Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 06, 2016 16:11 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

A ja mam na pewno mniej sił - mniejsza trochę jestem, starsza dużo i ogólnie sierota :roll:

Chwilami mi się wydaje , że spoko, zaraz jakąś fazę ogarnę.. No, potem - tak jak teraz - mam wrażenie, że nie ogarnę :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt maja 06, 2016 19:56 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

Masz tyle czasu, ze dasz rade :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt maja 06, 2016 23:34 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

morelowa pisze:A ja mam na pewno mniej sił - mniejsza trochę jestem, starsza dużo i ogólnie sierota :roll:

Chwilami mi się wydaje , że spoko, zaraz jakąś fazę ogarnę.. No, potem - tak jak teraz - mam wrażenie, że nie ogarnę :twisted:

Ogarniesz, ogarniesz.
Jak weszliśmy do tego mieszkania cioci, to też nam na dzień dobry wymiękło, ale jakoś daliśmy radę (chociaż w pewnym momencie siekiera mi na łeb spadła z półki w spiżarni 8O ) :lol:
Ciotczyne zapasy wódki nam też nieco pomogły :wink:
Obrazek

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob maja 07, 2016 7:48 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

Nie lubię wódki :twisted: - kawa jest moim pocieszycielem, ale ile można??

Boszsz.. jak ja mam brzydko w domu :201436 , a tak miałam ładnie.
Chyba muszę wizualizować, że BĘDĘ miała.

Koty prezentują spokój - coś obejrzą, któreś gdzieś wskoczy, np. wyżej, albo do malego pudełka..
Ale Migdał dziś rano się zachował nietypowo zupełnie 8O Od kilku dni przychodzi do łóżka na noc, ale tylko na kocyk położony w nogach. Nie ma kocyka - nie ma Migdała.A dziś kole 5-6 , wstał z kocyka, przyszedł do głowy [mojej] i się pchał. Tzn. skurczył się do małego kotka [a w ogóle to on urósł jakoś sporo. W tym wieku ??] i usiłował się wtopić mi w twarz, stojąc bądź to na ręce, bądź na szyi . W końcu pochylił główkę wciskając w szyję i tak sobie mruczał.
Muszę mówić, że spać się nie dało? Może on jest chory?? 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 07, 2016 8:06 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

Może jednak jest zaniepokojony zmianami i szuka pociechy.
Chciałaś przytulnego kotecka, to masz :mrgreen:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Sob maja 07, 2016 13:48 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

Może i zaniepokojony :( Tylko objawia mu się nad ranem, nie wiedzieć czemu :?
Też jestem zaniepokojona - wystrój chaty mi się zmienia z dnia na dzień :twisted: . co się kotom dziwić..

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 09, 2016 7:11 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

Jak mieszkaliśmy u Matki to Behemot mi się wieczorami nachalnie pchał na kolana, czego nigdy przedtem nie robił. Przesypiał też cały dzień, schowany w "naszym" łóżku, wychodził dopiero jak wracałam i od progu robił mi karczemną awanturę gdzie się szlajasz i w ogóle to co my robimy w tym paskudnym miescu :smokin:
Tak, że to jest na pewno zaniepokojenie ze str. Migdała.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 09, 2016 7:58 Re: Migdałowo-morelowa przeprowadzka. Potrzebne rady!! str.2

I tego się obawiam. Tym bardzie, że narastają objawy nadciągającej katastrofy :roll: Zmienia się w mieszkaniu z dnia na dzień, nawet jak zapakuję 2 kartony - ale coś sie przemieszcza, przestawia itd.
A mnie się pojawia przekonanie, że to się nie może udać :strach: Jak widzę ilość pudeł vs coraz większej :mrgreen: ilości rzeczy niezapakowanych..

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 09, 2016 8:17 Re: Morelow-migdałowa kronika przeprowadzkowa. Kierunek Wroc

Ściągnij więcej pudeł ;)
Żeby były w przewadze ;)
A tak serio, to pakuj jak leci, nadmiar wyrzucisz na miejscu. Nie mam na myśli rzeczy, co do których nie masz wątpliwości, tylko te wątpliwe właśnie. Dojedziesz i okaże się, że problem się sam wyreguluje. Jak wyhamujesz na czymś i zaczniesz się za bardzo zastanawiać, to frustracja narośnie zupełnie niepotrzebnie. A pamiętaj, że koty zawsze wiedzą, jaki masz nastrój ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon maja 09, 2016 13:02 Re: Morelow-migdałowa kronika przeprowadzkowa. Kierunek Wroc

Dobrze, AYO mówi, przy rozpakowaniu dopiero osądzisz czy wyrzucić, czy zostawić :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon maja 09, 2016 13:33 Re: Morelow-migdałowa kronika przeprowadzkowa. Kierunek Wroc

Kilka przeprowadzek zaliczyłam.
Współczuję, bo bardzo terytorialna się z wiekiem zrobiłam i sądzę, ze nie jest Ci łatwo, ale naprawdę myślę, że zamykaj oczęta i wrzucaj jak leci :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon maja 09, 2016 14:55 Re: Morelowo-migdałowa kronika przeprowadzkowa.Krerunek Wroc

Ja bardzo chciałam wyjechać z Opola. I bardzo chciałam do Wrocławia. Ale oczywiście jest to ... dziwne :mrgreen:

Skończyły mi się pudła - jutro spodziewam się dostawy. Mam i tak trochę innych spraw do pozałatwiania.
Czystki robiłam już wcześniej, sukcesywnie, pomalutku;raczej nie powinnam mieć nadmiaru do wyrzucania, tym bardziej, że nie miałam tendencji zbieraczych. To i tak dużo do przewiezienia, a mieszkanie o kilka metrów mniejsze. Jednak z założenia biorę kilka rzeczy-meblowych, małych, które jak się nie przydadzą wylądują w piwnicy. Piwnica jest :mrgreen:

Tylko coraz bardziej zmęczona jestem.. :?
Nie, nie chodzę wkurzona ani przygnębiona, z tym, że oczywiście coś mi tam w środku gra i pewnie się uzewnętrznia :| No i ta zmieniająca się przestrzeń w mieszkaniu - mnie się to też nie podoba, puste półki, pół pokoju w kartonach itp.

Zdarzało mi się przeprowadzać, ale nigdy ze wszystkim z całego mieszkania i choć też ze zwierzakami, to nie miałam świadomości ich zdenerwowania, poza tym to były psy :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 10, 2016 18:49 Re: Morelowo-migdałowa kronika przeprowadzkowa.Krerunek Wroc

Dziś tylko do wysłania jakby kto zechciał..
http://akcje.ciwf.pl/ea-action/action?e ... .id=605041

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 14, 2016 9:13 Re: Morelowo-migdałowa kronika przeprowadzkowa.Krerunek Wroc

Kupiłam na razie kotom zylkene. Ku tej spokojności. Po 10 kapsułek na koci łeb.
Podobno dobre w smaku, bo jak nie , to Migdałowi nie podam w żaden sposób.
Na razie coś mu się wydobywa - w niewielkiej ilości - z oka i nie pozwala podejść do siebie z wacikiem nawet , żeby przemyć, na odległość metra.

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 14, 2016 11:00 Re: Morelowo-migdałowa kronika przeprowadzkowa.Krerunek Wroc

Z tego co czytalam srodki uspokajajace powinno sie na kotach sprawdzic zawczasu, zeby nie miec neispodzianki w czasie transportu, ze zadzialaja np. odwrotnie albo, ze kot sie po nich zle poczuje...
Masz czas to przetestuj jak jestes w domu.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]