Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 09, 2011 14:41 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek jest u nas niecały miesiąc.... Na początku Rademenes (czarny) od razu zabrał się do wylizywania mu łepka, Ryś trącał noskiem, Puszek wyprowadził się do drugiego pokoju, a Garfildek syczał i fukał. Teraz pełna zgoda i ganianie po firankach oraz wojny kto się gdzie na mnie ułoży :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sty 09, 2011 15:01 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No, poczekamy - jak się u nas ułoży a tak wogóle to zapraszamy do nas (link w podpisie) - cenne rady doświadczonych jak wy kociarzy mile widziane :wink:
A, i jak korzonki? 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 09, 2011 21:49 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

shira3 pisze:No, poczekamy - jak się u nas ułoży a tak wogóle to zapraszamy do nas (link w podpisie) - cenne rady doświadczonych jak wy kociarzy mile widziane :wink:
A, i jak korzonki? 8)

Piękne masz kociaki :1luvu:
Ja wcale nie doświadczony kociarz - mam swojego pierwszego tymczasa - Cukierka. Jeszcze 2,5 roku temu mówiłam, że nie cierpię kotów :oops: - a teraz w domu gania piątka (Puszek, Garfildosek, Ryś, Cukierek i Rademenes - co prawda kot mojego lokatora, ale więcej czasu spędza ze mną niż z nim :mrgreen: mądry kociak :D )
Dzięki pomocy Salvadore dotarłam do szpitala, dostałam zastrzyk przeciwbólowy po którym dostałam uczulenia, a potem - bardzo mądrze :wink: wróciłam do pracy i przez trzy dni latałam po 12, 14 godzin z obciążeniem prawie 40 kilogramów na plecach, w rękach... Nie powiem jakim cudem to przeżyłam bo nadal się nad tym zastanawiam :roll:
A korzonki - o dziwo - nie bolą już.... mam nadzieję, że to był pierwszy i zarazem ostatni taki wyskok rwy kulszowej :ok:

joarkadia

Post » Nie sty 09, 2011 22:09 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No ale po twoim domu gania piątka :wink: A po moim ganiał dotychczas jeden a teraz przeżywamy stresy dokocenia :roll: Chciałabym, żeby się dogadały....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 09, 2011 22:15 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dogadają się Shira, to naprawdę kwestia czasu :wink: - ale pamiętam, jak histeryzowałam przy pierwszych tymczasach :strach: , przeżycia są niezapomniane :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 09, 2011 22:19 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

shira3 pisze:No ale po twoim domu gania piątka :wink: A po moim ganiał dotychczas jeden a teraz przeżywamy stresy dokocenia :roll: Chciałabym, żeby się dogadały....

Moja droga, u mnie czas w którym koty się dogadały trwał krótko - tylko dwa dni :D Zawsze się uśmiecham na pytania jak mi się to udało i stwierdzam, zę kociaki zostały dobrze wychowane :mrgreen: :wink:
A tak na serio - cały czas są pewne łapoczyny, syki i furki nie tylko na małego Cukierka - wszystkie kociaki jakoś muszą pokazać, że coś im nie leży na wątrobie :twisted: Co dziwniejsze, moje kociaki są chyba rzeczywiście nauczone grzeczności, bo pokój zawierają przy miseczce z żarciem :ryk:
Spokojnie, to kwestia tylko zrozumienia przez rezydenta, że dokocenie nie zakłóci pozycji w stadzie... Dowartościuj rezydenta :D

joarkadia

Post » Nie sty 09, 2011 23:38 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek mnie opieprzył..... tak delikatnie mówiąc :mrgreen: jak chciałam go przełozyć z poduszki na kocyk :D wiadomo, zła pańcia ze mnie :oops:
Wspólnie z Puszkiem leżeli - 'cukierek nad nim na poduszce, a Puszek grzecznie pod nią. Próbowałam się i się nie dało - przecież nie będę przeganiać kota z jego posłania :ryk:

joarkadia

Post » Nie sty 09, 2011 23:57 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

A teraz opieprz zebrał Ryś..... zazdrosny się zrobił 8O
Chciał przegonić Cukierka ode mnie - oczywiście mu się to nie udało :twisted:
Po chwili zastanowienia Ryś przyszedł do mnie ze skruchą - polizał mnie po rękach z nowymi zadrapaniami :? , polizał Cukierka po łepku i próbował ułożyć się na łózku..... ale Cukierek mu nie dał :!: :!: :!:
Teraz Cukierek zrobił odwet za niedobre zachowanie Rysia i zaczął go gonić po całym mieszkaniu, a Ryś ucieka z głośnym miauczeniem :1luvu:
Kociak wie, kto tu rządzi :1luvu: i chyba nie jestem to ja :wink:

joarkadia

Post » Wto sty 11, 2011 16:46 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukier zrobił się bojowy - przegania Rysia, który ucieka od niego z miauczeniem pełnym oburzenia i podkulonym ogonem :roll: Próbuje się wtedy chronić w najbliższej okolicy mojej osoby i wtedy próbuje odfukiwać małemu - nie pomagają tłumaczenia, że trzeba odpuścić Cukierkowi, bo to maluszek - Ryś uspokaja się dopiero wtedy, gdy biorę go na ręce :mrgreen:
A Cukierek zaczyna rządzić całym domem - pierwszy ląduje przy pełnej miseczce z jedzonkiem :1luvu:

joarkadia

Post » Wto sty 11, 2011 17:48 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

proszę o wklejenie linków do ogłoszeń Cukierka :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto sty 11, 2011 18:22 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ogłoszenia zamówiłam u CatAngel i dziś lub jutro będą już widoczne :lol:
Cukierek przeżył dziś z wielką godnością obcinanie pazurków (nawet mało prób ucieczki było :ok: ), a potem wybrał się ze mną do sklepu :lol: Najpierw przerażony chował się w rękaw kurtki, a potem wystawiał łepek i oglądał świat z ciekawością i lekką obawą, bo wczepiony nadal był uparcie w mój sweter :mrgreen: Jakoś to przeżyliśmy razem :ryk: Za to kocię nie chciało dać sobie zdjąć szelek i leżał w łazience przy moich stopach tak, że nie mogłam się ruszyć :1luvu:

joarkadia

Post » Wto sty 11, 2011 18:39 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Odważna socjalizacja Cukierka z tym spacerkiem :) Jako fanka Cukierasa pokibicuję mu jak już ogłosi światu, że jest do wzięcia :mrgreen:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Wto sty 11, 2011 18:45 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ryś też fan spacerów.... )
Cukierka już próbowałam oddać koleżance, ale okazało się, że jej syn ma jednak uczulenie na sierść kotów :evil:
Moja koleżanka próbowała również zainteresować Cukierkiem swoich znajomych (Brzesko), ale jak dotąd nikt się nie wyraził zbyt entuzjastycznej ochoty na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy, więc wolę z takich osób zrezygnować - nie oddam Cukierka w niezbyt dobre ręce :wink:

joarkadia

Post » Wto sty 11, 2011 18:47 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

I słusznie! Cukierek jest super, znajdziesz mu wspaniały domek!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sty 11, 2011 18:51 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Wolę mieć pewność, niż oddać go w niesprawdzone ręce..... A osoba, która nie chce wizyty przed adopcją ani podpisać umowy nie jest odpowiednią osobą dla Cukierka :!: :!: :!: :!: :!:

joarkadia

[poprzednia][następna]