Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 04, 2016 10:00 Re: Morelowo - Migdałowo

Nie bywam na imprezach :?
Czasem je słyszę, albo gdy się zaplączę po prostu po jakiejś drodze. I ze stadionu raczej nie powinnam słyszeć, ale to był wyjątkowo głośny koncert.
I w ogóle nie wiedziałam , póki nie wyszłam z domu na tę łapankę i... czarno wszędzie :mrgreen: , ale ponieważ w czerni były napisy 'iron maiden' to się domyśliłam, no i po kierunku przemieszczania się tej czerni :mrgreen:

Tak, jedna z łysek to maluch. A parków o różnej, że tak powiem, strukturze, jest wokół sporo, większość dopiero do ogarniania. Ten ze stawem to akurat najbliżej i dość śmieszny, bo nie ma alejek tylko ścieżki w różnych - nie znanych mi - kierunkach. Ścieżki są wśród krzaków, rozwidlające się i nie mam pojęcia gdzie wyjdę jakby co :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 04, 2016 10:13 Re: Morelowo - Migdałowo

Oj, dźwięk z imprez się rozchodzi bardzo. A koncerty są głośne, dobrze, że Ci nie przeszkadzało, bo chyba często będziesz miała takie atrakcje :mrgreen: W Warszawie na Dolnym Mokotowie słyszę muzykę z 2 km oddalonego stadionu, jestem w stanie rozróżnić piosenki :wink: Z placu MDM (3 km) też dociera.

Bliskość takich zielonych skwerów byłaby dla mnie ogromnym plusem w miejscu zamieszkania :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon lip 04, 2016 14:45 Re: Morelowo - Migdałowo

Całkiem ładna ta okolica, choć samo to miejsce gdzie mieszkam , ograniczone do powiedzmy 100m, najbrzydsze w okolicy.
To są całkiem spore parki, we Wro w ogóle jest ich sporo, do Odry można dojść, do tzw. lasu pilczyckiego prawie przez ulicę i wzdłuż Ślęży i takie tam. A jakby rowerem to ścieżki są praktycznie wszędzie.

Aia, Ty jesteś specjalistka od szycia. Jak myślisz, można się w moim [czyt.starym] wieku nauczyć szyć na maszynie? Tzn. szyłam na bardzo podstwowej maszynie elektrycznej jakieś 25 lat temu to przeciez mogłam zapomnieć, nie? Dostanę na czas nieokreślony Juki ale jakiś model sprzed kilku lat. Obawiam się, że stopień skomplikowania mnie przerośnie :evil: i popiszę się tępotą niebywałą :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lip 04, 2016 14:57 Re: Morelowo - Migdałowo

Żadna specjalistka, ale myślę, że można. Takie kocie posłanka, to na pewno :wink: Trochę tylko cierpliwości i czasu mieć. Szczególnie, że już kiedyś szyłaś. Co do skomplikowania maszyny, to nie wiem jak się to ogarnia te nowsze, bo ja mam 50-letnią, w zasadzie to się ją tylko podłącza to prądu i już więcej f-cji nie ma :mrgreen:

Byłam we Wro 2 razy i nie złożyło się bym zobaczyła Odrę :(

Aia

Post » Pon lip 04, 2016 20:04 Re: Morelowo - Migdałowo

To ja bym właśnie tę starszą wolała.
taką nową to łatwiej też zepsuć.
Mam różne szycia domowe, do posłanek to mi daleko. Nie mam problemów z isntrukcjami i techniką, ale się boję, że zespsuję :roll:

We Wro jest pełno Odry i pełno mostów :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 05, 2016 8:13 Re: Morelowo - Migdałowo

a ja ze względu na to, że poznałyśmy się "na żywo", obsikuję wątek i ogłaszam wszem i wobec, że będę kibicować :)

Pisałam ja, Jarząbek,
oraz koteły: Tomaszek, Gruby, Meme, Mała Zmrucz.
I koteły odwiedzające: Lelon i Łobuz.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto lip 05, 2016 8:16 Re: Morelowo - Migdałowo

Witaj, Kochana
M&M powiedziały, że czekają na osobiste poznanie też, bo one w ogóle nie lubią innych ludzi, ale testują bo może ktoś sie nada :mrgreen: i przesyłają pozdrowienia dla kotełów :D

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 05, 2016 8:25 Re: Morelowo - Migdałowo

Zawsze możesz zrobić swetrowe/polarkowe posłanko kotom - http://www.pracowniare.pl/index.php/2015/12/01/diy-legowisko-dla-kota-lub-psa/. Zwierzyna bardzo je lubi - czasem jest problem ze skończeniem tego zanim kotełki zechciały wypróbować...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lip 05, 2016 8:40 Re: Morelowo - Migdałowo

Ta maszyna jest paskudna :evil: Ma milion funkcji, ponad 30 ściegów i cholera wie co jeszcze, panel i wyświetlacz - nie lubię jej :(
Jeszcze nie próbowałam, ale jak widzę ile czynności i urządzeń by założyć nitkę to mi się odechciewa. Co to komputer ma być czy co?? :evil:

Nie, nie - moje koty ani nie potrzebują, ani nie lubią legowisk. Mają na wszystkich parapetach swoje z O. jeszcze, mają fotele, posłanka i poduszki. A i tak śpią gdzie indziej na ogół.
Pomijając ten drobny szczegół jak duża niechęć moja do robótek ręcznych. Maszyna dlatego mi potrzebna, że muszę np. skrócić firanki i wolałabym właśnie nie robić tego ręcznie :twisted: - szkoda czasu. I parę tego typu rzeczy . Czyli te proste ściegi mi potrzebne.
Osoba, od której mam maszynę nie próbowała jej uruchomić, bo jest technicznym analfabetą, kolega, który przywiózł coś nawet kiedyś przeszył ale ogólnie się na niej też nie zna .
Może nie popsuję całkiem :?

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 05, 2016 8:42 Re: Morelowo - Migdałowo

Przyjedź do mnie, to dam Ci maszynę do szycia :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lip 05, 2016 8:47 Re: Morelowo - Migdałowo

Właśnie mam maszynę.. nie mam szyjącego.

A mogłabyś przywieźć?? :D

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 05, 2016 9:34 Re: Morelowo - Migdałowo

morelowa pisze:Właśnie mam maszynę.. nie mam szyjącego.

Jaaaa? 8O :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lip 05, 2016 9:43 Re: Morelowo - Migdałowo

Ale do szycia potrzebne są 2 ściegi, reszty z tych 30 nie musisz rozpracowywać, niech se będą, Ty się naucz jak szyć prosto i obrębiać i szyjesz tym wszystko :mrgreen:
Nitka to i u mnie tańcuje góra-dół, pod, przez i na okrętkę zanim trafi w oko igły :roll: Wystarczy podążać za instrukcją :ok:

Aia

Post » Wto lip 05, 2016 11:47 Re: Morelowo - Migdałowo

Dorota pisze:
morelowa pisze:Właśnie mam maszynę.. nie mam szyjącego.

Jaaaa? 8O :twisted:

Tak. Ty.
Co w tym dziwnego??

Owszem, potrzebuję nawet tylko jednego. Ale ta cała reszta komplikuję maszynę, która przy okazji jest tak ciężka, że obawiam się , iż jej na stół nie postawię :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 05, 2016 11:54 Re: Morelowo - Migdałowo

Te nowe też tyle ważą? Myślałam, że sporo je odchudzili.
Moja jest z odlewu żeliwnego, jestem dosłownie w stanie ją tylko unieść, na dwie ręce, na stół. Przeniesienie jej z jednego końca na drugi wymaga postoju, a nawet 2-3 :|

Aia

[poprzednia][następna]