Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 19:22 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Dzięki miszelino, przydadzą się. A jak tam ten Twój kandydat? Znalazł domek?
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Wto mar 13, 2012 19:25 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

olusiak81 pisze:Dzięki miszelino, przydadzą się. A jak tam ten Twój kandydat? Znalazł domek?

A skąd :(
Dyzio dalej czeka. A taki fajny z niego kot :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 13, 2012 19:41 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

No wierzę przecież. Na pewno czeka na najlepszy domek, byle co nie może być :ok:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 13, 2012 20:17 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Świetne wieści :mrgreen:
Ale pochwalisz się, co?

Tak przy okazji: Szukam transportu dla Blusia, kierunek: Lębork, Elbląg, Trójmiasto. Znasz może kogoś, kto tam jedzie?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto mar 13, 2012 21:59 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Cholera, właśnie Paulina81 pojechała do Gdyni... Na pewno wzięłaby transporter z kotem. No nic, daj znać na transportowym, znajdą się chętni. Będę pisać, jak znów pojawi się szansa na ten kierunek

Ja mogę za to przewieźć kota do Poznania, względnie okolice czy też gdzieś po drodze, ale to za ok. 2 tyg. (to tak na marginesie).

O moim nowym kociastym dam znać, a jakże, ale na razie nie chcę zapeszać. W każdym razie pingwinowaty Ci on 8)

Pozdrawiam :ok:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 13, 2012 22:44 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

olusiak81 pisze:Cholera, właśnie Paulina81 pojechała do Gdyni... Na pewno wzięłaby transporter z kotem.

Szkoda, no ale za późno już.
Dziewczyna, która zabiera Blusia, przyjeżdża jutro w nocy i w czwartek rano wyrusza do Lęborka.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob mar 17, 2012 18:09 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Przekopiowuję z wątku Pingwinowego:

Pingwinek już u nas. Dotarł szczęśliwie, po dość długiej jeździe. Duzi mili, sympatyczni (pozdrawiamy :D ), przywieźli olbrzymią wyprawkę dla koteczka, aż nam było głupio. Koteczek śliczny i zadbany, schował się pod łóżko w sypialni i co jakiś czas stamtąd wyziera. Nasze obie koty w lekkim szoku, trochę buczą i syczą, ale bez przesady. Teraz całe kocie towarzystwo śpi - panny pod stołem na krzesłach, a Pingwinuś pod łóżkiem.

Jesteśmy bardzo zadowoleni, ale smutno nam się zrobiło w momencie pożegnania. Widać było, że Pingwinek i jego Pan naprawdę się kochają. Tyle, co ma Pingwin, nie mają obie nasze koty naraz. Wyszedł spod łóżka na zawołanie, żeby się pożegnać... Będziemy się starać być jak najlepszym nowym domem dla kocurka. Opisy i zdjęcia w naszym wątku - link w podpisie. Zapraszamy :D
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Sob mar 17, 2012 19:35 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Pokaż fotki!!!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob mar 17, 2012 19:40 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

To ja sie tu melduję i będę nieustająco czekac na fotki i wiadomości, jak przebiega dokocenie 8)

Jeszcze raz bardzo dziękuję, że daliście dom Pingwinkowi! :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie mar 18, 2012 21:50 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Pierwsza noc za nami. Pingwinek spał z nami w sypialni, pod łóżkiem. Nasze dwie obrażone królewny w salonie.

Na razie wygląda to tak - dwie kocice buczą i syczą na samo wspomnienie nowego gościa, na nas nadęte, ledwo dają się głasnąć, jedzą i piją jak z łaski. Dla nich to totalna nowość, ale przyzwyczają się. Tośka śpi i waruje przy stole w pokoju, a Klarysa w okolicach narożnika - pod nim, za nim, lub na oparciu, ale zawsze nafoszona i co chwilę buczy, aż mebel wpada w wibracje 8)

Za to Pingwin zwiedza, ostrożnie łypiąc na wściekłe kocice. Jest dosyć drobny, ma śliczne lśniące futerko i pełen luz jeśli chodzi o zwiedzanie - chyba już wszędzie był, nawet na balkonie, choć dostaliśmy informację, że się go boi. Ukradł kawałek kabanosa ze stołu i liznął sobie resztę kaszki dziecka (już zapomnieliśmy, jak to jest mieć normalnego kota - nasze glorie nie ruszą ludzkiego jedzenia).

Pingwin to faktycznie straszny gaduła. Gadał już od baardzo wczesnego rana, ma śmiesznie cienki głosik, jak kotka. Lubi głaski pod bródką i strzela baranki z podbiciem. Jest bardzo miły i delikatny. Ładnie je i pije, był już i w swojej kuwecie, i w nowej, choć mamy zupełnie inny żwirek. Śmiesznie z niej korzysta, bo łeb wystaje mu na zewnątrz- musieliśmy zdjąć drzwiczki. Jest bardzo kontaktowy i ufny, wystawia brzuszek na głaski. Miło nam, że mamy takiego fajnego kota :D

Dziękujemy wszystkim za odwiedzanie wątku i kciuki. Poniżej foty dla wszystkich fanów Pingwinka:

Tak sobie ostrożnie zwiedzam:
Obrazek

A tu nowa kuweta:
Obrazek

Pora coś zjeść:
Obrazek

Na balkonie:
Obrazek Ale zawsze czuję się, jakby ktoś mnie stale obserwował: Obrazek
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 20, 2012 8:02 Re: Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

Pingwinuś nadal sobie zwiedza cały dom (dosłownie cały, bo nawet zagląda do szaf i szafek). Dwie kocie księżniczki nadal bucząco-syczące, ale obrażone trochę mniej. Raczyły już wyjść ze swych baz i chodzą po całym domu.

Pingwinek jest przeuroczy, nie ma w nim wcale agresji. Jest bardzo ciekawski i kontaktowy, ślicznie umie się bawić. Pokazujemy go kocicom za wzór, a te łypią na nas złe, ale zaczynają już się do niego przyzwyczajać.

A w nocy gdzie kotek spał? - obok mnie, w kłębuszku :1luvu:

Pozdrawiamy :D
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 20, 2012 8:15 Re: Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

No proszę :D
Super wieści !

... pamietacie, ze Pingwin jest mistrzem w otwieraniu drzwi? Równiez od szaf? :lol:

Nie przypuszczałam, że sie tak szybko zaaklimatyzuje :D
Obrazek

Avian

Post » Wto mar 20, 2012 8:43 Re: Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

Olusiak, cudny kociak :D
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto mar 20, 2012 13:48 Re: Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

Dziękujemy, prosimy o jeszcze, bo nam miło :mrgreen:

Avian - Pingwin u nas też już przetestował, czy szafy dadzą się otworzyć i voila! - już we wszystkich był. Nie przejęliśmy się, bo to stary numer Klarysy, już jesteśmy przyzwyczajeni. Szafki zabezpieczone przed dzieckiem, więc nie dał rady 8)

Przygryzł też już sobie kwiatki, ale w tym też nie jest jedyny, u nas wszystkie są już podziurkowane. Generalnie chłopak nieźle sobie radzi. Gorzej rezydentki - syczą, buczą i nawet próbują łapoczynów, hmm.. mam nadzieję, że im przejdzie.

Najgorzej jest z jego gadulstwem - mruczy i gada jak najęty, śpiewa właściwie takim wysokim tonem już grubo przed 5 rano. A tak się cieszyłam, że dziecko trochę podrosło i wreszcie się wyśpię. Czy on już zawsze tak będzie czy to tylko na początku? :roll:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 20, 2012 13:59 Re: Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

Jak miałam Pingwiniego ojca na tymczasie to tez mi nawijał na początku.
W końcu przestał, pewnie wszystko co miał - skomentował :twisted:

Chociaż podobno nadal lubi mieć swoje zdanie na każdy temat :D
Może synek ma tą opcję po tatusiu :mrgreen:
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]