Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 24, 2010 14:25 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

Wesołych świąt! :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob gru 25, 2010 18:03 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

♥.•**•.♥♥•**•.♥♥.•**•.♥♥•**•.♥
Świąt radosnych,
przeżyć wzniosłych,
w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech Święta radością
wypełnią Wasz dom
A Nowy Rok blasku doda
Waszym dniom.
♥.•**•.♥♥•**•.♥♥.•**•.♥♥•**•.♥

:kotek: Życzymy wesolutkich Świąt :kotek:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie gru 26, 2010 13:43 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

I jak tam mijają święta z tyloma zwierzakami?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie gru 26, 2010 14:46 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Z dala od komputera ;)

Przede wszystkim, jest inaczej niż się spodziewałam. Koty podzieliły dom na strefy wpływów, rzadko przebywają w tym samym rewirze wszystkie na raz. Trzymają się w podgrupach; Ryś i Maryś (dwa młode rudzielce) najbardziej mieszają się z innymi, szczególnie zainteresowany kontaktem jest Maryś. Mia nie chce się z nimi bawić, w ogóle nie zwraca na nich uwagi, chyba, że spotkają się pod choinką - wtedy następuje wzajemne syczenie :) Cookie szuka kontaktu ze wszystkimi - on czuje się w domu rodziców jak pan na włościach, bo mieszkał tam przez miesiąc. Taki z niego Król Lew ;) nie straszne mu groźby orientek mojego brata. One równo traktują wszystkich, nie oszczędzają żadnego z kotów.
Bisou oczywiście śpiewa serenady, ale teraz ma przecież swoją Mię, która częściowo zaspokaja jego potrzebę kocicy :) Jak Mia bawi się myszką, Bisou siedzi na kanapie i bacznie czuwa. Niech no tylko któryś z młodzieńców się zbliży... Francuz natychmiast przepędza delikwenta głośno i skutecznie ;)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie gru 26, 2010 18:23 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

:lol: ale musiało być ciekawie. A jak psy? siedzą z boku i olewaja kocie towarzystwo? czy mi się coś pokręciło? bo wydawało mi się, ze miały być dwa :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie gru 26, 2010 18:23 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

z tyloma kotami to musicie mieć ciekawe święta na pewno :)
ja w przyszłym roku do mamy na całe swięta przyjeżdzam, z kotami oczywiście. mama planuje do tego czasu równiez mieć koty, i to 2 :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon gru 27, 2010 10:55 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

shalom pisze::lol: ale musiało być ciekawie. A jak psy? siedzą z boku i olewaja kocie towarzystwo? czy mi się coś pokręciło? bo wydawało mi się, ze miały być dwa :roll:

Dobrze pamiętasz shalom - są dwa :) Iru nie zwraca na koty w ogóle uwagi - no, może na "swoje" spojrzy czasem przyjaźnie - pozostałe ignoruje. Na zmianę biega radośnie po śniegu(zima to jej ulubiona pora roku, kocha śnieg i mróz) i wyleguje się na kanapie przy kominku, śniąc o sarnach grzęznących w śniegu ;)
Koka - suczka rodziców - to przyjaciel całego świata :) Z niektórymi kotami próbuje się bawić, jak niegdyś z Cookiem. Ich zabawa wyglądała tak, że Cookie podbiegał do Koki znienacka, zaczepiał i uciekał w te pędy. Koka ruszała w pogoń, wpadała za nim do pokoju, zatrzymywała się, a wtedy sytuacja się powtarzała. Przy tym i Cookie, i Koka ślizgają się na podłodze niczym bohaterowie kreskówek, więc mamy niezły ubaw :) Właściwie: mieliśmy, bo odkąd jest Bisou, Cookie nie potrzebuje psiej towarzyszki :( a ona próbuje z pozostałymi rudzielcami.

Weihaiwej

Post » Pon gru 27, 2010 11:12 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Weihaiwej pisze:
shalom pisze::lol: ale musiało być ciekawie. A jak psy? siedzą z boku i olewaja kocie towarzystwo? czy mi się coś pokręciło? bo wydawało mi się, ze miały być dwa :roll:

Dobrze pamiętasz shalom - są dwa :) Iru nie zwraca na koty w ogóle uwagi - no, może na "swoje" spojrzy czasem przyjaźnie - pozostałe ignoruje. Na zmianę biega radośnie po śniegu(zima to jej ulubiona pora roku, kocha śnieg i mróz) i wyleguje się na kanapie przy kominku, śniąc o sarnach grzęznących w śniegu ;)
Koka - suczka rodziców - to przyjaciel całego świata :) Z niektórymi kotami próbuje się bawić, jak niegdyś z Cookiem. Ich zabawa wyglądała tak, że Cookie podbiegał do Koki znienacka, zaczepiał i uciekał w te pędy. Koka ruszała w pogoń, wpadała za nim do pokoju, zatrzymywała się, a wtedy sytuacja się powtarzała. Przy tym i Cookie, i Koka ślizgają się na podłodze niczym bohaterowie kreskówek, więc mamy niezły ubaw :) Właściwie: mieliśmy, bo odkąd jest Bisou, Cookie nie potrzebuje psiej towarzyszki :( a ona próbuje z pozostałymi rudzielcami.

to naprawde musiało być zabawnie :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pon gru 27, 2010 11:19 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

:lol: ale fajnie. A Koka to też jakiś rasowiec czy poczciwa mieszanka? :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon gru 27, 2010 12:10 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

shalom pisze::lol: ale fajnie. A Koka to też jakiś rasowiec czy poczciwa mieszanka? :wink:

Rasowiec - Owczarek szkocki collie. Ma trzy lata i jest bardzo radosna i poczciwa :lol:

Weihaiwej

Post » Pon gru 27, 2010 12:12 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

O to niemal jak u mojej znajomej. Ona ma mieszańce w typie collie- starą sunię i młodego chłopaka. Do tego stateczny pers. I znajda: rudy Tofik. Ewcia się śmieje, że ma teraz w domu dwa obozy: spokojny, czyli sunia i pers i zwariowany: dwa młode chłopaki, które wciąż się ganiają, turlają, wariują. Dawno u niej nie byłam i ciekawa jestem jak maluszek Tofik wyrósł.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon gru 27, 2010 12:32 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Weihaiwej pisze:
shalom pisze::lol: ale fajnie. A Koka to też jakiś rasowiec czy poczciwa mieszanka? :wink:

Rasowiec - Owczarek szkocki collie. Ma trzy lata i jest bardzo radosna i poczciwa :lol:

Collie są poczciwe :D moi wujkowie mieli. Fajne pieski. Mój H choruje na owczarka niemieckiego. A ja na husky
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon gru 27, 2010 12:34 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

shalom pisze:
Weihaiwej pisze:

Collie są poczciwe :D moi wujkowie mieli. Fajne pieski. Mój H choruje na owczarka niemieckiego. A ja na husky

to niebawem cały zwierzyniec wodmu:)
ja jesli miałabym miec psa to chciałabym miec wyżła weimarskiego :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pon gru 27, 2010 12:40 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Niebawem to nie, bo nie mamy warunków narazie na psy. Ja najbardziej kocham koty, ale jak piesek to husky, z tych mi znanych i popularnych, bo niewiele znam ras. Ta co powiedziałaś-pierwsze słyszę.
Jeszcze królika bym chciała :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon gru 27, 2010 12:43 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Sprawdziłam tego wyżła, fajny :D takie psy też mi się podobają, tylko na ogół nie wiem jaka to rasa :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]