Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 21, 2024 12:02 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016 pisze:Dobrego weekendu Jolu i Koteczki :1luvu: :1luvu:
ja teraz na wypowiedzeniu doswiadczam w pracy "piekla" a ludzie z ktorymi pracowalam okazuja sie falszywymi przyjaciolmi

Aniu, mam nadzieję, że to zmiana na lepsze. :ok: :ok: :ok: :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob gru 21, 2024 12:49 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

madrugada pisze:
ja teraz na wypowiedzeniu doswiadczam w pracy "piekla" a ludzie z ktorymi pracowalam okazuja sie falszywymi przyjaciolmi

Tego nigdy nie można być pewną, ale trzeba mieć nadzieję :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 21, 2024 13:44 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:

Naprawdę nie wiem czy na lepsze........
W ten weekend niestety mam zajęcia, dziś i jutro....

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob gru 21, 2024 21:13 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016 pisze:
jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:

Naprawdę nie wiem czy na lepsze........
W ten weekend niestety mam zajęcia, dziś i jutro....

Przekonasz się w trakciepracy.
Szkoda, że weekend zajęty, ale zaraz Święta na pewno będą wolne, przynajmniej sobie odpoczniesz, wyśpisz sie! :ok: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob gru 21, 2024 21:36 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob gru 21, 2024 22:37 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016, przykre z tymi "przyjaciółmi"... Ale myślę że skoro w pracy była tak fatalna atmosfera, to w nowej może być tylko lepiej :ok:
Jolu, masz rację, przy kocich seniorach choinki są raczej bezpieczne. Poleżeć sobie na mięciutkim, pospać, pomiziać się - a choinka niech sobie stoi :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie gru 22, 2024 6:41 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Moje koty też tak myślą, chociaż nie wiem, jak by zareagowały na wielką choinkę "od podłogi do sufitu", obwieszoną dajacymi się pacać łapką ozdobami :wink: . Ale moje małe stroiki raczej ich nie interesują, na szczęście :D
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie gru 22, 2024 7:12 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

jolabuk5 pisze:Moje koty też tak myślą, chociaż nie wiem, jak by zareagowały na wielką choinkę "od podłogi do sufitu", obwieszoną dajacymi się pacać łapką ozdobami :wink: . Ale moje małe stroiki raczej ich nie interesują, na szczęście :D
Obrazek

Ooooo, jaki uroczy domek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: fajnie jest zaświecić takie światełka kiedy jest ciemno, robi się nastrój :P :P :P ja dopiero dziś wieczorem zacznę sprzątać, układać, myć, prać, porządkować...kończę pracę około 12tej, potem szybko na działkę sprawić czy drzewka są owinięte bo ostatnio bardzo wiało a zapowiadają przyjście mrozów i śniegu....dopiero wieczorem wezmę się za porządki :? :? :? :? :?
Dziękuję Jolu, Silverblue, Madrugada, boli bardzo dlatego że ci, których uważałam za przyjaciół odwracają się plecami teraz....a dla głównych szefów stałam się wrogiem nr 1 bo złożyłam wypowiedzenie i nie zamierzam już poświęcać resztek swojego życia dla ich firmy... :( :( :(

Anna2016

Post » Nie gru 22, 2024 8:06 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Aneczko, dobrze, że choć dzis będziesz miała czas na świąteczne przygotowania - nie sprzątaj za duzo, jak ktoś słusznie zauwazył, idą Święta, nie Sanepid :D
Ustaw sobie jakiś stroik, świąteczne symbole, posłuchaj światecznej piosenki, przeczytaj coś miłego... Naprawdę, nie chodzi o to, żeby "wysprzątać mieszkanie". Daj sobie luz :1luvu:
A zachowanie ludzi i instytucji po złożeniu wymówienia jest niestety typowe - tak właśnie szefowie reagują, kiedy decydujesz, że nie chcesz dłużej znosić ich "szefowania". Z przyjaciółmi - to gorsza, bardziej przykra sprawa, ale i to przejdzie, przebolejesz, poznasz nowych ludzi. No i zawsze masz nas, tu, na miau :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie gru 22, 2024 14:17 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Bardzo mi się podoba to powiedzenie, że idą Święta a nie Sanepid :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk: ale jeden pokoik posprzątam bo miło w czystym siedzieć :P :P
Sądzę że byłoby ciekawe zrobić naukowe badanie tego jak pracodawcy rozstają się z pracownikami.....w sensie kultury rozstania....

Anna2016

Post » Nie gru 22, 2024 18:15 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Jolu, śliczny domek, aż by się chciało wejść i zamieszkać :) Bardzo ładnie to wygląda :1luvu:
Tak, to prawda, to nie Sanepid, ale ja mam tak że przed świętami umiem się zmobilizować, a tak normalnie to nie :D Więc wykorzystuję wenę twórczą. Na szczęście już ogarnięte, teraz jeszcze kroimy warzywa na sałatkę jarzynową. Jeszcze tylko odbębnić dwa dni w pracy i już można świętować :ok:
Anna2016, mam nadzieję że uda Ci się zrobić to co sobie zaplanowałaś na dziś. Po tym co piszesz o relacjach w pracy coraz bardziej mi się wydaje że nie było sensu w tym tkwić. Dobrze że odważyłaś się coś zmienić :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie gru 22, 2024 18:38 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

jolabuk5 pisze:Moje koty też tak myślą, chociaż nie wiem, jak by zareagowały na wielką choinkę "od podłogi do sufitu", obwieszoną dajacymi się pacać łapką ozdobami :wink: . Ale moje małe stroiki raczej ich nie interesują, na szczęście :D
Obrazek

Śliczny domek. Moja choinka jeszcze stoi na zewnątrz, żywa, w doniczce, zimą pójdzie do ziemi. Nie zawsze niestety się przyjmie, ale próbujemy.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 22, 2024 18:57 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016 pisze:Bardzo mi się podoba to powiedzenie, że idą Święta a nie Sanepid :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk: ale jeden pokoik posprzątam bo miło w czystym siedzieć :P :P
Sądzę że byłoby ciekawe zrobić naukowe badanie tego jak pracodawcy rozstają się z pracownikami.....w sensie kultury rozstania....

Chyba by to kiepsko wypadło dla... pracodawców. Rozstania w ogóle sa trudne, wymagają kultury i empatii, a także czasu, którego ludziom zwykle brakuje.

mir.ka pisze:
Obrazek

Śliczny domek. Moja choinka jeszcze stoi na zewnątrz, żywa, w doniczce, zimą pójdzie do ziemi. Nie zawsze niestety się przyjmie, ale próbujemy.

Dzięki, Mireczko!
Dla tych, co nie mają własnego karmnika dla ptaków i wiewiórek do podglądania (ścieżka dźwiękowa z ptasiego świergotu):

Albo tu - więcej wiewiórek:

Silverblue pisze:Jolu, śliczny domek, aż by się chciało wejść i zamieszkać :) Bardzo ładnie to wygląda :1luvu:
Tak, to prawda, to nie Sanepid, ale ja mam tak że przed świętami umiem się zmobilizować, a tak normalnie to nie :D Więc wykorzystuję wenę twórczą. Na szczęście już ogarnięte, teraz jeszcze kroimy warzywa na sałatkę jarzynową. Jeszcze tylko odbębnić dwa dni w pracy i już można świętować :ok:
Anna2016, mam nadzieję że uda Ci się zrobić to co sobie zaplanowałaś na dziś. Po tym co piszesz o relacjach w pracy coraz bardziej mi się wydaje że nie było sensu w tym tkwić. Dobrze że odważyłaś się coś zmienić :ok:

Też uważam, że Ania dobrze zrobiła!
Soniu, podziwiam, że potrafisz się zmobilizować - mnie najbardziej mobilizuje fakt, że "ktoś przyjdzie" - same Święta to raczej nie... :D
No to kolejna dawka świątecznego nastroju...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie gru 22, 2024 19:34 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Dziękuję :201494 :201494 :201494
A obie stołówki na filmikach od Joli są super :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Jutro po pracy zamierzam kupić puszek dla sąsiadki co karmi koty, dla kotów i dla Niej, na Święta :P :P :P

Anna2016

Post » Nie gru 22, 2024 19:52 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Masz dobre serduszko, Aniu, zawsze myślisz o wszystkich :1luvu:
A ja odkryłam, że można obie "stołówki" obserwowac jednocześnie! Wtedy zawsze dzieje się coś ciekawego!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]