Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 27, 2012 20:55 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:Mieliśmy dziś z bratem jechać do Krosna Odrzańskiego na grób dziadka, ale nie pojechaliśmy na szczęście. W poniedzialek za to, czeka nas jazda do Bydgoszczy na grób dziadków z drugiej strony :?
Samochodem? Ale macie już zmienione opony na zimowe?

Samochodem. Co do opon to nie mam pojęcia, bo to brata gablota, ale Subaru Forrester sobie poradzi. Już się nie raz zdarzalo przy wyjazdach na narty, że inni zakladali lańcuchy, a my bez śmigaliśmy bez klopotu. Na tej trasie to już nie zliczę ile razy jeździliśmy i jeśli tylko nie będzie totalnej mgly, to będzie ok. Tak naprawdę najgorszy odcinek jest od Wroclawia do Trzebnicy. Tylko wstać będzie trzeba pewnie o piątej :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie paź 28, 2012 9:13 Re: Broszka & Company

Dzisiaj zima nie jest już taka piękna - wszystko osiadło i topi się... Niby jest jeszcze biało ale już tak szaroburo i ponuro. Fotki robione o świcie dlatego takie niebieskie.
Obrazek
hojaki przybiło do ziemi, mam nadzieję że się nie połamały :|
Obrazek
Obrazek

Zdjęć kociastych z tymczasowego lokum raczej nie będzie bo mieszkamy teraz w tak zagraconym pokoju że nie będę tego publikować :mrgreen:
Tylko takie dwa:
Obrazek
Obrazek

Właśnie głowię się w jaki sposób w tym bałaganie posprzątać wszechobecny żwirek bo zanim skończymy remont będziemy mieszkać w zagraconej piaskownicy :evil: No i ten wszechobecny pył budowlany :strach:
Nie mogę użyć odkurzacza bo niektóre seniorki strasznie się go boją :( Normalnie po prostu zamykam je na czas odkurzania w innym pomieszczeniu - teraz nie mam takiej możliwości :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie paź 28, 2012 10:32 Re: Broszka & Company

Bardzo ładne. Te z kotkami :mrgreen:
A koniki?
Niektórzy mieszkają na takiej powierzchni cały czas - sądzisz, że ktoś bałaganu nie widział ? :mrgreen: :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie paź 28, 2012 11:37 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Niektórzy mieszkają na takiej powierzchni cały czas - sądzisz, że ktoś bałaganu nie widział ? :mrgreen: :wink:
:!: :wink:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie paź 28, 2012 14:24 Re: Broszka & Company

Lubię oglądać czyjeś wnętrza [mieszkalne mam na myśli :mrgreen: ] - żeby tak jeszcze w temacie..
Często są inspiracją, nawet jeśli się nie da zrealizować. Ale czasem 'natchną' do jakiegoś chociaż poprzestawiania. No, ruszą człowieka z miejsca.
Oczywiście nie mam na mysli wszystkich generalnie wnętrz.[np p.B. która była u mnie - to moge sobie wyobrazić i wystarczy :( ]
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 28, 2012 15:40 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Obrazek

Jaka fajna mina :D
morelowa pisze:
Niektórzy mieszkają na takiej powierzchni cały czas - sądzisz, że ktoś bałaganu nie widział ? :mrgreen: :wink:

Dokładnie :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie paź 28, 2012 16:33 Re: Broszka & Company

U nas jest teraz -3st, wszystko co się roztopiło w ciągu dnia zamarzło i na wszystkim zrobiła się skorupa lodu a TZ jutro jedzie do pracy na letnich oponach :strach:
Na norweskim serwisie pogodowym który wydaje mi się najbardziej trafny, prognozują że dziś w nocy u nas będzie -5st a z poniedziałku na wtorek -10 8O Masakra... Cholercia, nie jesteśmy na to przygotowani przez ten cholerny remont - nie możemy odpalić pieca c.o. na węgiel a samym kominkiem ciężko będzie nagrzać... elektryczny piec c.o. niestety nie obejmuje obiegiem pokoju w którym teraz rezydujemy :?

morelowa pisze:Niektórzy mieszkają na takiej powierzchni cały czas - sądzisz, że ktoś bałaganu nie widział ? :mrgreen: :wink:

Ale zupełnie insza inszość jak ktoś ma malutkie mieszkanie i akuracik malutki bałaganik :mrgreen:
My jesteśmy wtłoczeni do jednego pokoju ze wszystkimi gratami z trzech pokoi + deski i legary na wymianę podłogi w remontowanej jadalni. Po dwóch tygodniach tu nie ma bałaganu - tu wygląda tak jak po przejściu olbrzymiego tornada :twisted:

morelowa pisze:A koniki?

A koniki chciałam dzisiaj sfocić ale niestety padły baterie i nie zrobiłam ani jednego zdjęcia :lol:
Konie mają się w miarę OK, ale zaczął się właśnie dla nas najtrudniejszy okres: wszechobecne na wybiegu błoto podziabane głęboko kopytami zamieniające się w ciągu mroźnej nocy w gigantyczne muldy po których konie nie mogą chodzić bo grozi połamaniem nóg i ropnymi podbiciami :evil:
Bardzo natomiast cieszy mnie że chłopak zdążył akurat posprzątać z wybiegów końskie urobki i nie będą wdeptywane w to błoto :ok: Ja od miesiąca wciąż nie mogłam na to znaleźć czasu i już takie miałam zaległości że na samą myśl było mi słabo a chłopak zrobił to w trzy popołudnia :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie paź 28, 2012 17:00 Re: Broszka & Company

Musiałaś, no, musiałaś o tym mrozie?? :crying:
A mnie się snuły takie marzenia, że to już po zimie będzie :roll:
Śnieg został na trawnikach, gałęzie się podniosły. Zapanowała totalna wilgoć :twisted: Niemniej łatwiej mi się patrzy przez okno na taki kałużasty syf, niż na ogólną biel.
I jakby sie ktoś upierał, że taki skrzący się w słońcu śnieg jest biękny, bajkowy itp przymiotniki, to niech się upiera :mrgreen: . Dla mnie jest paskudny. Na dodatek przestaję widzieć - chyba mam światłowstręt.

Ja tak tylko gadam, ale rozumiem trudność takiego mieszkania. Jak wróciliśmy z Bieszczad, mieszkaliśmy we Wro na 25m2 całego mieszkania. Meble, które były + segmenty drewnianie do złożenia mebli zrobione w Bieszczadach, cała boazeria, wielki drewniany stół [który robi teraz za moje biurko :D ], 3 osoby + pies :mrgreen:
Tylko u Was zimniej :twisted: na dodatek.

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 28, 2012 19:57 Re: Broszka & Company

a można prosić adres tego serwisu pogodowego :-) ?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 29, 2012 7:11 Re: Broszka & Company

dagmara-olga pisze:a można prosić adres tego serwisu pogodowego :-) ?

Proszę: http://www.yr.no/place/Poland/Lower_Sil ... _hour.html
Ten link jest dla Wrocławia, trzeba sobie wpisać swoją miejscowość ;)
Dla nas nadal pokazują że jutro nad ranem będzie -11stopni :?

Korzystam jeszcze z tego serwisu amerykańskiego: http://www.accuweather.com/pl/pl/wrocla ... ast/273125
był bardzo trafny, ale od kilku miesięcy ten norweski lepiej trafia w prognozy ;)

Polskie serwisy są prawie zawsze beznadziejnie nietrafione jeśli chodzi o naszą wiochę i pokazują taką samą prognozę jak dla Wrocławia, a u nas zawsze jest zupełnie inna pogoda :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 29, 2012 9:07 Re: Broszka & Company

Fajny jest ten norweski serwis pogodowy. ja tez korzystam z accuweather, bo polskie niespecjalnie pasują do mojej okolicy, mamy inny klimat niz miasta wojewódzkie, a tutaj jeszcze ładnie cała doba jest przedstawiona bardzo obrazowo
Miłego dnia!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon paź 29, 2012 9:30 Re: Broszka & Company

taizu pisze:Fajny jest ten norweski serwis pogodowy. ja tez korzystam z accuweather, bo polskie niespecjalnie pasują do mojej okolicy, mamy inny klimat niz miasta wojewódzkie, a tutaj jeszcze ładnie cała doba jest przedstawiona bardzo obrazowo
Miłego dnia!
Właśnie kilka lat korzytałam z accuweather i był bardzo trafny, ale po ostatniej zmianie szaty graficznej serwisu coś się zepsuło i prognozy znacznie częściej są nietrafione. Dziwne to bardzo bo przecież zmiana ekranówek nie powinna mieć wpływu na dane a jednak :roll: Np teraz często zdarza się że te same dane na różnych ekranówkach mają różne wartości - czasem na ogólnej jest ostrzeżenie przed dużymi opadami a w szczegółach nie przewidują wcale opadów, tak samo z wiatrem i temp a dla mnie to bardzo istotne informacje.
Od roku korzystam również z tego norweskiego i na razie jest najtrafniejszy, choć dla mnie podziałka godzinowa jest lepsza a tu jest na trzy godziny.
Oczywiście śledzę też na bieżąco serwisy burzowe i sat24 gdzie są satelitarne zdjęcia przemieszczania się chmur ;)

Musiałam reklamować ostatnią dostawę z zoo+
Do paczki pełnej puszek (z przewagą dużych, 800g) wrzucili luzem bez żadnego zabezpieczenia megapakiet tacek (30 szt). Cała paczka ważyła 33kg :?
Na pewno wyobrażacie sobie co zobaczyłam po otwarciu: szalki zamieniły się w jedną wielką miazgę i wszystko było uwalone karmą :strach:
Złożyłam reklamację i muszę przyznać że bardzo mi się podoba podejście zoo+ do takich spraw - błyskawicznie ją uznali i zwrócili całą kwotę za megapakiet mimo że połowa tacek choć pomięta i pognieciona chyba nie jest dziurawa.
Tak więc naprawdę warto reklamować :ok:

Naprawdę nikt nie ma doświadczenia z olejowanymi podłogami drewnianymi?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 29, 2012 9:31 Re: Broszka & Company

załóż watek na koci łapci :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 29, 2012 9:34 Re: Broszka & Company

Nie ma doświadczenia :mrgreen: , ale napewno bardzo by mi sie to podobało :D

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 29, 2012 9:45 Re: Broszka & Company

dagmara-olga pisze:załóż watek na koci łapci :-)

W sumie czemu nie, zaraz założę ;)
Od kilku dni siedzę w necie i czytam różne artykuły i fora remontowo-budowlane i podłoga olejowana ma tak samo jak lakierowana swoje wady i zalety i chyba jest tyle samo zwolenników co przeciwników :roll:
A decyzję musimy podjąć do jutra :|
Miałam nadzieję że któraś z Was ma taką podłogę...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]