Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 14, 2013 20:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

Gdzie indziej wygląda to trochę inaczej: http://www.facebook.com/#!/photo.php?fb ... =1&theater

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lut 14, 2013 20:26 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

Kocham Was :1luvu:
Micio kocha Cosię :1luvu:
Czitusia kocha Micia :1luvu:
Cosia kocha cały świat :1luvu:
Balbisia kocha mnie :1luvu:

I teraz , uwaga, starsze pokolenie się wzrusza, młodsze się uczy :1luvu:
http://www.youtube.com/watch?v=0NIBAiIzRWM
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw lut 14, 2013 20:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

Wzruszyłam się :mrgreen:
Czituś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chciałabym zobaczyć takiego, co Cię nie kocha, bo nie kochać Cię jest po prostu niemożliwe :1luvu:
(Bosz, czy było tu już kiedyś tak słodko? :mrgreen: )

Felin, nie mam konta na fejsbuku, więc tak nic nie zobaczę :(

A to mój osobisty samochód z okresu zlodowacenia, na tylnej szybie tę centymetrową warstwę lodu widać najlepiej
ObrazekObrazek

I cały samochód tak równiutko obrośnięty :mrgreen:
Przez 3 dni się tego lodu pozbywałam :mrgreen:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Czw lut 14, 2013 20:47 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

B-dur pisze:Felin, nie mam konta na fejsbuku, więc tak nic nie zobaczę :(

Nie musisz mieć. Powinno się dać wejść przez link.

Umarlam: http://www.wiocha.pl/866006,Otwierac-Policja :ryk: :ryk:

felin

Post » Czw lut 14, 2013 21:22 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Walenty, Kochamy się, Kocham Wa

A u nas impreza, właśnie się rozkręca :P
Obrazek
Przed sekundą wpadli Ci z filmiku wyżej :ryk:
Ja wychodzę :evil:
Obrazek
Obrazek

czitka

Post » Pt lut 15, 2013 8:53 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

felin pisze:
B-dur pisze:Felin, nie mam konta na fejsbuku, więc tak nic nie zobaczę :(

Nie musisz mieć. Powinno się dać wejść przez link.

Zawsze każą mi się rejestrować. Teraz też.
A ja nie chcę. :wink:
U mnie koty tak czekają przed drzwiami do łazienki i wsadzają łapy przez wywietrznikowe okrągłe dziury :mrgreen:

Czitka, te serca z amorkami wymiatają :ok: :ryk:

B-dur

Post » Pt lut 15, 2013 19:40 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

czitka pisze:
A teraz komunikat wiosenny, najprawdziwszy!!!!!! U koleżanki po drugiej stronie ulicy, wczoraj obudził się żółw, który zimuje w domu :1luvu: Wylazł z sianka, wystawił łepek i zjadł całego pomidora :ok: I łazi i szuka słońca! To WIOSNA, Walenty, to WIOSNA!

A nasza żółwica jeszcze śpi, wiosny jeszcze nie ogłosiła.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob lut 16, 2013 18:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wizyta obiadowa.

Hannah12 pisze:
czitka pisze:
A teraz komunikat wiosenny, najprawdziwszy!!!!!! U koleżanki po drugiej stronie ulicy, wczoraj obudził się żółw, który zimuje w domu :1luvu: Wylazł z sianka, wystawił łepek i zjadł całego pomidora :ok: I łazi i szuka słońca! To WIOSNA, Walenty, to WIOSNA!

A nasza żółwica jeszcze śpi, wiosny jeszcze nie ogłosiła.

Pomidora jej daj :P ! Moja ukochana sąsiadka w trosce o swojego żółwika, budzi go nawet w zimie dwa trzy razy, tak potrząsa, potrząsa i pomidora w obudzony pyszczek :P Popapusia i śpi dalej, uśmiechnięty. Ale teraz sam się zgłosił na wiosenne śniadanie!

Ale ja w innej sprawie, bo sobie dyskusję o koto-blogach poczytałam. Wydzielą nas, albo nie, dla mnie nie ma znaczenia. Natomiast kilka razy ktoś z użytkowników zadaje sobie, albo wszem, pytanie: po co ja tu jestem? Albo, czego szukam na forum?
To ja sobie też to pytanie zadałam, no bo gdzieś trzeba sobie odpowiedzieć. Wolę kameralnie, ja się boję niektórych wątków :roll:
Właściwie, to mogę to opowiedzieć moim kotom, ale czy posłuchają? Śpią i mówią, żeby im nie przeszkadzać...
A, przepraszam, trzeba też napisać, jak się trafiło na forum :P Ja, wiele lat temu, po poradę. Mój pierwszy post był mniej więcej w skrócie taki:
Mam kocura rocznego i koteczkę Czitusię. I chcemy mieć jeszcze jednego kotka, to sobie zrobimy całe stadko, rozdamy, a jednego zostawimy :ryk: Fajnie, co?
A teraz zadzwonił telefon i muszę iść do żółwia. To napiszę wieczorkiem po co ja tu jestem, ale jeżeli ktoś ma taką potrzebę też, to zapraszam do zwierzeń :oops:
Obrazek

czitka

Post » Sob lut 16, 2013 18:53 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

Ja podązyłam tu tropem Czitki porsto z jej bloga. a teraz jestem, bo poznałam kilka bardzo sympatycznych ludziów, którzy rozumieją mojego kociego świra i których w temacie kot niczym nie zdziwię. :kotek:
Rozumię, że te rózne aluzje to na temat jakiejś rozgrywki na forum, ale ja nic o tym nie wiem, bo nie czytam. :oops:
Tzn czytam w bardzo okrojonej formie i tylko to na co mam ochotę. :oops:
Za dużo przytłaczającego nieszczęscia, na które ja nie moge nic poradzić oraz zjadliwej żołci, której nie cierpię w ogóle w zyciu a szczególnie w internecie, gdzie bardzo łatwo korzysta się z anonimowości. :evil:
A żeby było o kotach to koty som i majom sie dobże. :D
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob lut 16, 2013 18:55 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

Teraz pewnie dostanę bana ( po naszymu czyli po slonsku to znaczy tramwaj) 8)
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob lut 16, 2013 20:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

Ale czemu bana, Hipciu? Za co?
Mnie trochę znowu ostatnio nie było, próbowałam doczytywać o co chodzi, ale do końca nie wiem.
Pewne grupy osób, zwane TWA, zwalczają się nawzajem nie przebierając w słowach.
Teraz chyba chodzi o wszystko naraz. O zbiórki pieniężne, domy tymczasowe, zbieraczy, o chamskie odzywki, o metody interwencji stosowane przez niektórych moderatorów skutkujące podobno zaskakującymi i niesprawiedliwymi banami.
Piszę podobno, bo nie dotarłam do źródeł banów i nie mogę zająć żadnego stanowiska. W ogóle nie mogę zająć stanowiska, bo nic nie wiem :lol:
W dodatku występują problemy techniczne związane z masowością wejść do działu Koty, należy ten dział jakoś podzielić i nie ma zgody wśród forumowiczów , jak to należy zrobić. Więc się spierają.

To tyle OT na tematy ogólne i przystępuję do rzeczy.

Przyszłam na miau, bo dziecko moje postanowiło mieć kota, którym jak się okazało, nie bardzo może się zająć z powodu wynajmowanego mieszkania, więc kot, ku mojej zresztą radości, trafił do nas.
W kotach nie bardzo miałam orientację, łącznie z tym, co jeść powinny, więc szukałam informacji.
I tak trafiłam na miau.
Otworzył się przede mną nowy, zachwycający świat.
Czytałam, czytałam, czytałam.
Dawałam radę czytać wszystkie wątki! Taki to był czas.
Potem, naczytawszy się, przepełniona poczuciem winy z powodu posiadania tylko jednego kota, namówiłam męża na adopcję drugiego.
I kompletnie zdziecinniałam :ryk:
Poczytajcie sobie pierwsze wpisy w moim wątku :oops:
Ale taki panował wtedy nastrój na miau i mnie się udzieliło. 8)

A czego szukam?
To czego wtedy szukałam, już znalazłam.
Przez te kilka lat przeszłam różne etapy zaangażowania w kocie sprawy i w życie forum.
Znalazłam już równowagę między tym, co powinnam, co mogę i co robię.
Wiem, czego nie powinnam robić.
Chcę prowadzić dalej mojego kociobloga, kopalnię wspomnień okraszoną zdjęciami
i chcę podtrzymywać znajomości i przyjaźnie, które tu zawarłam, zarówno wirtualnie jak i realnie.
A wątki na KŁ są kopalnią wiedzy na tematy ogólne :mrgreen:

To z grubsza tyle, bo musiałabym walnąć posta na dwie strony :ryk:

B-dur

Post » Sob lut 16, 2013 22:18 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

felin

Post » Sob lut 16, 2013 23:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

Już wróciłam, a tu dwa takie sympatyczne posty. I wracają wspomnienia sprzed lat, tak, pamiętam, gdy na moim blogu pojawiła się Hipcia i przysłała mi zdjęcie, na którym była razem z Kasią i obie czytały blog.....To już tyle lat!
I potem myk na forum. Podobnie jak B-dur czytałam wszystkie wątki na Kotach i oczy robiły mi się coraz większe i większe 8O
Mnóstwo rzeczy się dowiedziałam, pokochałam to forum i wszystkie koty na niebie i ziemi. Gdy było mi źle- na forum. Gdy smutno- na forum. Poznałam wspaniałych Przyjaciół, takich na dobre i złe. Tu dzieliłam się radościami i smuteczkami z mojego kociego podwórka, tu zawsze, nawet w środku nocy otrzymałam pomoc. Bo forum czuwa. Zawsze ktoś czuwa.
Właściwie tylko na forum udało mi się zrealizować najbardziej fantastyczne i durnowate pomysły, ale to już na KŁ.
Hipcia i B-dur napisały wyżej właściwie to, co i ja chciałam wystukać, nic tu dodać.
Mówi się, że forum się zmieniło, że w tym naszym wspólnym domu nie jest już tak, jak kiedyś. E tam.....
Że może jakieś wiosenne porządki trzeba zrobić. Proponuję jak z tym żółwikiem sąsiadki, po pomidorku do pyszczka i już wystawiamy łebki do słońca :1luvu:
Tu jest azyl. To jest ciepłe, dobre, bezpieczne legowisko.
Tak mi się wydaje po chyba ośmiu latach.
Ja bardzo przepraszam, coś ten post ni do ładu, ni do składu, ale chodzi o ideę, ogólnie chciałam coś napisać, że mi się tu całkiem dobrze mieszka, ale u tej sąsiadki zjadłam zupę gulaszową i mi zaszkodziła i dlatego myśli mam nieskładne i przerywane :oops:
Edit: Felin, Twój link pojawił się, gdy pisałam. Toż to ilustracja do moich wypocin :ok:
Obrazek

czitka

Post » Nie lut 17, 2013 9:17 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

Co ja zrobię, że lubię to FORUM.
Przyszłam tu zaraz za czitką :D
Wiele się tutaj nauczyłam, bo to miejsce to kopalnia wiedzy o tych kochanych stworzeniach.
I dla kilku osób, tych forumowych znajomości, zaglądam tutaj codziennie :D
A dzisiaj z okazji Światowego Dnia Kota wszystkim pozytywnie kociozakręconym
życzę wszystkiego co dobre, ale przede wszystkim zdrowia Waszym kotom i Wam kochani :1luvu:

edit: mały dopisek

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Nie lut 17, 2013 11:05 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Po co ja tu jestem?

Dziękujemy Zazusiu, w imieniu kotów i wszystkim zaglądającym tu KOTOM, życzymy dużo dużo zdrówka i głasków i miłości i wszystkiego naj!naj! :1luvu:
I niech wreszcie stopi się ten wstrętny śnieg, patrzę z obrzydzeniem przez tarasowe drzwi na mój ogród, który przyprawia o mdłości i ogólną niechęć. Brudno tam, łaciato, jakieś trawy zgniłe wystają plackami, Hilton w stanie rozkładu, drzewa straszą, a na niektórych gałęziach wiszą takie pomarszczone jabłka. Czasem spadną i jest z nich zgniła ciapa, fuj.
Taki dzień, "nie dzień". Brrrr.....
I idą w ten ogród moje koty w Dniu Kota, wracają oblepione błotem, łapki brudne, czasem podwozia też, a potem pac pac pac po podłodze i hop na siedziska :evil: Albo ciap ciap ciap po kaflach w kuchni lub łazience.
Jeszcze tak na oko dwa tygodnie, jeszcze chwila. Czyli czekamy :P
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]