konie mnie słuchają.
Do miłego! :P
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 18, 2008 16:23

Urzekł mnie opis szkolenia :ryk:

izaA

Post » Sob paź 18, 2008 18:22

Iza, to nie koniec. Zaraz po tym śniadaniu, gdzie zjedli całe masło, to ja patrzę z balkonu, a oni strzelają 8O !
Pewnie w celu osiągnięcia targetu ustawili tarczę i strzelali po kolei z czego popadnie, jedni z wiatrówki, a drudzy z łuku!
Obrazek

To sobie poszłam na spacer, wracam, a tu na łące......jajko 8O ! Patrzę- obok drugie!
Obrazek

Rozgladam się dookoła-trzecie, czwarte, dużo jajek :roll:
To myślę sobie- miejscowa kura się niosła taśmowo na łące :roll:
Zbieram te jajka na kupkę, a gospodarz z domku obok przychodzi z pieskiem i pyta, czy ja tak może grzyby zbieram???
No nie, mówię, jajka zbieram :roll:
On na to- jak to jajka? Czyje jajka?
-chyba sąsiada kura tu znosiła, patrz pan, wszędzie jajka jak okiem sięgnąć :roll:
Aż przykucnął i psu pokazuje.
Obrazek
W tym czasie Niebiescy zwijali już obóz, ale wcale nie tak blisko od tych jajek. To nie oni je znieśli, może Żółci? I pojechali niebawem do Wrocławia bardzo wszyscy dumni z osiagnięcia targetu. A ja z tymi jajami zostałam i co, wysiadywać mam? :roll:
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 18, 2008 18:57

może szukaj domów tymczasowych dla jajek :-)
ale fajne szkolenie, teraz strach tych żółtych i niebieskich spotkać takich wyszkolonych

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob paź 18, 2008 20:53

Ale jaja :lol:

izaA

[poprzednia][następna]