Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2013 17:22 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Jak rano wychodzę nakarmic ptaki, to Morela na ogół się pcha na balkon. I czasem sie jej uda. Parę dni temu wylazła, a ja mam na balkonie śnieg bo nie jest zadaszony. I nic. Jakbym nie pogoniła to by tak brodziła sobie aż by jej łapy zmarzły. Poza tym to stary śnieg i brudny :twisted:

Ale otwieranie chlebaka to jednak wyższa szkoła jazdy - moim zdaniem należą sie kotu gratulacje :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 20, 2013 18:09 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:W zeszłym roku przyniosłam Maurycemu śnieg- skakał po nim, rozrzucał, przekopywał.
Dziś też trochę przyniosłam, zeby kotki miały jakąś atrakcję.
Fiodor nie wykazał żadnego zainteresowania. Maurycy olał śnieg! Doslownie!!!
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie sty 20, 2013 21:20 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka, ostatnio jesteś niesamowicie wygadana :mrgreen: :D
morelowa pisze:Jak rano wychodzę nakarmic ptaki, to Morela na ogół się pcha na balkon. I czasem sie jej uda. Parę dni temu wylazła, a ja mam na balkonie śnieg bo nie jest zadaszony. I nic. Jakbym nie pogoniła to by tak brodziła sobie aż by jej łapy zmarzły. Poza tym to stary śnieg i brudny :twisted:

A to może bardziej chodzi o ptaszki, a nie o śnieg? :wink:

morelowa pisze:Ale otwieranie chlebaka to jednak wyższa szkoła jazdy - moim zdaniem należą sie kotu gratulacje :ok:

Jestem z niego dumna jakniewiemco :twisted: .
Od piątku chlebak stoi pusty. Chleb leży w szafce z talerzami :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 20, 2013 21:25 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No, żartujesz chyba :roll: Kot się narobił, rozgryzł taki problem i nic z tego nie będzie miał? Toż wsadź mu cos do tego chlebaka , niech nie kombinuje na darmo :mrgreen:

Moreli nie chodzi o ptaszki, nawet głowy nie podnosi tylko obwąchuje podłoże..trawki szuka.. A poza tym to jest szarobura godzina i ptaszki po chwili dopiero przychodzą, znaczy przylatują.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 20, 2013 21:37 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Chlebak na razie będzie stał pusty. Liczę na to, że Maurycy zapomni co się w nim przechowuje :twisted: .
Obrazek

Revontulet

Post » Nie sty 20, 2013 22:31 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:
Revontulet pisze:W zeszłym roku przyniosłam Maurycemu śnieg- skakał po nim, rozrzucał, przekopywał.
Obrazek

O ja nie moge, obsmialam sie jak norka :ryk:
Bo mu w miednica dalas, myślał, ze kuweta z nowym zwirkiem ;)

Mamy ten tunel co wy od niedawna, Uwielbaja go.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sty 20, 2013 22:44 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Ale, że mu zimno w strategicznym punkcie ciała nie przeszkodziło jak tak kucał :ryk: .

Ty to jesteś jednak dobra Mama, mnie by nawet do głowy nie przyszło, żeby kotom dla atrakcji przynosić śnieg ;) . Jak otwieram okno to przez szparę zagarniają łapkami śnieg z parapetu i się bardzo dziwią "cooo too 8O ?! " ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pon sty 21, 2013 6:52 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:
Obrazek

Widok bezcenny :smiech3: .
Brawo Maurycy :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon sty 21, 2013 10:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:Ale, że mu zimno w strategicznym punkcie ciała nie przeszkodziło jak tak kucał :ryk: .

:ryk:
Ja oczywiście od razu sobie pomyślałam, że jak nic zaraz będzie miał zapalenie pęcherza :roll: .
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sty 24, 2013 10:12 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No i do kitu z tym chlebakiem.
Przez kilka dni stał pusty (pieczywo w szafce na talerze), zeby Maurycy zakodował sobie w łepetynie, że tam nie ma nic ciekawego.
I faktycznie przestał się interesować. Więc pieczywo wróciło do chlebaka. Maurycy też :twisted:.
To gdzie ja mam trzymać chleb? :roll:

Czekają nas dwa ciężkie weterynaryjnie miesiące :strach:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sty 24, 2013 10:28 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Skąd te dwa miesiące? Coś mi 'umkło'?
A Maurycy to dużo Ci tego chleba zje, że tak mu bronisz?[no, wiem, że niezdrowo... ale troszkę.. :roll: ]

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 24, 2013 14:29 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Czekają nas dwa ciężkie weterynaryjnie miesiące :strach:

:?: coś się stało? :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sty 24, 2013 14:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Morelowa, jakby mógł to dużo by zjadł chleba. I makaronu, ziemniaków, ryżu, zupy....

Nic sie nie stało :wink: .
Muszę zrobić Fiodkowi odwlekane badania kontrolne. I trzeba mu zrobić porządek w paszczy- on ma fatalne dziąsła. Zawsze takie miał (tzn. jeszcze w swoim DT). To akurat martwi mnie bardzo.
A, i jeszcze szczepienie :strach:

A Maurycy w marcu ma przegląd generalny, tzn. badania i wizyta u specjalisty.
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 18:35 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sty 24, 2013 14:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Całe szczęście bo zabrzmiało jakby coś się stało...
Już trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sty 24, 2013 14:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nie pomyślałam, że tak mogło zabrzmieć :oops: .
Fiodor pierwszy będzie męczony- w następną sobotę poprosimy o kciuki :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]