Afrykańskie koty: Maluch i Baja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 16, 2011 22:33 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

:ryk: tutaj męska część społeczeństwa często obejmuje się i obdarowuje buziakami na powitanie... policjantów nie wyłączając. taka miziasta kultura :wink: :D
a mój dzielnicowy to kot ulicy. nie zwiewa na widok człowieka, ale interesuje go tylko jedzonko, pieszczoty i jakaś tam gra wstępna to całkiem zbędne :wink: . i niech tak pozostanie. lepiej by zachował dystans do ludzi, bo jak wyjadę, to niech sobie nadziei nie robi, że inni zaraz do niego z miską i miziankami wyskoczą. pamiętajcie, że tu łapanki na psy i koty są urządzane. lepiej spoufalać się tylko z miską, a ludzi trzymać na dystans :ok:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro sie 17, 2011 7:49 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

bekos pisze:........... pamiętajcie, że tu łapanki na psy i koty są urządzane. lepiej spoufalać się tylko z miską, a ludzi trzymać na dystans :ok:

Dlaczego są wyłapywane? W celu? Mam nadzieję że nie konsumpcyjnym :twisted:
MIKUŚ

Post » Śro sie 17, 2011 9:59 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

rzeczywiście gdy wyjedziecie, będzie czekał i szukał... :( - smutno, że poza Wami nikt się nim i innymi biedami tam nie zajmie :cry:

jak dobrze, że przynajmniej teraz możecie go podkarmiać :1luvu: (nawet w tajemnicy... :wink: ) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro sie 17, 2011 10:08 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

MIKUŚ pisze:
bekos pisze:........... pamiętajcie, że tu łapanki na psy i koty są urządzane. lepiej spoufalać się tylko z miską, a ludzi trzymać na dystans :ok:

Dlaczego są wyłapywane? W celu? Mam nadzieję że nie konsumpcyjnym :twisted:

nie konsumpcyjnym (choć swego czasu słyszało się, że odkąd przyjechali Chińczycy, na ulicach kotów mniej :roll: )... ale w celu eksterminacyjnym :cry: kiedyś już chyba o tym wspominałam - jeśli do "schroniska" przez 2 tyg. od złapania psa czy kota nie zgłosi się właściciel, który udokumentuje :!: , że ów zwierzak jest jego, kot uśmiercany jest gazem, a pies prądem... są wyznaczone konkretne dni egzekucji.
tutaj nie prowadzi się akcji sterylizacji, dokarmiania, szczepień. jedyną "prewencją" jest właśnie wyłapywanie bezdomnych zwierząt (choć przy okazji załapuje się też część domowych zwierzaków wychodzących :evil: ), a głównym motywem jest walka ze wścieklizną... podsumowując: nie liczy się dobro zwierząt, a jedynie bezpieczeństwo człowieka :evil:
joluka pisze:jak dobrze, że przynajmniej teraz możecie go podkarmiać :1luvu: (nawet w tajemnicy... :wink: ) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

kocio szybko zrozumiał "o co kaman" i zamiast pod furtkę, zaczął przychodzić do naszego ogródka. wolnoć Tomku w swoim domku - nikt mi nie zakaże stawiania tu miski :P

bekos

Post » Śro sie 17, 2011 13:57 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

bekos pisze:kocio szybko zrozumiał "o co kaman" i zamiast pod furtkę, zaczął przychodzić do naszego ogródka. wolnoć Tomku w swoim domku - nikt mi nie zakaże stawiania tu miski :P

bo koty mądre są :D

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto wrz 27, 2011 22:06 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

Cudaśne masz Malucha i Baję :D Baja troszkę podobna do mojej kotki :)

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Wto wrz 27, 2011 22:14 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

No właśnie, jak tam afrykańskie piękności? Co z dzielnicowym?
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro wrz 28, 2011 7:29 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

Co tam u Was słychać? Czekamy na newsy :>
MIKUŚ

Post » Pt paź 28, 2011 13:03 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

ano żyjemy powolutku :) tylko jakoś na forum nie zaglądałam ostatnio. a tu widzę nowa twarz się pojawiła w międzyczasie - witaj, andua :D
dzielnicowy wpada prawie co wieczór na swoją porcję. potem ucina sobie drzemkę przy murze albo na murze albo pod drzewkiem (wczoraj tam się ułożył, bo padało). Baja i Maluch patrzą na niego przez okno, ale Baja już nie wyje na jego widok, czyli widać wpisał się w krajobraz zaokienny :)

buro się u nas robi. lato się skończyło :(

bekos

Post » Pt paź 28, 2011 13:09 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

u Was buro - u nas kolorowo, ale za to zimno...

Ty mnie nie strasz spotkaniem :wink: - tylko zjeżdżaj jak najszybciej do Radości!!!! :1luvu: - czekamy!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lis 02, 2011 15:19 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

kontynuując temat co tam u Was a co u nas... u Was Dzień Zaduszny, a u nas wokół w ogródkach ludzie barany trzymają... zbliża się Aid El Kebir - święto ofiarowania. znów poleje się krew :cry: a może by tak w przeddzień święta, nocą, wszystkie te baranki wypuścić? :roll: :twisted:

bekos

Post » Śro lis 02, 2011 21:25 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

joluka pisze:zjeżdżaj jak najszybciej do Radości!!!!

Będzie radość w Radości :D

Biedne baranki :| To jakieś rytualne zabijanie? :strach:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro lis 02, 2011 22:00 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

Szura-najmysi mama pisze:Biedne baranki :| To jakieś rytualne zabijanie? :strach:

no tak, jak najbardziej... zatopione w tradycji i wierze :?

bekos

Post » Śro sie 29, 2012 11:40 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

Co u Was nowego?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sie 30, 2012 23:11 Re: Afrykańskie koty: Maluch i Baja

To ja tutaj, żeby nie zmieniać tematu w pytaniu o drapak :)

Czy to znaczy, że szykuje się przeprowadzka z kiciuchami do Polski? :D

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

[poprzednia][następna]