Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
felin pisze:Ale żeby aż takOne staly doslownie trzy metry od siebie
Lilka Mrau pisze:Dobry Wieczór
Jeśli ten słoik jest opisany "dżem" to jest z dodatkiem cukru żelującego na bazie naturalnych pektyntaizu pisze:Czy w dżemie śliwkowym jest coś żelującego czy same śliwki się tak zżelowały?
Śliwkowy próbowałam zrobić raz (z węgierek), ale mi niezbyt wyszedł i doszłam do wniosku że lepiej sobie suszyć całe śliwkitaizu pisze:Ser z jabłek kiedyś jadłam, bardzo wciągający jest jako przekąska. I jadłam taki ser śliwkowy /jabłkowy wygotowany i podsuszony na arkusze, można było zwijać w tutkę, oczywiście takie arkusze można też przechowywać jakiś czas.
taizu pisze:No i kupiłam namiot za niecałe 20 zl, a dostałam zniżkę 30 zł![]()
morelowa pisze:Też ma zamiar dziś jakiś dżem otworzyćMoże dzięki temu spokojnie ominę potrzebę pieczenia czegoś słodkiego..
![]()
Na moje narzekanie, że ok 20-21 godziny tracę kontakt z otoczeniem i najchetniej poszłabym spać bez mycia, dostałam przepis na ziółko co działa rozjaśniająco, ale nie daje efektu kawy - 3/4 łyżeczki majeranku,1/4 łyżeczki rozmarynu, 250 ml wrzątku. Zaparzyć. Pewnie można dodać broszkowego syropku z czarnego bzu
![]()
Mnie pozwoliło po wczorajszym, wieczornym powrocie z Wrocka, ogarnięciu kuwet, karmienia itd, przejrzeć maile i własnie się umyć bez wstrętu. Ale mogłam być zasugerowana
taizu pisze:Ale to jedyna zabawka, którą moje same się bawią![]()
Niedlugo będę miala masę drutów-szkieletów namiotowych po poległych namiotach
Użytkownicy przeglądający ten dział: aga66 i 300 gości