Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 07, 2013 17:06 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:8O No, co Ty ? Jak wygląda kac książkowy??
Jeszcze mi sie nie zdarzyło przedawkować... :D Niektóre są takie, że szkoda jak się kończą bo było miło z nimi :D

no właśnie o to chodzi: http://kwejk.pl/obrazek/1354512/kac-ksiazkowy.html :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 07, 2013 18:27 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jak bym wiedziała, że strace moje badyle .... to bym im zdjęć narobiła ..... a tak to .... idę poszukać może coś znajdę jak nie roznieśli po rodzinie.
Czy Wy też tak macie, że jak oglądają zdjęcia to potem wypadałoby kieszenie posprawdzac przed wyjściem?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto maja 07, 2013 18:33 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nie, nie miałam jeszcze takiego problemu. Lubię jak ksiązka jest taka, że trudno się oderwać [co nie znaczy, że się nie udaje :mrgreen: ], bo taka powinna być. Ale lubię mieć następną i czas na nią ...
Nigdy też nie jestem tak w świecie książki, filmu czy co tam, żeby np. mi się śniło.

Kinnia pisze:Jak bym wiedziała, że strace moje badyle .... to bym im zdjęć narobiła ..... a tak to .... idę poszukać może coś znajdę jak nie roznieśli po rodzinie.
Czy Wy też tak macie, że jak oglądają zdjęcia to potem wypadałoby kieszenie posprawdzac przed wyjściem?

Oj, to musisz wyjątkowe zdjecia robić... Ja tak nie miałam :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 07, 2013 18:44 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Nie, nie miałam jeszcze takiego problemu. Lubię jak ksiązka jest taka, że trudno się oderwać [co nie znaczy, że się nie udaje :mrgreen: ], bo taka powinna być. Ale lubię mieć następną i czas na nią ...
Nigdy też nie jestem tak w świecie książki, filmu czy co tam, żeby np. mi się śniło.

Kinnia pisze:Jak bym wiedziała, że strace moje badyle .... to bym im zdjęć narobiła ..... a tak to .... idę poszukać może coś znajdę jak nie roznieśli po rodzinie.

Oj, to musisz wyjątkowe zdjecia robić... Ja tak nie miałam :(

Nie wyjątkowe .... tylko gotowe!!!!!!!! :evil:
Obrazek

Kinnia

Post » Wto maja 07, 2013 19:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

8O
Przypomniałam sobie, że dawno nikomu nie pokazywałam zdjeć 'papierowych', a z kompa trudno sobie schować do kieszeni, a i wysłac można jak kto lubi mieć...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 07, 2013 19:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No właśnie ja mam tak, że lubię tylko zdjęcia papierowe w ładnych albumach (tak, jestem staromodna i nie dzisiejsza no i co z tego?). Na nosniku można z nimi robic co się chce, ale dziwne jest to, że gdy oglądane są zdjęcia papierowe to lubia się one "teleportować" w nieznane miejsca. :evil:
Obrazek

Kinnia

Post » Wto maja 07, 2013 19:18 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Nie, nie miałam jeszcze takiego problemu. Lubię jak ksiązka jest taka, że trudno się oderwać [co nie znaczy, że się nie udaje :mrgreen: ], bo taka powinna być. Ale lubię mieć następną i czas na nią ...

O! Lubie to! :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 08, 2013 15:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Morelowa nadal myje okna?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro maja 08, 2013 15:29 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Czy to nie jest przypadkiem niedyskretne pytanie? :wink:
Umyła 2. Potem miała 3 długie telefony.... Teraz pada deszcz, a może nawet jakaś burza będzie.. :twisted:

Napisałam do felin, ale jakby tu jeszcze ktoś zaglądał z Wro , to szukam namiaru na weta wrocławskiego. Najlepszego , a 'ludzkiego'...Okolice Nowego Dworu, Muchoboru ale może być gdzie indziej jeśli dobry.

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 08, 2013 15:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

a od czego ten wet miałby być? ludzki wet ... tak? lekarz?
Obrazek

Kinnia

Post » Śro maja 08, 2013 16:07 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Prawdopodobnie urologiczny.. , ale to najpierw trzeba zdiagnozować..
Ludzki było w cudzysłowie :mrgreen: W znaczeniu, no, wiesz... 'ludzki' :lol: - rozłoży na raty, poradzi, przyjmie poza godzinami... :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 08, 2013 16:48 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Czy to nie jest przypadkiem niedyskretne pytanie? :wink:
Umyła 2. Potem miała 3 długie telefony.... Teraz pada deszcz, a może nawet jakaś burza będzie.. :twisted:

Oj tam! :twisted:
Sloneczko swieci. Pranie schnie galopkiem.

Dorota

Post » Śro maja 08, 2013 16:50 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

I jeszcze - obiecałam podać nazwę tabletki na uspokojenie kici, bo się ona nie da zapakować :( Dawałam Migdałowi rok temu bo też walczył przeciw włożeniu do transportera... Nie przewracał sie po tym, a był obsługiwalny... Było na "s" chyba, małe i żółte ... chyba... Do podania 1/2 h przed...
Ma ktoś skojarzenia?
{chodzi o zasugerowanie wetowi, nie podawanie w ciemno]

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 08, 2013 18:13 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Morelkę zabierasz na przegląd do ludzkiego weta?
Kiedyś dawno temu podałam Norce przed wakacyjnym wyjazdem tabletkę uspokajającą. NIGDY więcej. Kota była w pełni świadoma, ale nie mogła się ruszać przez co była bardziej przerażona :?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro maja 08, 2013 18:31 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet.... :roll: szukam weta dla kotki koleżanki we Wro. Ona, koleżanka znaczy, niezorientowana w sprawach.
W tamtym roku, jak musiałam zaszczepić Migdała to się wszysko o miesiące przesunęło, bo był nie do wepchania do transportera. Mam dziurę na wątku w tym czasie i nie zapisałam nazwy tablety. Sprawdzałam ją na forum i wszędzie, miała pozytywne opinie w większości. Migdał zareagował bardzo dobrze. Mógł się ruszać, a był nieprzestraszony.
Kupiłam w lecznicy pojedynczo..

Edit: Sedalin. Nie żółty tylko niebieski. Opinie viewtopic.php?t=39088
Ja podałam i było super, własnie na pół h, przed wyjściem , słabo podziałało - podałam drugie [drugie pół?] .
Ostatnio edytowano Śro maja 08, 2013 18:40 przez morelowa, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]