Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 16:29 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Wstałam. Znów w ostatniej chwili :roll: :(
Szykuję się do lekarki.

Buziak przechodził w nocy samą siebie :1luvu:
Pomimo Glamurka mruczącego w nogach.

A Licho jednak OLAŁO moje pochwały :twisted:
Mikrofalówkę oraz drapak...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sty 12, 2011 17:47 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Doczytuję 8)
Fajnie że Księżniczka jednak dzielnie się trzyma :ok: :ok: :ok: w przeciwieństwie do Julka któremu chyba nie trzymają mięśnie w pewnych strategicznych okolicach :lol: ,
szkoda tylko że kosztem umeblowania jak i wyposażenia Twojego mieszkania :roll: .
Jak chodzi o burasa masz dwa wyjścia , przekazać go w końcu prawowitej właścicielce i mamusi w jednej osobie :mrgreen:

Obrazek

albo też zarobić na nim kokosy wystawiając go na Allegro , chyba nawet nie wiesz jaki majątek trzymasz w domu 8)

http://allegro.pl/american-curl-kociak- ... 79165.html

Dla Ciebie i całego Drańskiego stadka mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sty 12, 2011 17:58 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Wielbłądzio pisze:Wstałam. Znów w ostatniej chwili :roll: :(
Szykuję się do lekarki.
A Licho jednak OLAŁO moje pochwały :twisted:
Mikrofalówkę oraz drapak...

Idź, idź i wreszcie o siebie się zatroszcz :ok: :ok: :ok:

Co do Licha to zaczynam Cię rozumieć, bo mam w domu takie póroczne bure póldzikie, które puszczone na pokoje z klatki też mi obszczywa rózne meble :evil: Aż się boję co będzie jak TŻ na weekend zjedzie :? Mam tylko nadzieję, że jak ciachnę toto to przestanie 8)
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sty 12, 2011 21:06 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

bubor pisze:Doczytuję 8)
Fajnie że Księżniczka jednak dzielnie się trzyma :ok: :ok: :ok: w przeciwieństwie do Julka któremu chyba nie trzymają mięśnie w pewnych strategicznych okolicach :lol: ,
szkoda tylko że kosztem umeblowania jak i wyposażenia Twojego mieszkania :roll: .
Jak chodzi o burasa masz dwa wyjścia , przekazać go w końcu prawowitej właścicielce i mamusi w jednej osobie :mrgreen:

Obrazek

albo też zarobić na nim kokosy wystawiając go na Allegro , chyba nawet nie wiesz jaki majątek trzymasz w domu 8)

http://allegro.pl/american-curl-kociak- ... 79165.html

Dla Ciebie i całego Drańskiego stadka mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ryk: :ryk: :ryk:
Prawdziwy Lichy American Curl :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro sty 12, 2011 21:51 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Całe morze kciuków dla Busiaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sty 12, 2011 21:55 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Wróciłam i ryczę. Cena wizyty w Centrum wzrosła o kolejne 30 złotych (ostatnia podwyżka była na jesieni zeszłego roku :roll: ...) i niestety w tym momencie jestem już zmuszona zrezygnować z ich usług. Skąd będę miała kolejne zwolnienia i czy w ogóle - nie wiem, pewnie nie będę miała :( Pani doktor zaleciła mi poza tym terapię światłem (240 złotych za 12 sesji), z której również nie mogę skorzystać, z tych samych przyczyn. No i znowu zwiększyła dawkę leku...

Klara rzuciła się na Piotrusia z pazurami i pokaleczyła mu nos. Wczoraj też był przez nią pobity (nie wiem, czy tylko raz, w każdym razie raz na pewno, bo widziałam), co wcale bynajmniej nie znaczy, że przerzucając się na niego dała spokój Norci :twisted:
Niestety, ten kot jest paskudnie agresywny :( Przede wszystkim w stosunku do reszty kotów, ale wobec mnie też. Pogadam jeszcze z Małgosią, czy jest w ogóle sens z tym walczyć - jeśli stwierdzi, że nie - trudno: zaczynam szukać kocicy innego domu. Tyle tylko, że Klara niestety nie należy do kotów ładnych (nawet dla mnie, wielbicielki klasycznej czerni) ani młodych, a w dodatku ta jej wstrętna agresja zdecydowanie wyklucza opcję zamieszkania z innymi kotami/psami. Nie wiem, co będzie. Nie wyrzucę jej na bruk, pod śmietnik itp., ale tak być jak jest dłużej nie może. Dałam jej czas, próbowałam oswajać i bratać z resztą stada, nagradzałam przysmakami...
Mam wszystkiego dosyć.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro sty 12, 2011 22:10 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Ale na razie masz jeszcze zwolnienie? Na długo Ci dała?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sty 12, 2011 22:16 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Wielbłąd, jeśli Klara tak się zachowuje, to znaczy, że nie lubi innych kotów i trzeba jej szukać domu jako jedynaczce. Wiem, że biorąc ją miałaś inne intencje, ale moim zdaniem trzeba zacząć ją ogłaszać zanim nastanie wiosna i na jakiekolwiek zainteresowanie trzeba będzie znowu czekać do jesieni. Jej agresja wobec Ciebie bierze się pewnie z tego, że jest w ogóle zdenerwowana.
Lekko nie będzie z wymienionych przez Ciebie względów, ale próbować trzeba. W końcu chodzi o to, żeby kot się dobrze czuł.
Także dawaj foty, treść ogłoszenia i jedziemy z kosem.

Powiem Ci, że ku mojemu zaskoczeniu ten feliway faktycznie działa 8O Włączyłam toto do kontaktu w pokoju u Pelci. Najpierw nic się nie działo. Potem koty zaczęły jakoś stadnie przesiadywać w tym pokoju, potem Pela zaczęła wychodzić z pokoju (dzisiaj nawet przywitała TŻ przy drzwiach). Co prawda nadal warczy na Siupsiupka, ale jest lepiej.
Od niedzieli nie ma już Bimboły, wiec jest ogólnie spokojniej, mam nadzieję, że się to jakoś wyprostuje, że będą się przynajmniej znowu tolerować. Dzisiaj dzwoniła Pani od Bimboły, ale miałam rozładowaną komórkę, jutro do niej zadzwonię. Mam nadzieję, że nie chce jej oddać.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sty 12, 2011 23:01 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

Wielbłądziu :ok: :ok: :ok: za całokształt

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw sty 13, 2011 0:10 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

AgaPap pisze:Ale na razie masz jeszcze zwolnienie? Na długo Ci dała?

Na razie mam do 17 stycznia, ale tego 17. idę przedłużyć (bez płacenia za wizytę), mam nadzieję, że o kolejny miesiąc :roll:
Jutro wybieram się do ZUS-u zanieść swoje świadectwo pracy. Ursynowski oddział jest o parę kroków od mojego domu, także istnieje szansa, że może zdążę :roll: ... Nie wiem, kiedy dostanę od nich ten zakichany zasiłek, zapewne z opóźnieniem, a ja już w tym momencie zwyczajnie nie mam za co żyć :(

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 0:23 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb znów słaby - kciuki...

genowefa pisze:Wielbłąd, jeśli Klara tak się zachowuje, to znaczy, że nie lubi innych kotów i trzeba jej szukać domu jako jedynaczce. Wiem, że biorąc ją miałaś inne intencje, ale moim zdaniem trzeba zacząć ją ogłaszać zanim nastanie wiosna i na jakiekolwiek zainteresowanie trzeba będzie znowu czekać do jesieni. Jej agresja wobec Ciebie bierze się pewnie z tego, że jest w ogóle zdenerwowana.
Lekko nie będzie z wymienionych przez Ciebie względów, ale próbować trzeba. W końcu chodzi o to, żeby kot się dobrze czuł.
Także dawaj foty, treść ogłoszenia i jedziemy z kosem.

Między innymi właśnie dlatego jest mi bardzo trudno ostatecznie zdecydować, że jednak ją oddam, ale biorąc pod uwagę to wszystko, co się cały czas dzieje - chyba nie ma innego wyjścia :( Nie sądzę, żeby sama Klarcia czuła się tu dobrze, niewątpliwie nie czuje się też dobrze regularnie gnębiona Norcia i pozostałe bite koty (ogólnie rzecz biorąc chyba wszystkie, ponieważ bije nawet Liszka), mnie również taka atmosfera w stadzie (oraz codzienne kocie wrzaski i latające kłębki futra) nie napawa optymizmem...
W weekend (po posprzątaniu mieszkania :oops: ) spróbuję zrobić jej jakieś fotki. Tyle, że ona na dodatek do wszystkiego jest też bardzo niefotogeniczna i na zdjęciach wychodzi jeszcze brzydziej niż wygląda w rzeczywistości :roll: Można byłoby zaryzykować numer z pożyczeniem do ogłoszenia fot innego kota, ale byłby jeden problem: Lalka ma znacznie nacięte (trójkąt w środku, nie tak od góry) lewe ucho :roll: ...

genowefa pisze:Powiem Ci, że ku mojemu zaskoczeniu ten feliway faktycznie działa 8O

Miałam zamiar kupić, ale do dziś tego nie zrobiłam z przyczyn wiadomych. Tym bardziej, że nie skończyłoby się z całą pewnością na jednym wkładzie, a na kilka to już w ogóle zupełnie nie mam skąd wyskrobać kasy :(
genowefa pisze: Od niedzieli nie ma już Bimboły, wiec jest ogólnie spokojniej, mam nadzieję, że się to jakoś wyprostuje, że będą się przynajmniej znowu tolerować. Dzisiaj dzwoniła Pani od Bimboły, ale miałam rozładowaną komórkę, jutro do niej zadzwonię. Mam nadzieję, że nie chce jej oddać.

Trzymam kciuki i mam ogromną nadzieję, że Bimbaskowi wreszcie się poszczęściło :ok: :ok: :ok:
Mojej Tulisi też długo nikt nie chciał, ale w końcu trafiła tak świetnie, że naprawdę warto było (i jej i mnie) czekać.

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 2:10 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Nie mogę spać. Mdli mnie ze strachu, niepotrzebnie wmuszałam w siebie kolację :?

Koty mruczą.

Boję się o Busię i Ropuszka. Boję się o Babcię. Boję się, bo nie mam za co żyć i prywatnie się leczyć. Boję się, bo wpadam w ten dół coraz głębiej i nie widzę już chyba żadnych śladów światła.

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 8:43 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Kasiu nie załamuj się proszę!

Dotarła przesyłka?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw sty 13, 2011 10:54 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Cioteczki! Pieniążki potrzebne :mrgreen: - zapraszamy na bazarek!

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw sty 13, 2011 13:12 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Alyaa pisze:Dotarła przesyłka?

Nic nie dotarło... Ani rzeczy, na które czekam i których się spodziewam od ponad tygodnia :twisted: , ani żadna niespodzianka... Dzisiaj wieczorem idę na pocztę robić awanturę :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]