Cześć

Nie chodzę na Indiustradę tj. oczywiście byłam raz czy dwa i teraz nie wiem co będzie - m. zawsze chodzi. Ja nie chcę iść

U nas zaczyna się Teatromania - to jest to co kocham

W piątek pierwsze przedstawienie

A ja mam zajęcia :/ trudno, wyjdę wcześniej, nie odpuszczę

Za to na Noc Muzeów warto było iść, bikose mój m. w nocy dał mi prezenty - kiedy ja stałam 3h w kolejce to on chodził po kopalni i był w muzealnej księgarni i kupił mi dwie książki - jedną Zofii Rydet "Inwentaryzacja wizerunków", a drugą "Śląskie Fotografki"

Zofia Rydet to też fotografką, zresztą moją ulubioną polską

A wczoraj poszłyśmy z Wiktorią na ogromne lody w pucharku i do księgarni Matras i kupiłyśmy sobie książki - ja jedną Sekrety Mistrza Fotografii - Nowe spojrzenie Scotta Kelby'ego - wszystko o oświetleniu portretów

Także jestem zadowolona

A Wiki o pieskach opowieści dwie. To jest taka księgarnia, gdzie można pobrać książki i czytać, więc czytałyśmy z godzinę. Wiki bardzo się podobało. A potem było losowanie mieszkania - ludzi tysiące. Niestety nie wygrałam

Wczoraj oglądałam debatę - jestem W SZOKU, ale to też potwierdza moją intuicje do ludzi - JAKI KOMOR TO AGRESOR!!! Atakował od pierwszego zdania. Tego się nie spodziewałam. Duda wykazał się niezwykłą klasą. I jego zakończenie. Zamiast przekonywać do siebie to podziękował wszystkim i nikogo nie pominął, podczas gdy Komor o sobie tylko gadał. Ja czułam, że to nie jest dobroduszny staruszek, ale zwykły cham bez klasy. I reklamował portal swojej córki Komor :/
Mój post z fb:
"Za swojej kadencji Bronisław Komorowski podpisał ustawy podwyższające VAT na żywność z 3 do 5%, VAT na książki - z 0 do 5%, VAT na ubranka dla dzieci - z 8 na 23%. Urzędujący prezydent zaakceptował również podwyżkę akcyzy na paliwo, przepisy likwidujące ulgę na internet (PIT), wprowadzenie tzw. podatku śmieciowego, a także podwyżki składki rentowej ZUS o 33%. Najbardziej spektakularnym gestem wymierzonym przeciwko swoim rodakom było podpisanie przepisów wydłużających wiek emerytalny do 67 roku życia. Opowiadając się jednoznacznie za opóźnieniem przejścia na emeryturę, obecny prezydent zignorował co najmniej 1,4 mln obywateli, którzy podpisali się pod wnioskiem o przeprowadzeniem referendum w tej sprawie"./ źródło: tygodnik W SIECIMając powyższe na uwadze wczorajsza debata i to co miał napisane na kartce Komorowski "budzi salwy śmiechu" jak powiedział A. Duda