Simbo i Sarabi-proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2008 6:36

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 24, 2008 7:44

Cześć :)
Widzę, że u Was też niekończące się remonty :lol:
Pociesz się, że i tak skończycie szybciej niż my :twisted:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro wrz 24, 2008 8:07

Wczoraj kupiliśmy panele i cały osprzęt do nich
Inspektor nadzoru zaakceptował zakupy :D

Gogli na kotka brak - chciałam mu kupić już przy szlifowaniu ostatnio :lol:

kothka :x
Wprowadziliśmy się do tego mieszkania 2,5 roku temu - mieszkanie kupowane było jako do remontu. Do tej pory udało nam się wymienić rury wod-kan w łazience i kuchni, wymienić sieć gazową,
wymienić instalację elektryczną w łazience, kuchni i przedpokoju, zrobić remont łazienki i przedpokoju
Przed nami jeszcze wymiana wszystkiego w pokojach i zmiana wystroju kuchni :roll: A mój Tomek wszystko robi sam i to po pracy lub w nieliczne wolne weekendy :roll:
Na bank skończysz przed nami :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro wrz 24, 2008 8:22

czarna.wdowa pisze:Wczoraj kupiliśmy panele i cały osprzęt do nich

Wprowadziliśmy się do tego mieszkania 2,5 roku temu - mieszkanie kupowane było jako do remontu. Do tej pory udało nam się wymienić rury wod-kan w łazience i kuchni, wymienić sieć gazową,
wymienić instalację elektryczną w łazience, kuchni i przedpokoju, zrobić remont łazienki i przedpokoju
Przed nami jeszcze wymiana wszystkiego w pokojach i zmiana wystroju kuchni :roll: A mój Tomek wszystko robi sam i to po pracy lub w nieliczne wolne weekendy :roll:

No nie wiem, nie wiem - my zaczęliśmy od skucia tynków, później impregnacja drewnianych belek (bo to poddasze), rozwalenie starej instalacji elektrycznej, kanalizacyjnej i wody, rozwalenie starej instalacji CO (co przeszło w rozwalenie instalacji CO w całym domu :roll), teraz powoli zakładamy CO, później rury z wodą (żeby nie było to mamy dwa piony - osobno do kuchni osobno do łazienki - i woda i kanalizacja),
jeszcze zostało ułożenie instalacji elektrycznej, połozenie tynków (na razie w jednym pokoju, jednej garderobie, kuchni i przedpokoju), połozenie paneli i malowanie, później meble kuchenne i AGD (a nie mamy jezscze nic ;)), następnie zrobienie łazienki (całej, bo tam są tylko gołe ściany - czysty żywy beton), zrobienie drugiego pokoju (łącznie z wyburzeniem ściany i postawieniem nowej oraz wstawieniem okien dachowych, bo chwilowo pokój nie ma żadnego okna), drugiej garderoby itd - sama się przeraziłam jak sobie to wyliczyłam własnie :lol:
Na pewno nie skonczymy przed Wami :lol: U nas też tylko Daniel to robi sam, popołudniami po pracy, i do tego ciągle jeszcze ma coś do zrobienia w innej części domu ;)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro wrz 24, 2008 8:24

Mrrrrrrrrrrrudobry :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro wrz 24, 2008 8:25

Witam! :D

Simbuś napewno remoncie pomoże. :twisted: :wink:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 24, 2008 8:26

...bry... Kolorowi! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro wrz 24, 2008 8:32

Dzień dobry ekipo remontowa :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro wrz 24, 2008 8:39

kothka pisze:
czarna.wdowa pisze:Wczoraj kupiliśmy panele i cały osprzęt do nich

No nie wiem, nie wiem - my zaczęliśmy od skucia tynków, później impregnacja drewnianych belek (bo to poddasze), rozwalenie starej instalacji elektrycznej, kanalizacyjnej i wody, rozwalenie starej instalacji CO (co przeszło w rozwalenie instalacji CO w całym domu :roll), teraz powoli zakładamy CO, później rury z wodą (żeby nie było to mamy dwa piony - osobno do kuchni osobno do łazienki - i woda i kanalizacja),
jeszcze zostało ułożenie instalacji elektrycznej, połozenie tynków (na razie w jednym pokoju, jednej garderobie, kuchni i przedpokoju), połozenie paneli i malowanie, później meble kuchenne i AGD (a nie mamy jezscze nic ;)), następnie zrobienie łazienki (całej, bo tam są tylko gołe ściany - czysty żywy beton), zrobienie drugiego pokoju (łącznie z wyburzeniem ściany i postawieniem nowej oraz wstawieniem okien dachowych, bo chwilowo pokój nie ma żadnego okna), drugiej garderoby itd - sama się przeraziłam jak sobie to wyliczyłam własnie :lol:
Na pewno nie skonczymy przed Wami :lol: U nas też tylko Daniel to robi sam, popołudniami po pracy, i do tego ciągle jeszcze ma coś do zrobienia w innej części domu ;)

Tyle że u mnie cała zabawa ciągnie się już trzeci rok a do końca zostało jeszcze trochę zabawy a że Tomek jest perfekcjonistą to wszystko musi być zrobione na 100%
w związku z tym zamiast zwykłego położeni rur i płytek w łazience też miałąm zbijanie wszystkiego do cegieł i gołego betonu :roll:
w pokoju zapowiada się to samo - trzeba zbić tynki, położyć nową instalację elektryczną, i dopiero robić to co robią normalni ludzie w czasie remontu :evil:

Simbo jest w swoim żywiole :D
Wczoraj tak się zmęczył podczas wnoszenia i układania w mieszkaniu paneli, sprawdzaniu twardości itp
że zasnął na narzucie kamiennym snem i żeby położyć się spać przenosiłam go na śpicha :twisted:

czarna.wdowa

Post » Śro wrz 24, 2008 9:19

No wreszcie Simbuś ma jakieś odpowiedzialne zajęcie 8) Kierownik budowy :lol:

Wdówko, mam nadzieje, że szybko sie uporacie z tymi panelami. A najważniejsze, że juz bedziecie to mieli za sobą, zawsze to do przodu o kolejny etap remontu :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro wrz 24, 2008 14:11

Przywitam się :D
No i kciuki za remont.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro wrz 24, 2008 16:02

Witam serdecznie :)
Pozdrowionka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw wrz 25, 2008 6:53

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 25, 2008 6:54

Witam remontowiczów! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 25, 2008 8:03

Na razie przymierzamy się do opróżnienia pokoju :strach: i chyba przez jakis czas zostaniemy tylko na przymiarkach
bo nie mam pomysłu jak wcisnąć meble z dużego pokoju do mniejszego i nadal funkcjonować jako tako w tym mieszkaniu :roll:

Simbo zaczyna mi fiksować bardziej niż Sarabka
wczoraj po powrocie do domu znalazłam na podłodze ramkę po zdjęciu
samo zdjęcie leżało obok w połowie poszatkowane na drobniejsze kawałki :evil:
Zdjęcie położyłam na szafce a wina oczywiście jak zwykle poszła na Sarabkę 8)
dziasiaj rano słyszę odgłos darcia papieru, otwieram oko a to Simbo 8O

Pomijając już fakt że dzisiaj idąc do pracy prawie zgubiłam papiery
bo jakiś świrus wydrapał mi dziurę w reklamówce co zauważyłam dopiero wsiadając do samochodu :roll:

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]