Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 27, 2013 15:32 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

i czujnemu kociemu oku nic nie umknie :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 27, 2013 15:38 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

Klawisz, ha, ha!
Edit: Moja przy gościach ma miano figurka, bo najczęściej siedzi bez ruchu (jak już przyjdzie do pomieszczenia, gdzie są goście), siada gdzieś wysoko i wpatruje się w nich nieruchomym spojrzeniem, nieruchomo siedząc 8)
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto sie 27, 2013 15:55 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

Rudi pilnuje, żeby czegoś nie wynieśli :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto sie 27, 2013 17:57 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

Oj przepraszam za wtroncenie ale Klawisz to jest mój gooooopi kotek,który wydłubał mi klawisze od laptopa i zamiast miauczenia mówi : a, a
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto sie 27, 2013 18:29 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

A widzisz, klawisze jak widać różne funkcje spełniają :mrgreen: A i kocie głosy rożnie mówią. U mnie normalne miau rozlega się nieczęsto :roll: Albo oj-oj Rudiego albo au au ole ewentualnie me - me Pysi :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto sie 27, 2013 19:37 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

No przecież nadzór budowlany musi być, a potem trzeba przetestować żeby opinia była pozytywna i były spełnione wszystkie normy. Po koteczkach widać, że wykonawcy to fachowcy. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto sie 27, 2013 19:59 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

shira3 pisze:A widzisz, klawisze jak widać różne funkcje spełniają :mrgreen: A i kocie głosy rożnie mówią. U mnie normalne miau rozlega się nieczęsto :roll: Albo oj-oj Rudiego albo au au ole ewentualnie me - me Pysi :mrgreen:

to Rudi z Elenką by się dobrze porozumieli - bo ona też oj-oj :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 27, 2013 20:38 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

mir.ka pisze:
shira3 pisze:A widzisz, klawisze jak widać różne funkcje spełniają :mrgreen: A i kocie głosy rożnie mówią. U mnie normalne miau rozlega się nieczęsto :roll: Albo oj-oj Rudiego albo au au ole ewentualnie me - me Pysi :mrgreen:

to Rudi z Elenką by się dobrze porozumieli - bo ona też oj-oj :ryk:

U mnie też miauczenia nie ma — Stary gęga, Młoda robi mriu i ptriã, a Newcia piuuu albo iii (to drugie to tak, że aż czasem podskakuję, bo to brzmi jak krzyk dziecka albo kobiety o bardzo wysokim głosie).

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro sie 28, 2013 13:48 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

A w ogóle to słyszałyście kiedyś kota, który by mówił "miał?" Ja nie. Różnie mówią. Teoś mówi np. nieeee, mieee? Najcześciej ze znakiem zapytania na końcu:-)

Persona mówi - aneeeee, aneeeeeeeeee

reszta też dziwnie - ale w życiu nie słyszałam "miau"/miał - a ucho mam wyczulone raczej:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sie 28, 2013 14:03 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

Neigh pisze:A w ogóle to słyszałyście kiedyś kota, który by mówił "miał?" Ja nie. Różnie mówią. Teoś mówi np. nieeee, mieee? Najcześciej ze znakiem zapytania na końcu:-)

Persona mówi - aneeeee, aneeeeeeeeee

reszta też dziwnie - ale w życiu nie słyszałam "miau"/miał - a ucho mam wyczulone raczej:-)

Młoda raz na jakiś czas robi prawdziwe „miau”, ale to tak raczej od święta tylko. Newa na początku kilka razy zrobiła. Stary przez ponad 13 lat ani razu. Od innych kotów czasami słyszałam, ale nigdy jako dźwięk podstawowy, zwykle każde ma jakieś swoje charakterystyczne inksze dźwięki, takie całkiem osobiste :)

floxanna

Post » Śro sie 28, 2013 14:12 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

Mrusia bardzo wyraźnie mówi miał. Ale zdarza się też jej używać innych słów :lol:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro sie 28, 2013 14:15 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

Fajnie mówił ten czarnuszek co poszedł do domku, mriii? z wyraźnym znakiem zapytania.
A i z wieści z domku - owinął sobie domowników wkoło ogonka, łącznie z psem i szefuje :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro sie 28, 2013 14:20 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

jozefina1970 pisze:Mrusia bardzo wyraźnie mówi miał. Ale zdarza się też jej używać innych słów :lol:

Stary często gęga z wyraźną pretensją, a mój przyjaciel mu wtedy czasami mówi: „Nie przeklinaj!” :lol:

floxanna

Post » Śro sie 28, 2013 14:22 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

floxanna pisze:Stary często gęga z wyraźną pretensją, a mój przyjaciel mu wtedy czasami mówi: „Nie przeklinaj!” :lol:

Ja mówię do Mruśki: "nie pyskuj!"
shira3 pisze:A i z wieści z domku - owinął sobie domowników wkoło ogonka, łącznie z psem i szefuje :ryk:

:ok:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro sie 28, 2013 14:34 Re: Rudi i Pysia V Zapraszamy :)

jozefina1970 pisze:
floxanna pisze:Stary często gęga z wyraźną pretensją, a mój przyjaciel mu wtedy czasami mówi: „Nie przeklinaj!” :lol:

Ja mówię do Mruśki: "nie pyskuj!"

Też dobre! :ryk: Wiesz, u mnie to w końcu przyjaciel (a nie „swój duży”), no i w przeliczeniu na ludzkie to synem Starego mógłby być, to mu nie wypada tak ;)

floxanna

[poprzednia][następna]