Cyrek&Szelka nasza kocia para i Stefano u rodziców :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 12:29 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Trawę też wcina, bo u nas koty mają ją cały rok. Jabłko też jada :mrgreen:, kwiatki podgryza :roll:. Ostatnio gdy obierałam ziemniaki, to ją aż skręcało żeby się dobrać do obierek 8O, to samo z ogórkami 8O. więc dochodzi jeszcze pilnowanie tego diabła, żeby nie zjada czegoś co jej zaszkodzi, choć wyglądam, że ona ma strusi żołądek :ryk: :ryk: :ryk:. Raz ją przyłapałam, jak wyciągnęła marchewkę z patelni, gdy robiliśmy warzywa na patelnie, oczywiście zadowolona zjadła :roll: :roll: :roll:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Nie maja 09, 2010 12:33 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Faktycznie szatan nie kogut... Warzywa jej nie zaszkodzą, z kwiatkami... no, trzeba uważać, chociaż... Gdzieś mnie ktoś uprzedzał że ketmia (hibiscus, chińska róża) jest dla kotów niebezpieczny, Hino regularnie kasowała mi listki i nic... Tylko kwiatek ma liście jak sitka. Teraz pędzlują zielistkę - pasuje im jak widzę.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie maja 09, 2010 12:39 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

To tylko się cieszyć ze Szelcia ma apetyt i wszystko je :wink: :lol: Nie tak jak mój mikrus Gucio :evil: tylko saszetki by żarł ,już nawet mięsko kuje w zęby ,a suchego jeszcze nigdy nie ruszył :twisted: Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie maja 09, 2010 12:50 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Apetyt jak Kirunia :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Nie maja 09, 2010 16:23 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Warzywka, mięso, suche, mokre, mleko, woda, rośliny można wybierać ona zjada wszystko :roll: :roll: :roll: i najlepiej żeby tego było DUŻO :!: Rano, gdy Cyrek nie zjada swojej miski a jestem w pobliżu to chowam miskę i daję potem Cyrkowi, jak nie zje, to już wiecie kto czeka żeby to zrobić za niego :ryk: :ryk: :ryk:

Przed chwilą wróciłam z działki, zgadałam się z Paniami, które się opiekują 14 kotami tam na działkach. Jedna kotka się okociła, reszta dostaje zastrzyki antykoncepcyjne, ta jedna jakoś się uchowała :evil: i ma młodego. Kurcza, pierwszy raz widziałam i dotykałam 7 dniowe kocię :1luvu: :1luvu: :1luvu: taki mały szczurek, a pyszczek darł okropnie :mrgreen:. Już wiem, gdzie powędruje karma po Szelce, której ona nie raczy jeść (kurde znalazłam jedną rzecz, której Szelka nie jada :idea: ). U, drugiego sąsiada też się okociła, ale gdzieś je ukryła i nie wiadomo gdzie. Panie usiłują ją wytropić, ale jest cwana :mrgreen:. U nas, na podwórku też jedna z kotek, już jest wysoko w ciąży, zrobiła się z niej straszna ciężarówka, więc myślę, że lada chwila będą młode :evil:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Nie maja 09, 2010 16:30 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Wszystkożerca! Cześć koteczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie maja 09, 2010 19:36 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Znowu młode -zaczyna się .... :(
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon maja 10, 2010 8:07 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Widzę że mamy podobny "problem". U nas Bezik nie odstępuje miski. Facet zajada mokre suchym jedzeniem i nie odejdzie jak dna nie zobaczy :)
ObrazekObrazekLuna 2008-13 i Bezebiusz (Bezik).

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Pon maja 10, 2010 8:11 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

I jak się do tego mają moje wybredziochy? :roll:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon maja 10, 2010 8:26 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

MartaAgnieszka pisze:Widzę że mamy podobny "problem". U nas Bezik nie odstępuje miski. Facet zajada mokre suchym jedzeniem i nie odejdzie jak dna nie zobaczy :)

pokazałabyś jakieś foty no :roll: Swoje oczywizda i Śliweczki :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon maja 10, 2010 12:38 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Ja mam to samo z Neską :roll: nie dość że jak opędzluje swoje to bezceremonialnie wsadza pynio do miski Banshee (a ta wtedy odchodzi- trzeba siedzieś i pilnować żeby mała mogła zjeść), to jeszcze kradnie jedzenie, talerza nie można zostawić na chwile, wczoraj zlizała twarożek ze szczypiorkiem z kanapki w ciągu kilku sekund chyba i zjadła plasterek rzodkiewki 8O ryż, ziemniaki, mizeria, mięsko, zer żólty... cokolwiek, byle zjeść. Jak stoi się w kuchni i coś kroi ta już wariuje pod nogami i miaukoli.

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon maja 10, 2010 13:12 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Dziń dybry :P
Pozdrawiamy ciepło :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto maja 11, 2010 10:37 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

alus1 pisze:
MartaAgnieszka pisze:Widzę że mamy podobny "problem". U nas Bezik nie odstępuje miski. Facet zajada mokre suchym jedzeniem i nie odejdzie jak dna nie zobaczy :)

Zdjęcia Śliwki były już pokazane. Tylko chyba nikt ich nie zauważył :evil:

MartaAgnieszka

Post » Wto maja 11, 2010 10:45 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

MartaAgnieszka pisze:
alus1 pisze:

Zdjęcia Śliwki były już pokazane. Tylko chyba nikt ich nie zauważył :evil:

to było dawno dawno temu :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto maja 11, 2010 12:06 Re: Cyrek&Szelka nasza kocia para :):):):):) cz.4

Nowych jeszcze nie mam. 18 maja mam USG o może wtedy coś będzie do pokazania ;)

MartaAgnieszka

[poprzednia][następna]