Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kociabanda pisze:Ja dokładnie z drugiej strony Siewierskiej - ale to przecież krótka uliczka. Pewnie znamy się z widzenia. Ostatni mój pies odszedł w 1999 r. - jego ulubione miejsce do spacerów to był placyk naprzeciw Siewierskiej wzdłuż Białobrzeskiej pomiędzy Rokosowską i Bitwy Warszawskiej.
mziel52 pisze:Oprócz wieszania ogłoszeń można wydrukować zwykłe małe kartki i dawać karmicielom. Kotka jest charakterystyczna, więc i bez zdjęcia można ja rozpoznać.
Aleba pisze:Jeśli masz czas, możesz któregoś dnia podejść na Mianowskiego - karmią około 19 (teraz ciut przed, bo ciemno) przy skrzyżowaniu Mianowskiego i Rapackiego, miski stawiają między samochodami na ulicy.
Jest też inna karmicielka, z którą nie mam kontaktu, na rogu Mianowskiego i Uniwersyteckiej - pani karmi na podwórku narożnej kamienicy, idąc od Filtrowej w stronę Uniwersyteckiej to ostatni dom przed Uniwersytecką. Za ogrodzeniem jest buda, gdzie wystawia miski, można jej tam zostawić ogłoszenie. Albo poprosić o kontakt z nią karmicielki z początku ulicy, one się znają.
kociabanda pisze:Na Orzechowskiej na podwórku zauważyłam kilka kotów.
kociabanda pisze:Ja myślę (a może raczej mam nadzieję), że Ogrynia ma gdzieś dobrą kryjówkę i dostęp do jedzenia. Może nie będzie się chciała dalej przemieszczać i przezimuje w tej okolicy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: crisan i 31 gości