Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 23:27 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

No to kciuki za spokojną noc ..... :kotek:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto gru 14, 2010 23:49 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro gru 15, 2010 0:51 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Dopiero dotarłam , doczytałam i strasznie sie cieszę :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro gru 15, 2010 8:43 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Ciekawe jak tam po pierwszej nocy

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro gru 15, 2010 8:45 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Czekamy na wieści o pierwszej nocy Cudowniaczków :1luvu:
Skoro już są w domciu na pewno będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 15, 2010 9:45 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Witajcie Kochani :)

pomimo obaw, noc była bardzo spokojna :)
Niko (marmurek) trochę jeszcze podemolował mieszkanie, ale zaraz poszedł spać ;)
Bajeczka (bo Maję już mieliśmy w tym roku :) ) całą noc spędziła za wersalką, chyba, że jak spaliśmy to sobie wyszła.
Rano postanowiłam wyciągnąć ją zza tego łóżka. I to było dobre posunięcie, bo jak już ją wymiziałam na kolanach i postawiłam na środku pokoju, to wreszcie zaczęła trochę zwiedzać. Jest jeszcze wystraszona, ucieka ja zbyt szybko człowiek się porusza, ale nieśmiało próbuje już podejść. Ładnie je :ok:
Natomiast Niko jest tak przejęty i rozentuzjazmowany, że na razie niestety nie jest zainteresowany jedzeniem :? Wszędzie wchodzi, zagląda, opowiadając przy tym różne historie. Pyszczek mu się nie zamyka :lol: Obawiam się także, że drzemie w nim niszczycielska siła, którą w krótce poznamy :roll: Wnioskuję to z małych przewinień od wczoraj, czyli: oderwanej listwy przypodłogowej w przedpokoju, zdartego kawałka tapety w przedpokoju oraz oderwanego kawałka tapicerki w łóżku w sypialce :roll:
Jednakowoż urok tego kota jest ponad te jego przewinienia, poza tym sądzę, że z czasem się uspokoi. Tyle wrażeń w małej, ślicznej główce ;) trzeba to jakoś ogarnąć, hehe.
Z tego co widzę, to Niko jest połączeniem mojego Rysia z Duszkowym Karmelem :mrgreen:
Bajka za to jest delikatniutka bardzo. Ale rozkręci się dziewczynka. Na pewno.

Pyza za to wymiata, bo chodzi i warczy na nowych, hehe.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 15, 2010 9:49 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Madziu :1luvu: , to naprawdę bardzo dobre wiadomości :D :D :D
Mam nadzieję, że Nico już wkrótce zacznie wbijać ząbki w jedzonko, a nie w elementy wystroju wnętrz :wink: :D :ok: :ok: :ok: :ok:
Za aklimatyzację kciuki zaciskam najmocniej jak potrafię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 15, 2010 10:15 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Czyli możemy się domyślać dlaczego Pan koty oddał, a przepraszam, znalezione koty oddał :evil:
Niestety, niektórzy nie są w stanie zaakceptować podrapanej kanapy czy tapety.
My już na takie rzeczy nie zwracamy uwagi bo to normalka :mrgreen:
Dobrze że szybko trafiły do Ciebie Madzia, w schronisku było by z nimi kiepsko, szczególnie z Bajeczką, to taka wrażliwa koteńka, była przerażona.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 15, 2010 10:16 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Madzia, zdjątka!! :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro gru 15, 2010 10:21 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

tamiss pisze:Madzia, zdjątka!! :D

zdjątka mojej wersalki czy rozmazanej, marmurowej plamy? :twisted:
wczoraj ich nie chciałam stresować po kolejnej zmianie, niech się trochę oswoją z nowym miejscem i sytuacją.
W weekend coś pstryknę.

gosiaa pisze:Czyli możemy się domyślać dlaczego Pan koty oddał, a przepraszam, znalezione koty oddał :evil:
Niestety, niektórzy nie są w stanie zaakceptować podrapanej kanapy czy tapety.
My już na takie rzeczy nie zwracamy uwagi bo to normalka :mrgreen:
Dobrze że szybko trafiły do Ciebie Madzia, w schronisku było by z nimi kiepsko, szczególnie z Bajeczką, to taka wrażliwa koteńka, była przerażona.

Możliwe, że tak było. Pamiętam jak wrócił do mnie Arnold. Fruwał pod sufitem i biegał po ścianach. Dosłownie. ADHD w postaci czystej. Starsza Pani nie zdzierżyła.... mogła jednak powiedzieć, że chciałaby leżącego na kanapie spokojnego kota. Wówczas powiedziałabym, że Arni nie jest dla niej. Bez sensu. Po 2 tygodniach Arni się wyciszył, bo miał z kim się wyżywać.
Niko też się uspokoi z czasem.
Dobrze ,że łóżko stare, a tapetę już wcześniej inne tymczasy zdemolowały :twisted: Tylko ostatnio tak ładnie podkleiłam :roll:

chciałabym znać dane tego "właściciela", kto wie czy nie będzie szukał nowych kotów, w modniejszych kolorach :evil:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 15, 2010 10:38 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Bogowie, piękniejszego kota niż Maru to ja nie widziałam! Przecudowny :1luvu: Chcę takiego kota! I większe mieszkanie, buuuu... Magda, normalnie ci zazdroszczę, że możesz obcować z takim żywym dziełem sztuki:) <zakochana> On ma symetrycznie ubarwiony pyszczek nawet!
A ten, co go oddał, to ślepy musi być, bo że głupi i bez serca to wiadomo;] Takiemu kotu to się fotel oddaje, żeby miał co niszczyć, za to tylko, że istnieje. Taaa... rozum mi odjęło, gdy go zobaczyłam :mrgreen:

Musze dopisać: koteczka też śliczna oczywiście;] Ale ten kooot...!
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Śro gru 15, 2010 10:42 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Hikiko pisze:Bogowie, piękniejszego kota niż Maru to ja nie widziałam! Przecudowny :1luvu: Chcę takiego kota! I większe mieszkanie, buuuu... Magda, normalnie ci zazdroszczę, że możesz obcować z takim żywym dziełem sztuki:) <zakochana> On ma symetrycznie ubarwiony pyszczek nawet!
A ten, co go oddał, to ślepy musi być, bo że głupi i bez serca to wiadomo;] Takiemu kotu to się fotel oddaje, żeby miał co niszczyć, za to tylko, że istnieje. Taaa... rozum mi odjęło, gdy go zobaczyłam :mrgreen:

Musze dopisać: koteczka też śliczna oczywiście;] Ale ten kooot...!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 15, 2010 10:43 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Niko :mrgreen:
tak, jest zjawiskowy. Podobnie jak Bajka.
Ale to kot dla wyrozumiałych ;) bo to istne tornado jest :D
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 15, 2010 10:46 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Może być i Niko, piękno niejedno ma imię :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Śro gru 15, 2010 10:47 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Hikiko pisze:Może być i Niko, piękno niejedno ma imię :mrgreen:

:ryk:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]