Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 04, 2012 7:26 Re: Morela ma chore nerki;Migdał ma laserek

Kciuki mocno!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw paź 04, 2012 7:31 Re: Morela ma chore nerki;Migdał ma laserek

Też trzymam kciuki. Swoich różnych lekarzy wet lubię, na szczęście dla mnie. Jak nie lubię, nie chodzę z kotami. U Ciebie w Opolu jest bardzo polecany lekarz - podobno ludzie przyjeżdżają z całej Polski - Mirosław Tarka, strona

http://www.weterynarii.com/wet/

acha, nie znam Go osobiście i sama nie byłam, wiem tyle, co mi ktoś powiedział
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 04, 2012 8:19 Re: Morela ma chore nerki;Migdał ma laserek

morelowa pisze:NIe koniecznie białaczkę, może FeLV, FIP.. . Jak mówiłam, że Migdał miał testy, że Morela od niemowlęcia nie wychodzi, jej matka staruszka żyje i nie ma objawów - to powiedzieli, że matka może być nosicielką i przekazać, a Migdał nie miał testów powtórzonych. I tyle

A może wszystkie plagi egipskie spadły na Morelę :twisted:
Jaki FIP 8O Nie znoszę wetów którzy walą na ślepo diagnozami zanim przebadają dokładnie zwierza. Co go skłoniło do straszenia Ciebie FIPem? :evil: Bo Morela ma łupież? :?

morelowa pisze:Koty żrą mięso z tymi dodatkami , co to Broszka się czepia + plus pomieszanego rc na odczepkę

No czepiam się trochę bo wydaje mi się bez sensu w Twoim przypadku podawanie warzyw, masła i oleju roślinnego bo koty przecież oprócz mięsa jedzą suchą karmę zbożową gdzie tych balastów roślinnych jest stanowczo zbyt dużo...
Lepiej dodać do mięsa żółtko i mielone skorupki jajek a jak olej to rybi który jest bogaty w omega :wink:
koniec czepiania się :mrgreen:

trzymam kciuki za wyniki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw paź 04, 2012 9:12 Re: Morela ma chore nerki;Migdał ma laserek

Też sobie trzymam kciuki .. za wszytko i wszytkich :D

Broszeczko, może wet mnie po prostu nie polubił :roll: ?
Masło nie codziennie - taki ciuczek co kilka dni, nie liczy sie praktycznie, ale ta wetka-córka kazała B12 i na nerkowym mówili, że się powinno..
Suchą ograniczyłam bardzo, ale dojadają. Same też ograniczyły jak dostały więcej mięsa.
Natomiast takie konkretne rady - to lubię :D
A czepiaj sie :lol:

Małgosiu - znam. Jeździłam tam pół roku z psem, drugi koniec miasta. Do tej pory mam długi :twisted: On i jego córka [ta, która się przewinęła na nerkowym] leczą med.chińską, akupunkturą [jedni z niewielu w Polsce] ale nie tylko oczywiście. Bardzo drogo + taksówki.
Dobry diagnosta - jak bedę miała wyniki to jeszcze spróbuję się , ale z nim, skonsultować.

Dorota - napisz, bo Ci przyłożę :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw paź 04, 2012 16:02 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Jak w zmienionym tytule :!: Mamy zwrot :!:
Wyniki wkleiłam na nerkowy. Tu tylko notatkę od wetki:
zgodnie z obietnicą przesyłam wyniki Morelki . Jak Pani widzi nerki są w porządku , podwyższenie poziomu kreatyniny, CK może mieć związek z problemami związanym z pęcherzem moczowym , dlatego jak najbardziej wskazane jest badanie moczu ( moim zdaniem pasek i osad moczu u nas będzie wystarczającym badaniem), inną przyczyną jest podwyższenie parametrów powysiłkowo. Podwyższony poziom glukozy może być efektem stresu ( fruktozamina jest w normie a to ten parametr świadczy o poziomie glukozy w ciągu ostatnich kilku miesięcy) ale mimo wszystko trzeba to za jakiś czas skontrolować ponownie. Czekamy na Panią i Morellę :)
I tak jak na nerkowym, proszę o wszystko co sie komu kluje :wink: .

Właściwie to nie wiem co napisać... :roll: Co gdybym nie powtórzyła badań? Karmiła renalem, którego jednak Morela troche zjadła na wiosnę, nim mnie oświeciło i który podjadał Migdał [nie, nie zaszkodzi mu na pewno, prosze pani] . Czy powinnam iść do lecznicy od pierwszych wyników - ten sód i potas, co niemalże mi się śnił :!: - i poprosić o zwrot kasy? Zaufać jeszcze jakiejś lecznicy?
A co gdybym nie miała kontaktu z forum :?:

Z tej lecznicy dr.M.T [co to Małgosiu, pisałaś] dostałam maila, że mają dla mnie zamówiony Trowet renal, tzn. probkę tylko , spoko, nie wezmę. To reakcja na kosnultację z wynikami pierwszymi - żadnych opinii odnośnie pokrętnego jonogramu.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 04, 2012 16:10 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Jak znasz lekarza (córki nie kojarzę), to dobrze. Przynajmniej wiesz, o co chodzi, a skoro drogo, to też trzeba szukać tańszego.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw paź 04, 2012 16:34 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

A, i dziś dostałam maila od Kasi z Rudy Śląskiej, do której wyadoptował sie Melon - najpiękniejszy kot jaki mi się przewinął, moja wielka kocia miłość, o którym się juz bałam myśleć, ponieważ Kasia urodziła dziecko i w związku z brakiem czasu zupełnie nie odpowiadała na moje posty i prywatne maile. Każdy bury kot wprawiał mnie w niepokój.
Melon miał problemy z pęcherzem, podobno już dobrze. Dzidziuś tez dobrze :D
Obrazek
Melon. viewtopic.php?f=13&t=114118

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 04, 2012 17:06 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Chyba odetchnęłaś trochę, co? :)
No pacz pani co to za cuda może zdziałać podanie kotu trochę więcej mięsa - w kilka dni nerki ozdrowiały i jonogram się wyrównał :mrgreen: :lol:
A tak poważnie to chyba naprawdę wybierz się z reklamacją do weta od pierwszych wyników bo mają chyba maszynę rozkalibrowaną i jeszcze jakiś zwierz to życiem przypłaci :?
Nawet nie chcę myśleć co by było z Morelą gdyby miała na cito podnoszony poziom potasu...
Dobrze że powtórzyłaś badania :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw paź 04, 2012 17:17 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Ten tytuł podoba mi się znacznie bardziej niż poprzedni :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw paź 04, 2012 18:15 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

O jaki fajny tytuł wątku :piwa: Bardzo sie cieszę.
Tzn. z Morelki sie cieszę, bo Migdałka żal :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw paź 04, 2012 18:26 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

No, tak mnie ten pierwszy wynik chodzi po głowie :roll: w sensie iść nie iść. Ja bym im odpuściła, ale też pomyślałam, że coś może być ze sprzętem i komuś zaszkodzi - chyba uczciwie byłoby powiedzieć... :?

No, cuda - fakt :D

Spoko, Migdała też załatwimy :mrgreen:

Witaj jaaana :D

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 04, 2012 21:02 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Powiedz, powiedz. Dla dobra innych zwierząt.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt paź 05, 2012 7:26 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Jakie baterie są potrzebne do tego laserka i ile normalnie kosztują?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt paź 05, 2012 7:27 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

morelowa pisze:Jak w zmienionym tytule :!: Mamy zwrot :!:

Nawet imie kotu zmienilas :wink:

Kciuki mocno!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt paź 05, 2012 7:33 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Tak, pójdę.Troche mnie to stresuje, bo zawsze było miło, mogłam liczyć na rabaty, przesunięcie spłaty i takie tam. Ale ważniejsze zdrowie zwierzów - może nie ma w tym złej woli.
Jednak takie skojarzenie miałam - jakbym nie dociekała, nie zrobiła badań powtórnych, karmiła od razu tym renalem... I - jak sugerowano - za miesiąc, dwa powtórzyła badania, powiedzmy, że wyniki byłyby w normie... wyszło by, że to karma pomogła :strach: [zakładając, że by w międzyczasie nie zaszkodziła :roll: ]

Oj, tam, oj tam :D Zaraz poprawię.
No, tak - Doroty świdrujące oczka...
A Ty, Dorota, uważaj sobie :mrgreen:

W dalszym ciągu jednakowoż czekam na wszelkie sugestie żywieniowo-badaniowe.
Muszę sie udać do lecznicynaw...., umowić jednak na to badanie moczu...Naprawdę trzeba kota zostawić pod krplowką na kilka godzin :?: 8O

Boo, zobaczymy u zegarmistrza.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]