Dyziek i Gapcio czyli duży gamoń i mały gamoń

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 18:19 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Łomatko, Klara! 8O 8O 8O :D
Alesmy sie dawno nie widzialy, nawet na Miau, no. Ale mi zrobilas radoche, ze sie znalazlas. A bylam ostatnio w Wadowicach i ciagle mam duzo miejsc krakowskich do zwiedzenia. Kicia uciekinierka nie wstapila jakos do klasztoru albo tylko tranzytem, to ja tez na razie mam wiecej do roboty poza klasztorami. :mrgreen: Ale moze zwiedzimy razem jakis krakowski? Nadal nie bylam u Cystersow w Nowej Hucie. Wieliczka ciagle czeka, bo tyko kopalnie i karczme zwiedzalam.
Ucaluj swoje cudne kociaki w nochale. Jak ja Ci zazdroszcze, ze one sie tak kochaja.
Moje dokacanie to takie z przypadku, wiec rudy nam pasuje jak piesc do nosa w tym nudnym domu. Gryzie mnie za kare, ze sie nudzi. Kurka, moze jednak meska decyzja i ogloszenia? Byle gdzie na pewno nie oddam. Musialby miec lepiej niz u mnie.
Murka jest charakterna kobitka, nie boi sie rudego, ale go pogania. W koncu go zabieram, zeby jej nie wkurzal, choc on tylko chce zaczepiac dla zabawy, wycofuje sie, jak ona go goni. Ale tez sie zbytnio jej warczeniem nie przejmuje i gotow podejmowac dalsze proby. Nie ma szans na pogodzenie wody i ognia. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto wrz 11, 2012 19:27 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Powiem tak, z własnego doświadczenia (mojego, nie kociego), wkurzenie się odmładza człowieka (i kota też). Może ich nie rozdzielaj. Młody sobie podokazuje, dostanie w kuper od Murki i będzie zadowolony. Murce to dobrze zrobi, też będzie zadowolona. Krzywdy sobie nie zrobią - to już widać. Wystarczy chwilę, czasem dłuższą chwilę, nie patrzeć na to co te gady robią.
Nic z tego, o czym pisałaś o Krakowie, nie widziałam (wszak zawsze się można wybrać; na Rynku nie byłam od paru miesięcy). Takie życie. Jak się pojawisz, to pewnie ja też ruszę bryłę świata (tzn. moje 4 litery).
Pozdrawiam

Stara Klara

Od: Pon maja 10, 2004 18:59

Post » Śro wrz 12, 2012 17:58 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

To ja powinnam byc mlodsza z kazdym dniem dzieki pobudkom przez rudego, o innych, gorszych powodach do nerwowosci juz nie mowiac :mrgreen:
Mnie tez sie czesto nie chce walczyc z lenistwem, szczegolnie o swicie, ale jak sie umowimy, to wiem, ze jade do Krakowa, a tego nigdy nie zaluje. Najblizsza sobota? Niedziela? Za tydzien? Mowisz i masz mnie w Krakowie :D
Rudy dostaje po pysku za wtrynianie zbyt blisko nosa, no, boje sie, zeby w koncu nie zarobil w oko pazurkiem. On sie wycofuje, a potem ja go zwijam za fraki, biorac na siebie jego wkurzenie, ze zepsulam mu zabawe. :D

Arcana

Post » Pon wrz 17, 2012 18:46 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Jak się czuje koteńka? :)
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Pon wrz 17, 2012 19:26 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Bez zmian, czyli ma apetyt. Szczegolnie suchego wcina za 2 koty, ale tez zawsze probuje, co innego serwujemy. Surowy indyk sie znudzil absolutnie. Czuję sie jak karmicielka, bo kicia wychodzi do mnie glownie do misek ;) Dzis z rudym mialy "dzien kota" i wcinaly ze mna kurczaka z rozna. Nie umiem im odmowic, bo to juz taki przysmak lepszy od wszystkiego, ze rudy nawet kosci kradnie i ogryza jak pies, choc miesa mu nie zaluje. Czasem zamykam rudego w lazience i wtedy Murka zwiedza sobie reszte mieszkania, ale ostroznie i wraca w pospiechu na swoje terytorium. Rudy sie nie nadaje do towarzystwa, bo coraz zdecydowaniej chce sie z nia bawic. Widzac, ze kicia go ignoruje, zaczepia, wskakujac Murce na grzbiet. Ona sie nie boi, ale konsekwentnie chce, zeby sie odczepil. Rudy jak na swoje mozliwosci jest naprawde delikatny w stosunku do Murki, ale sie gamoń nudzi, a tu drugi kotek i zadnego z niego pozytku 8)
Teraz mamy miesieczna przerwe w wizytach u pani doktor, jesli nic sie nie bedzie dzialo. :)

Arcana

Post » Pt wrz 28, 2012 15:39 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Kinga to jak zawsze nadrobi z opóźnieniem :oops:
Kciuki za zdrówko Murki :D :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt wrz 28, 2012 19:19 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Nic nie tracisz, bo u nas po staremu. I oby tak jak nadluzej :) Murka juz nie przypomina szkieletora, apetyt ciagle dopisuje. Na rudego uparcie warczy, wiec rudy ma szlaban na jej teren. Czasem zajrzy do niej na pare minut, zeby juz calkiem nie zwariowal od tych zakazow ;) Ale musze pilnowac, zeby jej nie zaczepial, bo dziewczyna sie wkurza.
Chcialam sprawdzic, czy nie mialaby checi sie pobawic, pomachalam jej przed noskiem myszką na wedce. Murka wykonala rzut na myszke jak na prawdziwego wroga, potem dala myszce pare razy z liscia i koniec zabawy. Pewnie nigdy sie nie bawila zabawkami. Ona nawet nie lazi mi po blacie czy szafkach w kuchni. Porusza sie pomiedzy legowiskami, miskami, kuweta. Lubi byc glaskana, ale juz na rekach sie niepewnie czuje. :)

Arcana

Post » Pt wrz 28, 2012 20:32 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Cieszą wieści, że u Murki wszystko gra :ok: oby tak dalej :mrgreen:
Fotki mile widziane :oops:
Pewnie z biegiem czasu i noszenie na rękach polubi :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie paź 07, 2012 9:24 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Kiedy te foty ciagle takie same :) Jakiejs spektakularnej poprawy urody chyba nie ma albo ja nie widze, mając kicie na co dzien, ale zamorzonego kota juz wcale nie przypomina. Nie lubi celowania w nią nawet komórką, chowa sie, wiec nie mecze zbytnio fotami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Nie paź 07, 2012 21:46 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

W porównaniu z pierwszymi zdjęciami różnica niesamowita.
Koteńka ma piękną błyszczącą sierść.
Trzymajcie się zdrowo :ok: :ok: :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie paź 07, 2012 22:11 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Arcana pisze:Kiedy te foty ciagle takie same :) Jakiejs spektakularnej poprawy urody chyba nie ma albo ja nie widze, mając kicie na co dzien, ale zamorzonego kota juz wcale nie przypomina. Nie lubi celowania w nią nawet komórką, chowa sie, wiec nie mecze zbytnio fotami.

Jak to nie ma spektakularnej poprawy.
Przecież jest zmiana i to olbrzymia. Ależ ona wypiękniała :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw paź 25, 2012 14:14 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Jak miewa się Murka ? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw lis 01, 2012 19:56 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Murka - odpukac - ma sie dobrze, apetyt jak u zdrowego kota, ulubione suche ma na stale i wcina jako glowne jedzenie, a w innym przebiera. Jest bardziej wybredna od rudego, wylizuje tylko sosik z saszetek, ale zawsze czeka na swoja dolę z saszetki do polizania :D Animondy carny i pasztetow nie lubi, puszek rybnych to juz w ogole, rudy zreszta tez. Rudy dostaje tylko mokre i miesko, wiec Murka zawsze tez ma serwowane inne dania oprocz suchego royala dla staruszkow.

Wygląda naprawde ladnie, futerko lśniące, tylko ogonek ciagle mysi i mordka starej koteczki :) Z rudym sie nie zaprzyjazni, nie ma mowy, chowa sie przed nim w transporterku i wygraża mu lapką i warczeniem. Kuchnie uznala za swoj teren, dalej sie zapuszcza z ciekawoscia, ale ostroznie i szybko wraca. Niestety chyba nie ma rady i pozostanie w separacji od rudego. Ale czeka na moje powroty i pomiaukuje, slyszac, ze weszlam do domu :) Powinnam jej kupic kryta kuwete, bo straszna z niej perfekcjonistka i zasypuje mnie zwirkiem.

Arcana

Post » Czw lis 01, 2012 20:06 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Ma babinka charakter nie da się ukryć :mrgreen: Jak na kocią damę przystało w kuwecie musi panować ład i porządek :ryk:
Niech żyje w zdrówku jak najdłużej :ok:
Co do rudego... widocznie z Murki taki koci samotnik, pewnie nie polubiłaby żadnego innego kota :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw lis 01, 2012 20:43 Re: Stara, chora kotka bez szans.. a jednak ! Ma super DS !

Moze inny starszy kot, gdyby nie zwracal na nią uwagi, nie zaczepial, bylby jakos tolerowany, a rudy za mlody, za ciekawy i zaczepialski, choc zupelnie nieagresywnie.

Arcana

[poprzednia][następna]