Moje cuda-rezydenci + 2 tymczasy czyli moje 13 kotów

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 19, 2011 19:52 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Lilianna J-wie pisze:Ja rozumiem tylko swoje koty, od razu zaznaczam 8)

Zapomniałam dodać, że moje rude szczęście ma się o wiele lepiej. Nadal jest na antybiotykach, ma swoją karmę na powrót i dodatkowo dostaje jakieś kryształki do picia na zakwaszanie moczu. Pod koniec tygodnia pojadę do weta zrobić badanie moczu, antybiotyki zadziałały jak należy

:ok: :ok: cieszymy się razem z Tobą :mrgreen:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pon gru 19, 2011 20:45 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

:mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto gru 20, 2011 12:37 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Moje cuda dziś w ogóle nie śpią. No! Może teraz co poniektóre starsze się pokładły pospać troszkę. A wszystko za sprawą ich Dużej :mrgreen:
O 9:00 przyszła pani z karcherem do prania dywanów i wersalki po Jasiu [*]. Babeczka zdziwiona, że nic nie czuć siuśkami ( uprzedzałam ją, że dlatego ją wzywam), a nie jestem jej jedyną klientką, która ma coś do prania po zwierzakach. Dałam jej opakowanie po Urine Off i powiedziałam, ze to dlatego nic nie czuć. Na dywanie nie mogła nosem namierzyć plam po nim, dopiero jak przewróciłam go na lewą stronę było widać plamy. Była zaskoczona, bo pierwszy raz jak prała to było czuć Kubę w jednym miejscu :evil: Stwierdziła, ze sobie zakupi takie do asortymentu środków czyszczących. Dywany, wersalka, krzesła i drapak są już wyprane i się suszą, a ja mam chwilę na kawę zanim wezmę się za przedpokój.
A moje towarzystwo zaskoczone co to za odkurzacz nam jeździ po pokoju i tak hałasuje. I w ogóle co to za pani :mrgreen: Pani zapamiętała Śnieżkę i ledwo weszła, już się o nią pytała.
Ostatnim razem Śnieżka bardzo jej "pomagała", a dziś robił to Rysiu :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 12:48 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Zapomniałam dopisać..
Dzwoniąc dziś do mojego weta w sprawie Urine Off dowiedziałam się, że wczoraj wieczorem jacyś ludzie przynieśli do niego kota do uśpienia. Powód? Kot choruje na padaczkę. Ludzie już nie mieli sił. Wet nie zgodził się na uśpienie ale kota zabrał. Obecnie jest w lecznicy, ok roczny kocurek. Oba lekarze chcą spróbować z tabletkami, przecież ludzie też chorują na padaczkę i jakoś normalnie funkcjonują dzięki lekom. Ale jest problem..Idą święta i w lecznicy nikogo nie będzie..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 12:57 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Lilianna J-wie pisze:Zapomniałam dopisać..
Dzwoniąc dziś do mojego weta w sprawie Urine Off dowiedziałam się, że wczoraj wieczorem jacyś ludzie przynieśli do niego kota do uśpienia. Powód? Kot choruje na padaczkę. Ludzie już nie mieli sił. Wet nie zgodził się na uśpienie ale kota zabrał. Obecnie jest w lecznicy, ok roczny kocurek. Oba lekarze chcą spróbować z tabletkami, przecież ludzie też chorują na padaczkę i jakoś normalnie funkcjonują dzięki lekom. Ale jest problem..Idą święta i w lecznicy nikogo nie będzie..

i co weźmiesz na przechowanie na czas świąt ??
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto gru 20, 2011 13:03 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Aż tak widać? Owszem myślę nad tym ale jak już go wezmę to nie tylko na czas świąt ale w ogóle dam mu DT..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 13:05 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Lilianna J-wie pisze:Aż tak widać? Owszem myślę nad tym ale jak już go wezmę to nie tylko na czas świąt ale w ogóle dam mu DT..

no widać :P
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Wto gru 20, 2011 13:06 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Muszę tylko trochę poczytać na ten temat, bo z padaczkowymi zwierzętami jeszcze się nie spotkałam
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 13:08 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Lilianna J-wie pisze:Muszę tylko trochę poczytać na ten temat, bo z padaczkowymi zwierzętami jeszcze się nie spotkałam

jakby to było coś bardzo strasznego to by weci może i uspili ale skoro darowali mu życie to na pewno mozna z tym żyć - podpytaj ich przede wszystkim jak sie zjamować takim kotem

edit: zapytaj też czy jak go zabierzesz, czy pomogą ci finansowo na jego leki - jakis upust

Karolek(ona)

Post » Wto gru 20, 2011 13:10 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

No ba! O to nawet nie muszę się pytać. Na wszystko mam upust, prócz utylizacji, bo to już nie od nich zależy
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 20:00 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Niech mi odpowie ktoś na pytanie,dlaczemu mnie tu jeszcze nie było? 8O 8O 8O :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto gru 20, 2011 20:01 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Z tego samego powodu, dlaczego ja nie byłam na wątku Myszki - nie znalazłyśmy się :mrgreen:
Ale już jesteś i witamy :1luvu:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 20:13 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

heh dyć może,Witaski :1luvu:
No to więc: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Ja to w ostatnim czasie nie mam kiedy przyglądać się wątkom,bo albo mam miejsce przy kompie zajęte,ze mi się zwalnia jak mam iść prawie spać,albo mam popołudniówkę i o lypa wtedy
I zazwyczaj teraz jest tak,ze ludzie najpierw nas znajdują
Wcześniej zanim Pitka nie było to łaziłam po miau i wygmerywałam wonteczki
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto gru 20, 2011 20:48 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Kiedyś też tak wyszukiwałam, obecnie nieco zwolniłam, bo nie nadążałam już ze wszystkimi
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 20, 2011 23:52 Re: Moje cuda- kolejne nowe fotki :)

Lila ciekawi mnie jak będzie z tym kotkiem...z jego leczeniem, bo ktoś mi kiedyś opowiadał u weta w kolejce o psie chorym na padaczkę, pies brał leki, ale zanim zdiagnozowali co to to te napady były nieciekawe, a przy lekach to ich prawie nie było... :ok:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

[poprzednia][następna]