Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 15:21 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Tak w ogóle, to się wzruszyłam, jak przeczytałam o tym tryumfalnym "dało się!"
Dopiero co moja maleńka córeczka (strasznie mi ją Zosia przypomina :1luvu: ) usiłowała wdrapać się na pufę mówiąc do siebie ":uda? nie uda? ... UDAŁO!!!" a teraz szykujemy się do week-endowej imprezy osiemnastkowej 8O - włos się jeży, jak te dzieci szybko rosną

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lut 24, 2011 15:22 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

pozytywka pisze:Tak w ogóle, to się wzruszyłam, jak przeczytałam o tym tryumfalnym "dało się!"
Dopiero co moja maleńka córeczka (strasznie mi ją Zosia przypomina :1luvu: ) usiłowała wdrapać się na pufę mówiąc do siebie ":uda? nie uda? ... UDAŁO!!!" a teraz szykujemy się do week-endowej imprezy osiemnastkowej 8O - włos się jeży, jak te dzieci szybko rosną

prawda, oj prawda!!!

moje trochę młodsze (14 syn, 12 córka) ale i tak bardzo szybko mi urośli :roll:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 24, 2011 15:40 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Przebojowe jest takie dziecięce gadanie :D Zosia woła "hurra" przez "j"... "Hurra dało się!" :ryk: Z ciekawszych słówek - czapka to kaka, albo kakusia, pies był łała, noga - nuna, na mnie - jak jej bardzo na czymś zależy woła "mamu Asiu, mamuuuuuuuuniu, mamusiuuusiu, mamusiuniu", a na Magnusa, jako że zbitki "gn" wymówić nie może, woła MANIUŚ :ryk: I myśmy też zaczęli tak na niego wołać po trosze :wink:
Co do rośnięcia - ja jestem przerażona, że to tak szybko leci... A ciocia Pozytywka wcale nie wygląda na pełnoletnie dzieci!!! Wiem bo miałam przyjemność przyjrzeć się jej na żywo:))) Wygląda na jakieś pięciolatki - co najwyżej :ok:

s_witez

Od: Czw gru 30, 2010 17:16

Post » Czw lut 24, 2011 15:47 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

"A ciocia Pozytywka wcale nie wygląda na pełnoletnie dzieci!!! Wiem bo miałam przyjemność przyjrzeć się jej na żywo:))) Wygląda na jakieś pięciolatki - co najwyżej"

Co za bezwstydne kłamstwo :mrgreen: ale jakie miłe :)
Dziękuję bardzo, od razu mi trochę siwulców ubyło :ryk:

A ja się pochwalę, że jak wychodziłam, to Zosia do mnie powiedziała "ciociuniu" - i serce we mnie stopniało :1luvu:
Dzieci się trochę nabijają i tak mnie teraz czasem "przezywają" :D

a fotki będą (cichutko pytam) :)

pozytywka

Post » Czw lut 24, 2011 15:49 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Właśnie!
FO-TY! FO-TY! :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 17:23 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Ach to "r" :ryk:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 10, 2011 11:48 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Wreszcie nareszcie wklejam fotki!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

s_witez

Post » Czw mar 10, 2011 11:51 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Trzy ukochane szkraby :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cudowne!!!

pozytywka

Post » Czw mar 10, 2011 11:51 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

ojejku jejku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :love: :love: :love: :love:

ale się wzruszyłam!!!

Jakie cudne fotki!!!

Magnus jak pozuje, no nie mogę co za kokieteria :lol:
Gerdusi mniej, ale jaka ona ciekawska :mrgreen:

no i Zosieńka w pełnej krasie - super :piwa:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw mar 10, 2011 12:33 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

I więcej fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Magnus znosi wszystko ze stoickim spokojem:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wrzucam też dwa zdjęcia mojej kochanej Bonusi... Wiem jak wyglądała ale jakoś nie mogę sobie tego przypomnieć... pamiętam tylko tę plamkę na nosie... A reszta jakoś się tak rozmywa... Nawet jak patrzę na zdjęcia to jakoś nie to... eh pamiętam tylko jaka była wychudzona pod koniec...

Z wieści - kociaki są już całkowicie zadomowione i są przekochane. Na Magnusa już tylko mama mówi Magnus... Reszta woła Maniek:)
Maniek zaczął nam ropieć przed kilkoma dniami - oczyska. Byliśmy u weterynarza i dostał gentamycynkę. Bierze ją drugi dzień i jest o niebo lepiej:))) Co to jest kurczę - najpierw jedno potem drugie...
Madziu co do Twoich obaw o delikatność Niko, stwierdzam, że jako Magnus vel Maniek nabrał wszelkiej niezbędnej ogłady i wyczucia. Wkurza się na mnie kiedy mu oczy zakraplam, ale poddaje się grzecznie, a jak już naprawdę nie może to pacnie łapką i przygryzie, ale bardzo delikatnie - jak do zabawy wręcz. No i zdecydowanie jest moim pupilkiem:)))
Oboje chyba przytyli tu u nas - tacy się ciężciutcy zrobili:))) A Maniuś jest odkurzacz - je wszystko, ale to wszystko - i wątróbkę, i serduszka i puszeczki, o kurczaczku i saszetkach nie wspominając:)))

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że się zreflektowałam wystawiając taką ilość zdjęć :wink:
Ostatnio edytowano Czw mar 10, 2011 12:54 przez s_witez, łącznie edytowano 1 raz

s_witez

Post » Czw mar 10, 2011 12:38 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

nie wiem czy się zreflektowałaś, ale na pewno się zrehabilitowałaś :ok: :ok: :ok:
fotki cudne, aż łza wzruszenia się w oku kręci :oops:

Bonusia też piękna była. Taka srebrniutka trochę jak Gerdusia.

Cudnie doprawdy.

Maniek - super :ok:
je wątróbkę? 8O serduszka? 8O

ja pierdziu.....całkiem inny kot :roll:

ale oboje są tak piękni , tak wyjątkowi , że pomylić się ich nie da.

Asiu nie dostałam tej umowy do zmiany danych w czipie... :(
Obrazek

magdaradek

Post » Czw mar 10, 2011 12:43 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Dodam jeszcze, że gonią się po domu jak szaleni - zwłaszcza przed spaniem. W nocy chyba buszują ale jakoś po cichu... Chyba oni - bo może samo spadło - załatwili gigantyczne lustro, w którym moja Mama jeszcze jako dziewczynka się przeglądała... No cóż... Mogliśmy je solidniej powiesić... Dobrze, że wszyscy wyszli z tego cało.
No i Zocha bierze Mańka pod pachy i nosi po domu :roll: A on tylko pojękuje i daje się... Na wszystko jej pozwala... A jak jej się o nogi ociera to Zoch a ledwie na nich stoi...Chyba woli ją ode mnie :? :wink:

nie wiem czy się zreflektowałaś, ale na pewno się zrehabilitowałaś

Oczywiście chodziło mi o rehabilitację :oops: - tz. zreflektowałam się i postanowiłam wreszcie zrehabilitować :wink:, aż się w końcu przejęzyczyłam :wink:

s_witez

Post » Czw mar 10, 2011 13:03 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Magnus na lodówce - wymiata :ryk:

Przecudne są te koty!
Bona taka śliczna była - damulka srebrna.

Zosia - moja miłość - na zdjęciu z Magnusem przy oknie - cały Tata :)

Super fotki - warto było czekać
:)

pozytywka

Post » Czw mar 10, 2011 13:11 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

s_witez pisze:I więcej fotek:
Obrazek

ta fotka też cudna :1luvu:
zawsze razem :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw mar 10, 2011 17:51 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

jaka kocio-ludzka sielanka :1luvu: . Takie słodziaki, do kochania kociaki :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

[poprzednia][następna]