Dzielne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 21:54 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

poczekajcie aż Wam Kuleczkę w całej okazałości pokażę :D
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 21:55 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

dawaj :)
no dobra:
Ulka 4,9
Belli 6,6
Gapi 6,7
Maurycy 7,40
Zuzua 7,80

:mrgreen:

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Wto kwi 23, 2013 21:56 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

A Karmelek ile waży :1luvu: na tych rarytaskach, no?
Grubasek już ?

Animus

Post » Wto kwi 23, 2013 21:56 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

7,80 ? 8O 8O 8O 8O 8O
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 21:57 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Niestety, nie akceptują Zuzi, ona ma swój pokoik, mało ruchu.

Animus

Post » Wto kwi 23, 2013 22:00 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Karmelka bym zważyła, ale obawiam się o swoje bezpieczeństwo....ale zaryzykuję :D

Karmel--3,7 ogolony
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 22:01 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Szkoda, że nie akceptują....u mnie walka o wpływy Kulka vel Karmel trwa ciągle, ale nie jakoś tak żebym musiała ich rozdzielać
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 22:35 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

jo.anna pisze:Karmelka bym zważyła, ale obawiam się o swoje bezpieczeństwo....ale zaryzykuję :D

Karmel--3,7 ogolony

chudzinek jeszcze, co on je nerkowe?

Animus

Post » Wto kwi 23, 2013 22:37 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

w porównaniu z tym co było to grubas, bebech mu sterczy, on mały kot jest....nerkowe ma tylko chrupki, resztę co zje plus alusal, głównie animoda..jak do mnie trafił to kości można było liczyć, a teraz odn kości to " szukajcie, a może znajdziecie " :D
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 22:41 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

u mnie miski pochowane, Ulcia rano do weta. Ależ mam stresa. Nie nastawiam się na poprawę, przeciwnie.
Ostatnia morfologia była robiona w tym samym dniu, gdzie po południu zaczęły się objawy rujki. W tym złudna
nadzieja, że teraz nie ma ruji i rewolucji w małym ciałku. Ale zrobić trzeba wyniki.

Animus

Post » Wto kwi 23, 2013 22:43 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Iza...odn wyników nic nie mówię, bo Karmela wyniki ściągam na pocztę, potem z 5 fajek wypalę, poszukam tuzina rzeczy do zrobienia, zanim nabiorę fałszywą odwagę je odebrać i zobaczyć aż w końcu z wetem skonsultować...taki nasz los
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 22:52 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

wiem co czujesz, :kotek:
sama panicznie boję się morfologii, mam blokadę już z 3 lata nie robiłam, tylko tarczycowe wyniki robię,
nie dałabym rady zrobić wyników, od razu mam przed oczami wysokie ob, schizę odnośnie chorób,
dramat, z tych nerwów spać mi się nie chce, a Ulcia leży na podusi między mną a moim Ukochanym (żeby nie było, że tylko koty, koty)
A moim substytutem fajeczki jest żarcie, zajadam stressssssssss

Animus

Post » Śro kwi 24, 2013 7:06 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek pisze:Fotel! O! To jest właściwy drapak. :mrgreen:

No dla Magnolki póki co też; no nic - jak jej się nie spodoba, to będę miała podstawkę na kwiaty z pniaka :lol:

Ja z Mangolką na badania w maju koło 20 (test FeLV/FIV + morfologia i ew. białka). Jak będzie OK, to wet chce ją zaszczepić - koszmarny stres... ale z drugiej strony jak jej nie zaszczepię, a PP ją dorwie, to też stres... ech... dzisiaj jakaś taka mało ruchliwa od rana - trochę pobiegała, ale dużo śpi :roll: a przecież piękne słońce za oknem...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro kwi 24, 2013 8:11 SZCZEPIENIA

Właśnie trafiłam na taki artykuł, gdzie przedstawiono zalecenia Światowego Stowarzyszenia Lekarzy Weterynarii Małych Zwierząt (WSAVA) odnośnie szczepień i jest jak byk napisane w komentarzu do szczepienia przeciw PP:
Atenuowanych szczepionek nie należy stosować w ciąży oraz u kotów zakażonych FeLV i FIV. Szczepionki inaktywowane wydają się być bardziej wskazane w populacjach, w których panleukopenia nie występuje, ponieważ nie wiążą się z ryzykiem krążenia zarazka wśród zwierząt lub odzyskania przez niego zjadliwości.

Mokate - z podwójnie pozytywnym testem na FeLV (raz płytkowy, raz w labie) dostała PUREVAX RCPCh właśnie z wirusami atenuowanymi (żywe, tylko z zahamowaną - pytanie na ile skutecznie - możliwością namnażania) i dwa tygodnie później zaczęła się czuć coraz gorzej aż do śmierci. I później ludzie się dziwią, dlaczego nie ufam wetom i na każdym kroku sprawdzam wszystko, co mówią, a sami weci uważają mnie za dziwną, bo przecież nie mam ich wiedzy, a "głośno myślę" czy wszystko zrobili dobrze... a ilu szczepi nawet bez podwójnego testu na FeLV (choć i tak dopiero w połączeniu z takim ze szpiku jest 100% pewność) w ciemno waląc takie szczepionki?

Normalnie się chyba wykończę na samą myśl o szczepieniu Magnolki i dopiero tak z miesiąc czy dwa po będę spokojna... no chyba, że wetka da jej z zabitymi wirusami, to może będę nieco spokojniejsza...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro kwi 24, 2013 10:07 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Dziewczyn, później napiszę o Ulce, bo wiadomość o Burasku mnie przygniotła - on ma Felv
Nie mogę uwierzyć

Animus

[poprzednia][następna]