Marusia,piękna,mądra kotka.W domu! Filmy str 59 i 60 !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 16:13 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Ha! Tak mi się coś zdawało, że Bodzio to nieobce mi hasło :ryk: :ryk: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw gru 30, 2010 16:18 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

two_of_a_kind pisze:Cześć,
słuchajcie, jak kicia radzi sobie z innymi kotami? Mieszkam już z jednym, adoptowanym, Bodziem - miał tu swój wątek, może go skojarzycie nawet, przymilny burasek taki ;)
Chciałabym wziąć jeszcze kotkę - tylko taką uspołecznioną, prokocią i proludzką...

Dzięki z góry za odpowiedź, pozdr!

Witaj! Ale fajnie,że jesteś na forum.To ja odpowiedziałam na Twoje ogłoszenie na gumtree, jestem mamą Gosiar.Bodzio był w tej samej lecznicy, w której jest teraz Marusia.Pojechał na tymczas do Gosiar, a dalej to już wiesz :ryk: :ryk: To ja mu założyłam wątek. viewtopic.php?f=13&t=108109&hilit=+bodzio
Ale byłoby fajnie, gdybyś wzięła Marusię.Jej tak potrzebny jest domek, taki w którym będzie bezpieczna, kochana.Ona jest inna niż Bodzio, bardzo energiczna, zwinna.Jest grzeczna, przebywa w stadzie kotów, najbardziej lubi Tonia, kocura wetki.Wcześniej była z Madrasem i Manią, teraz z Zuzią i jej dwójką dzieci, jest więc przyzwyczajona do obecności różnych kotów.Lubi być głaskana, ale nie lubi zbyt długo być na rękach.Tak jest od czasu powrotu z domku, który okazał się nie być dobrym domkiem.Tak jak pisałam wcześniej, będzie za kilka dni sterylizowana.Myślę,że Bodziowi przydałaby się koleżanka i to taka, która go trochę rozrusza, prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 30, 2010 16:22 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Bodziowi jest niezbędna koleżanka :kotek: :kotek:

OKI

Post » Czw gru 30, 2010 19:17 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Oczywiście :lol:
A ja odpinam banerek Zena.Dowiedziałam się,że przygarnęli go jacyś ludzie z Tarnobrzega, którzy mają już niewidomego kota, jakiegoś bez łapki , dokładnie nie wiem ile w ogóle mają kotów.Domek podobno dobry, tak mi powiedziała p.Małgosia z TSPZ.To jej znajomi, czy jakoś tak.

ewar

Post » Czw gru 30, 2010 19:19 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Bardzo się cieszę :lol:

OKI

Post » Czw gru 30, 2010 19:50 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Po pierwsze:
ewar pisze:
two_of_a_kind pisze:Cześć,
słuchajcie, jak kicia radzi sobie z innymi kotami? Mieszkam już z jednym, adoptowanym, Bodziem - miał tu swój wątek, może go skojarzycie nawet, przymilny burasek taki ;)
Chciałabym wziąć jeszcze kotkę - tylko taką uspołecznioną, prokocią i proludzką...

Dzięki z góry za odpowiedź, pozdr!

Witaj! Ale fajnie,że jesteś na forum.To ja odpowiedziałam na Twoje ogłoszenie na gumtree, jestem mamą Gosiar.Bodzio był w tej samej lecznicy, w której jest teraz Marusia.[...]

8O że ja się nie domyśliłam i nigdzie wcześniej nie doczytałam... :D

Po drugie:
ewar pisze:Oczywiście :lol:
A ja odpinam banerek Zena.Dowiedziałam się,że przygarnęli go jacyś ludzie z Tarnobrzega, którzy mają już niewidomego kota, jakiegoś bez łapki , dokładnie nie wiem ile w ogóle mają kotów.Domek podobno dobry, tak mi powiedziała p.Małgosia z TSPZ.To jej znajomi, czy jakoś tak.

Juppii! :D

Po trzecie, bardzo się cieszę, że Marusia być może, być może... :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw gru 30, 2010 20:12 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Tak, dzisiaj jest Dzień Dobrych Wiadomości. :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Czw gru 30, 2010 21:09 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Ewar i wszyscy - dzięki za odpowiedzi :)
Fajnie by było, żeby Bodek miał koleżankę do zabaw, bo ja nie za bardzo mogę ganiać z nim za sznurkowymi mychami po mieszkaniu tyle czasu, ile on by chciał ;) Chłopak się aktywny zrobił ostatnio... Z resztą, niech ma kocie towarzystwo, nie tylko ludzkie. Mój znajomy ma dwa koty w takiej konfiguracji - wielkiego Rudego i małą, zwinną kotkę i fajna to drużyna jest.
W zasadzie jestem zdecydowana wziąć jakąś kicię po Nowym Roku, a Marusia jest śliczna i charakterek taki nam pasuje :)
To ja już się będę na PW kontaktować z autorką wątku?

A tu aktualne (z telefony, więc słabe) Bodzia zdjęcie - http://gwozdzie.files.wordpress.com/201 ... butach.jpg

two_of_a_kind

Od: Sob sie 28, 2010 13:52

Post » Czw gru 30, 2010 22:39 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Fajny Bodek :lol:
Ja sobie w takim razie potrzymam... za dokocenie :ok:

OKI

Post » Czw gru 30, 2010 23:53 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Ja tez trzymam:)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt gru 31, 2010 6:58 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.

Czyż Bodzio nie jest cudny? Ależ on był chory jak go poznałam.Teraz to kot-okaz zdrowia.Charakter zawsze miał cudowny.Trudno mi jakoś wyobrazić sobie ruchliwego Bodzia 8O .
Tak się cieszę,że Marusia będzie mieć super domek. :ryk: :ryk: :ryk: Teraz sterylka, spróbuję wszystko dograć.
Aniu, :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pt gru 31, 2010 9:13 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.Już nie!!!

Nie doceniacie Bodka :) Ale on tak ma od, ja wiem, listopada. Może odkąd schudł troszkę? ;) Ma uwiązane do szafy piórko takie z futrzastą kulką... włazi pod łóżko, wystawia tylko nos, obserwując to piórko, potem się rzuca, atakuje je, bawi się nim, a następnie dostaje wścieklizny jakiejś i biega po mieszkaniu, zaczepiając po drodze wszystkie zabawki jakie ma, i mnie ;)
Jak chodzę po domu w szlafroku i zwisa mi pasek, to cały dzień za mną biega i go łapie... Nie miałam bardziej "aktywnego" kota niż Bodek i może stąd mi się wydaje, że jest jakiś mniej śpiący :)
A, i tramwaje. Mieszkamy nad przystankiem tramwajowym, który widać z okna (i słychać). Bodzio siadywuje sobie na parapecie i "liczy" tramwaje, śledzi wzrokiem każdy od momentu pojawienia się w zasiegu wzroku do momentu, aż tramwaj skręci w Stawki ;)
Otwiera szuflady. I zamyka. Jak ma fazę, to śpi w umywalce. Jak to kot ;)

A co do Marusi, bardzo się cieszymy, że do naszej kocio- ludzkiej gromadki dołączy! Już jej wyprawka się kompletuje. Obawiam się, że dwa takie inteligentne futra przejmą natychmiast władzę w domu ;)

two_of_a_kind

Od: Sob sie 28, 2010 13:52

Post » Pt gru 31, 2010 9:40 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.Już nie!!!

O, to faktycznie Bodzio zaskakuje :lol:
Wezmę Marusię do siebie do domu na tymczas , chociaż to będzie jej piąta przeprowadzka :cry Wolę jednak sprawdzić jaka jest w warunkach domowych, żeby nie było "niespodzianek".Ona mnie zna, a więc nie powinna aż tak przeżywać.

ewar

Post » Pt gru 31, 2010 12:21 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.Już nie!!!

Ale fajna końcówka roku :lol:

OKI

Post » Pt gru 31, 2010 12:27 Re: Marusia ma pół roku i ...pecha.Już nie!!!

ale wspaniałe wiadomości :)
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

[poprzednia][następna]