Szczypiorki, Nero, Kropa i Ziuta-porozmawiajmy o geriatrii.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2016 11:42 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Femka, ja to wszystko wiem, i że lampa oszpeciła Edzię również (właśnie ten "mokry" efekt sklejonego futra to "cudowne" działanie lampy wbudowanej).
Tylko dodam, że szkodliwą dla estetyki zdjęć lampą jest ta wbudowana, bo lampa zewnętrzna może jak najbardziej pomóc w foceniu :wink:
No i jeszcze jedna zmiana wielce pozytywna - zdjęcia sa normalnej wielkości, a nie rozmiarów znaczka pocztowego i można zobaczyć, jakie ładne masz zwierzątka :love:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon wrz 12, 2016 12:19 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

:D
Do wszystkiego dojdziemy powoli. Nie kupiłam aparatu tylko po to, żeby foty Szczypiorów większe wstawiać. Zamierzam naprawdę zgłębić sztukę fotografowania, i w sensie technicznym, ale też w sensie "widzenia". Z czasem na pewno dokupię obiektyw do robienia fotek odległym obiektom (ptaki) i normalną lampę błyskową. Tylko na razie muszę ogarnąć się z podstawowymi zasadami.
Zmieniło się tyle, że idiotencamera zawsze leżała w szufladzie i brałam ją, żeby zrobić zdjęcie. Teraz gotowy do startu aparat leży pod ręką cały czas, żeby łapać chwile. Tak udało mi się uwiecznić Edzię, która zasadniczo porusza się jak perszing. Zdążę kliknąć zdjęcie i zanim odejmę aparat od oka, jej już nie ma w zasięgu wzroku :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon wrz 12, 2016 22:20 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Fajne foty :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 13, 2016 6:31 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Super foty.....Edzia śliczna.....a demolki nie zauważyłam
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto wrz 13, 2016 22:22 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Myszy, ryjówki i inne gryzonie zaczynają ciągnąć w kierunku domostw. Femcia ma używanie. Dzisiaj siedziała prawie 5 godzin w jednym miejscu pół metra za ogrodzeniem działki, w krzaczorach. Czekała. Bez jedzenia i bez picia.

A ja się pytam: czym ona chciała tę myszkę zagryźć? :smiech3: Na wszelki wypadek znowu dostała obrożę z dzwoneczkiem.

Po powrocie do domu zeżarła:
10 dag kurzego cycka
saszetkę animondy,
sos z saszetki whiskasa

czekam w napięciu, kiedy usłyszę charakterystyczne dźwięki sygnalizujące pawia

Ja natomiast dzisiaj z wdziękiem ganiałam po ulicy za papierkiem
Wysiadłam albowiem z samochodu z dwoma paragonami i papierową serwetką w dłoni. Rzeczona makulatura miała wylądować w najbliższym koszu na śmieci. Ale na samiuteńkim środku ulicy, przez którą przechodziłam, jeden paragon mi wyleciał. Chciałam się schylić, żeby podnieść, jak dobry obywatel. Ale nadjechał samochód, więc zlazłam z jezdni. Papierek pofrunął 2 metry dalej. Ruszyłam za nim, bo ciągle czułam się dobrym obywatelem.
Ale nadjechał drugi samochód. Papierek odfrunął znowu jakieś 3-4 metry. Pogoniłam za nim, ale gdyby nadjechał trzeci samochód, obawiam się, że moja obywatelskość by tego nie wytrzymała.
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 13, 2016 22:25 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Zamemlać na śmierć też się da. Bezzębna Mamysza zamemlała tak ze dwie myszy, kilka ptaków i młodą wiewiórkę....

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto wrz 13, 2016 22:27 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Kocie, potrafisz podtrzymać na duchu. :roll: Do Twojego posta cieszyłam się, że gryzonie w mojej okolicy są bezpieczne. Nic to, przynajmniej jest dzwoneczek. Femcia się tak wkurzyła jego otrzymaniem, że szła na górę i warczała :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 13, 2016 22:33 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Femka pisze:
Wysiadłam albowiem z samochodu z dwoma paragonami i papierową serwetką w dłoni. Rzeczona makulatura miała wylądować w najbliższym koszu na śmieci. Ale na samiuteńkim środku ulicy, przez którą przechodziłam, jeden paragon mi wyleciał. Chciałam się schylić, żeby podnieść, jak dobry obywatel. Ale nadjechał samochód, więc zlazłam z jezdni. Papierek pofrunął 2 metry dalej. Ruszyłam za nim, bo ciągle czułam się dobrym obywatelem.
Ale nadjechał drugi samochód. Papierek odfrunął znowu jakieś 3-4 metry. Pogoniłam za nim, ale gdyby nadjechał trzeci samochód, obawiam się, że moja obywatelskość by tego nie wytrzymała.

:ryk:
ale papierki pozbierałaś i dobrym obywatelem jesteś nadal? :lol:
Po 8 latach pobłażliwego ignorowania ZŁA z życzeniami:

Obrazek

Feebee

Od: Pon paź 05, 2015 13:22

Post » Wto wrz 13, 2016 22:37 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Szalony Kot pisze:To może nie powiem, co Mamysz robiła z dzwoneczkamk, tylko pójdę spać ;)

tak z pewnością będzie lepiej dla naszych relacji :mrgreen:

Feebee pisze:
Femka pisze:

:ryk:
ale papierki pozbierałaś i dobrym obywatelem jesteś nadal? :lol:
oczywiście :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 13, 2016 22:40 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Pięknie się prezentuje Menel na pierwsze fotce, prawdziwy lew salonowy

Trevor

Od: Wto sie 26, 2014 20:38

Post » Wto wrz 13, 2016 22:48 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Cześć Trevor :piwa: Ech, niestety, nic na początku nie wskazywało, że tak wypięknieje koteczek i wykastrowałam go. A teraz mogłabym kasiorę trzepać na potomstwie aż miło :ryk: W połączeniu z hodowlą rodowodowych Edzi normalnie pożyczałabym rokefelerowi stówę na fajki :roll:
Obrazek

Femka

Post » Czw wrz 15, 2016 11:17 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Femka pisze: Apelowałam, żeby któregoś dnia wstała wcześniej, ale jak dotąd bezskutecznie :roll:

:ryk: :ryk: :ryk:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt wrz 16, 2016 12:01 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

To, co my wiemy z prognoz pogody na najbliższy tydzień, moje Szczypiorki czują już teraz: idzie jesień, wieczory bardzo chłodne.
Koty już nie szwendają się całe dnie, nie przesiadują na dworze wieczorami. Nawet Femcia, łazęga do kwadratu, drugi dzień z rzędu po nieco ponad godzinie wraca do domu, w pielesze. Podobnie Menel 8O
Jak któregoś dnia napaliłam w kominku (wieczór był wyjątkowo chłodny), w ogóle nie wyszły. Nostalgicznie się robi :D
Obrazek

Femka

Post » Pt wrz 16, 2016 18:33 Re: Szczypiorki, Nero, Edzia - Foty :)

Femka pisze:To, co my wiemy z prognoz pogody na najbliższy tydzień, moje Szczypiorki czują już teraz: idzie jesień, wieczory bardzo chłodne.
Koty już nie szwendają się całe dnie, nie przesiadują na dworze wieczorami. Nawet Femcia, łazęga do kwadratu, drugi dzień z rzędu po nieco ponad godzinie wraca do domu, w pielesze. Podobnie Menel 8O
Jak któregoś dnia napaliłam w kominku (wieczór był wyjątkowo chłodny), w ogóle nie wyszły. Nostalgicznie się robi :D

Tak...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]