wspólne życie - proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 13, 2012 23:12 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny

Luna53 pisze:Obrazek

Dla Felusia, na jutro, razem z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

za Felusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
śliczna koniczynka :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon lut 13, 2012 23:17 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny

oooooooo, kamari :)

jak widzisz - czasem dobrze jest zrobic sobie przerwe, uspokoic sie, przemyslec to i owo :)

Masz ciekawe postanowienia, mam nadzieje, ze uda ci sie ich trzymac :)

co do Felka.... no coz.... chlopak zdobyl ladna ilosc glosow w poprzednim konkursie, to stwierdzil, ze nie moze zawiezc osob ktore oddaly glosy na niego :) nie zrobilby tego swoim fanom :D
dzielny kocio :ok: :ok: Tak trzymaj, kotku!
Zdaje sobie sprawe, ze operacja bedzie bardzo powazna i bardzo ryzykowna, ale ja jestem zdania, ze jesli jest choc malenka szansa, ze sie uda, chocby tylko pare procent-nalezy te szanse wykorzystac, dac te szanse kotu :) Bede szczegolnie mocno trzymac kciuki :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lut 13, 2012 23:29 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny

To i ja z kciukami sobie przycupnę ... :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Wto lut 14, 2012 5:51 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny

kamari pisze:Zacznę od tego co najważniejsze, czyli aktualnie od Felka, czyli od jutrzejszej operacji.
Kończę pracę, zabieram małego i lecimy do weta. Będziemy tam około 17-stej. Najpierw rentgen i /lub usg, żeby ustalić miejsce pocisku. To wszystko bez narkozy, bo Feluś jest grzeczny i mogę go utrzymać do fotek bez ogłupiania. Wet na bieżąco zadecyduje, które "zdjęcia" są mu potrzebne i w jakiej ilości.
Nie wyklucza, że obejdzie się bez cięcia, a pocisk zostanie wyciągnięty przez przetokę.

Nie wiem ile to wszystko będzie trwało, więc w przypadku braku wieści proszę nie wpadać w panikę i inne czarnowidztwo. To ja jestem specjalistką od paniki i nie życzę sobie konkurencji :wink: :ok:
Internet w domu chodzi jak i kiedy chce, a w pracy mam od kilku dni totalną zwałkę (dzielnie przez fachowców naprawianą, ale na razie mało skutecznie), więc brak wieści nie oznacza NIC.

A poza tym... jak mi Chłopaniu będzie tak znaczył kąty, to mu sama te jajka wytnę :evil: A i Niusia prosi się o sterylkę, bo jej mocz pachnie przepięknie i bardzo mocno. Mam tylko duże obawy, czy ona to przetrzyma, więc chyba zweryfikuję swoje upodobania i chanel 5 zmieni podstawowy bukiet :roll: Chociaż zawsze wolałam naturalne zapachy. A Niusia zdecydowanie pachnie teraz...konwaliami :mrgreen:

Co jeszcze...Myszol zbiera po pysku od Floriana (i jest z tego powodu bardzo zadowolony 8O ), z wyspy skarbów chcę zrobić portal o kotach (ze sklepu nikt nie korzysta, więc szukam innej formy).
Zmiany są nieuniknione, ale jeszcze niesprecyzowane, więc nie ma się co wypępiać.
Mam fajne zdjęcia dzieciaków, ale za cholerę nie wiem, gdzie je wrzucić, bo pokasowałam sobie albumy bardzo skutecznie :twisted: :twisted: :twisted:
Jestem po przedostatniej dawce chemii, więc wykończona, wściekła i zła 8) I mam nadzieję, że dawka marcowa będzie ostatnią, a w kwietniu, mimo wszystko, spotkamy się w Wa-wie. Obiecuję zabrać ze sobą Niusię, która kocha (zaslużone) uwielbienie i drapanie za uchem. I bardzo chętnie ucałuje osobiście wszystkie cioteczki.

Bardzo mocne kciuki za Felka,dzielny chłopczyk.Musi być dobrze!
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Wto lut 14, 2012 6:21 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny

Niusia nie żyje. Nie wiem co się stało. odeszła dzisiaj rano. Boże, dlaczego Niusia. Co ja takiego złego w życiu zrobiłam??????????????????????????????????????????????????????? już nie mogę. litości
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto lut 14, 2012 6:35 Re: .....

Niczego złego Pani nie zrobiła, jakieś fatum wisi nad nami w tym roku i w ubiegłym. Wszyscy przepowiadacze przyszłości mówili, że ten rok będzie jeszcze gorszy od 2011.
Wszędzie tylko tragedie i nieszczęścia.
W ub. roku straciłam trzy koty, co miesiąc jeden.
Rozumiem i współczuję z całego serca. Proszę siebie nie obwiniać, ja także siebie obwiniałam i obwiniam i też zastanawiam się za co tak pokarał mnie los.
Niusia odeszła, mam nadzieję że bez cierpienia, odeszła spokojnie i cicho.
Ona już jest za Tęczowym Mostem i kiedyś ją tam Pani spotka. Ja także liczę, że spotkam moje zmarłe zwierzaczki. Cierpienie pozostaje nam, żywym i wiem jakie to jest straszne.
Gdyby te stworzenia potrafiły mówić może powiedziałyby nam co im dolega, co potrzeba.
Zresztą nie będę się tu rozpisywać, bo cokolwiek napiszę będzie i tak wobec tej śmierci głupie i bez sensu.
Rozumiem Pani ból i bardzo współczuję. Jest mi ogromnie przykro.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Wto lut 14, 2012 6:38 Re: .....

Kamari, życie bywa parszywe i nieprzewidywalne ... nic nie zrobiłaś, nie zawsze da się pomóc :( . Niusia [*]
Trzymaj się ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lut 14, 2012 6:52 Re: .....

żadne słowa nie oddadzą teraz tego co czuje - siedzę i ryczę i żegnam to małe dzielne kociątko
nie znam też żadnych ładnych słów które mogły by Cię Marysiu w tej chwili pocieszyć...
jestem z Wami myślami
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lut 14, 2012 6:54 Re: .....

Kochana Niusia :(
Przykro mi potwornie
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto lut 14, 2012 7:00 Re: .....

Kamari, współczuję Ci z całego serca. Jest mi przeogromnie przykro i smutno.
Nie tak miało być.
Pamiętaj, że z nikim Niusia by nie była tak szczęśliwa, jak z Tobą, nikt inny by tak o Nią nie dbał i nikt by Jej tak nie kochał.

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Wto lut 14, 2012 7:05 Re: .....

wiem, że dużo złego w życiu zrobiłam. wiem, ze mam za dużo kotow i wszystko robie nie tak. Ale dlaczego Niusia???? Nikomu nic złego nie zrobiła. Opiekowała się zawsze każdą biedą. Dlaczego ona? dlaczego moja Niusia? serce bym za nią oddała, życie oddam. ale niexh wroci.
śpi u mnie teraz na kolanach, a ja nie wiem, do kogo się modlić żeby zaczęła oddychać. Niech mi ktoś pomoże. tylko nie Niusia.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto lut 14, 2012 7:37 Re: .....

Kamari-NIC ZŁEGO NIE ZROBIŁAŚ!!!!!!!!
To los jest podły i niesprawiedliwy!
Całym sercem przytulam i choć z daleka,ale przy Tobie jestem myslami!
Jak dobrze wiem co czujesz-sama ostatnio w przeciągu półtora miesiąca straciłam po długiej walce dwa koty-własnie dzisiaj mija miesiąc od smierci mojej Pyni
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lut 14, 2012 7:45 Re: .....

Dałaś jej dobre życie, kamari.
Bardzo mi przykro.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto lut 14, 2012 7:50 Re: .....

To i ja się przywitam. Cieszę się, że wróciłaś :1luvu:

Dość późno zauważyłam ten wątek , ale wyjechałam na ferie w góry i dostęp do netu miewam z doskoku ( teoretycznie jest WI-FI, ale praktycznie nie ma przez pół dnia )

Edytuję: doczytałam
:cry:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lut 14, 2012 8:01 Re: .....

Niusiu [']['][']
Kamari :cry: :cry: :cry:

Zabrakło mi słów....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47