Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2014 16:59 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Villentretenmerth pisze:Avian. To taki cudo - kot. Po co go wyadoptowywać? Sama go adoptuj!

Radka? :strach:
Żeby mi zamęczył moich domowych chłopaków? :roll:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto kwi 08, 2014 23:44 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Czarna by z nim poradziła boć kocica i w latach
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro kwi 09, 2014 6:35 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dlatego piszę, że chłopaków by sterroryzował :lol:
Choc i tak Radek już się trochę ucywilizował, spogląda z wyższością na działkowe pospólstwo ;)
Obrazek

Avian

Post » Śro kwi 09, 2014 19:50 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Eech on to chyba domowym jedynakiem nakanapowym musiałby zostać...
A co z działkami? A codzienne patrole? A stróżowanie? A kto upilnuje?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro kwi 09, 2014 20:37 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

A propos stróżowania Radka - dzisiaj stwierdziłam, że widzę w moim działkowym stadku zmiany na lepsze. Wieczorem trójca solidarnie czekała przed altaną na moje przybycie :D I Batonik bardzo sie zmienił - jest jakby bardziej ufny, spokojniejszy. Potrafi nawet sam do mnie podejść :D
Radek juz rzadko ich zaczepia :D
Obrazek

Avian

Post » Śro kwi 09, 2014 20:50 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

No to jest super info, ucieszyłam się jak nie wiem co, nie przypuszczałam,że Batonik do Ciebie nie podchodził i się nie przytulał :( .
Może Radek celebryta trochę się zsocjalizował poprzez te wystawy i poprawiły się jego maniery wobec altankowych braci ? Oby tak było, bo to fajny kocur :D :ok: .
Trzymam kciuki, żeby tak już zostało :ok: :D , niech Radecki będzie milszy dla czarnoarmistów :ok: .

Avianku, a Silva Cię odwiedza na wyżerkę ? Da się poprzytulać ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro kwi 09, 2014 21:07 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Tak, Silva przychodzi właściwie codziennie. Podchodzi, nie ucieka, da się wygłaskać :D

Batonik poza altaną nie podejdzie, w altanie jak leży mogę podejść i pogłaskać, ale raczej go to stresuje. Teraz jest lepiej, bo potrafi podejść do mnie gdy stawiam miskę i nie odsuwa sie od reki :D Już nie jest taki sztywny jak go np czeszę (sam sie nie doczyści, bo nie siegnie grubas ;) ).
Baton był bardzo płochliwym i dzikim kociakiem kiedy Brzydal go przyniósł; i tak uważam za sukces osiągnięty stopień oswojenia ... Bardzo mu brakowało Pasika, byli zżyci, Pasiu był jakby opiekunem i przewodnikiem stadka.
Obrazek

Avian

Post » Sob kwi 12, 2014 8:57 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jest weekend, więc Radziu już w Warszawie na wystawie :D :kotek:
Kciuki trzymam za bodyguarda aviankowej działki :D :ok:
I za Groszka :ok: niech stolica zobaczy najcudowniejszego persika :D :ok:

kwinta

Post » Sob kwi 12, 2014 19:56 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

stolica widziała i Groszka i Radka i Niebieskookiego :)
Zaryzykuję tezę, że Radek ma tytuł Best of Best w lansowaniu się, trudno się było do niego dopchać, bo cały czas był otoczony wianuszkiem wielbicieli i fotografów :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Sob kwi 12, 2014 20:04 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Aaaa, zapomniałam że Niuniek też jest dzisiaj w stolicy :D :ok:
Oj Radziu, cudny kocie :1luvu: :D
Czekam na foty :D

kwinta

Post » Sob kwi 12, 2014 20:29 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radzio dziękuje za odwiedziny i za kibicowanie - dziś kiepsko sie prezentował, na 8 ringów tylko 3 razy pozwolił sie ocenić, a i to był cud. Dziś był naprawdę wściekły ...
Teraz odpoczywa w luksusach; mamy ogromny apartament, wiec Radek ma do dyspozycji kuchnię i kawałek korytarza, z oszklonymi ścianami, wiec wszystko widzi :kotek:

Mam nadzieję, ze jutro bedzie miał lepszy nastrój.

Wujkowi Pawłowi dziękuję jeszcze raz za jedzonko dla działkowców - w poniedziałek dostaną, jeszcze nie wiedzą ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob kwi 12, 2014 20:58 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Żeby udowodnić jak bardzo kocham Radka, napiszę na forum po raz pierwszy od... o rety, pewnie od jakichś trzech lat! Ale czytam ciągle i wąt działkowy jest jednym z moich stałych numerów programu. A co! I dlatego specjalnie dla Radka ( przemianowanego przez jakichś oglądających na Ryśka - podsłuchałam jak mówili - "ooo, Rysiek się obudził!" :lol: :lol: :lol: ) przyszłam na wystawę. 8)

I poznałam przemiłą Avian (tylko się chamsko nie przedstawiłam, bo ja taki dzikus jestem towarzysko -ale to ja byłam ta szalona na punkcie Radzia ciotka łażąca z aparatem obok ciotki smil), i Grocha (te loczkowane wibrysy! ach!!!!) i maluńkiego Niuńka też!

No ale Radzio z Prosiaczkiem w gronostajach zdecydowanie rulez!

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Sob kwi 12, 2014 21:21 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

A ja sie zastanawiałam, kto Wy jesteście :lol:
Dziękuję za miłe słowa, a takie odwiedziny zawsze mnie cieszą - szczególnie, gdy ktoś mówi, ze przyszedł specjalnie dla któregoś z moich kotów ! :D

To nie jego wątek ale napiszę - jestem dumna z Niunka, puchnę po prostu, jakby to z mojej hodowli był kot ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob kwi 12, 2014 21:31 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avian pisze:A ja sie zastanawiałam, kto Wy jesteście :lol:
Dziękuję za miłe słowa, a takie odwiedziny zawsze mnie cieszą - szczególnie, gdy ktoś mówi, ze przyszedł specjalnie dla któregoś z moich kotów ! :D

To nie jego wątek ale napiszę - jestem dumna z Niunka, puchnę po prostu, jakby to z mojej hodowli był kot ;)

:lol: :lol: :lol: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie kwi 13, 2014 16:05 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

A ja jestem dumna z Radka :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]