♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri dezerter

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2015 11:09 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

Baby górą! :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 30, 2015 11:11 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

O tak,zdecydowanie! :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sty 30, 2015 11:14 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

Arielka i wiertarkę ogarnie i panele położy i ścianę pomaluje, a co :D kafelków - jeszcze - nie kładła ale jak wygra w totka i kupi wreszcie to mieszkanie to pewnie się naumie :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt sty 30, 2015 11:16 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

Kobiety wiele potrafią,taka jest prawda ;) Ściany malować lubię,dumam nad zmianą koloru w dużym pokoju :ok: panele też kładłam. Płytek nie,ale...czekają na położenie już od jakiegoś czasu,ale sama za to się nie zabiorę,o nie :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Pt sty 30, 2015 11:22 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

MamaMeli pisze:Arielka i wiertarkę ogarnie i panele położy i ścianę pomaluje, a co :D kafelków - jeszcze - nie kładła ale jak wygra w totka i kupi wreszcie to mieszkanie to pewnie się naumie :D

8O
Możesz do mnie przyjechać? :mrgreen:
I witamy się cieplutko! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 30, 2015 11:32 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

jak w nagrodę będę mogła wycałować Irisię to możemy podyskutować :ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt sty 30, 2015 17:51 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

poprawka, zlew ciut cieknie, ale ta część do której muszę szukać śrubokrętu więc to już jutro :roll:
za to WYGRAŁAM Z PRASOWANIEM! milion - zero dla mnie!
w nagrodę zjadłam całą gorzką czekoladę a wieczorem po balecie plan jest taki:

http://vegancorner.pl/zielone-burgery-bazyliowe/

tylko bez tego okropieństwa jakim jest tofu, buła też zbędna - chcę przetestować przepis pod kątem konsystencji, wydaje mi się to fajne danie do zabierania do biura :kotek: bo w smaku już widzę że mi się podoba :1luvu:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt sty 30, 2015 20:38 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

O,natchłaś mnie na gorzką czekoladę :mrgreen:
Hejka :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt sty 30, 2015 21:05 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

aannee99 pisze:Kobiety wiele potrafią,taka jest prawda ;) Ściany malować lubię,dumam nad zmianą koloru w dużym pokoju :ok: panele też kładłam. Płytek nie,ale...czekają na położenie już od jakiegoś czasu,ale sama za to się nie zabiorę,o nie :mrgreen:

Ja w łazience kładłam płytki na ścianach i na podłodze :mrgreen:

Dobry wieczór :D :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt sty 30, 2015 22:22 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

melduję że burgery pyszne :mrgreen: i zielone :mrgreen: dałam do środka świeżą rukolę bo bazylia była rachityczna za to dosypałam suszonej kolendry (w oryginalnym przepisie Jamiego Olivera jest świeża). Żeby miały bardziej zwartą konsystencję chyba jednak musiałabym użyć pszennej mąki i drobniej zblendować, bo zrobiłam takie potargane - które są w smaku superanckie, ale wolałabym żeby trzymały się lepiej jeśli mają przetrwać w biurze do pory lunchu. I następnym razem (niekoniecznie do biura ;) ) będą czosnkowe :twisted: jakby były za mało zielone jadłam je w sałacie (chcę zminimalizować pieczywo stąd też ta biała mąka średnio mi pasi :roll: ) i brakowało tylko awokado, może nawet jako guacamole :twisted:

zaraz idę spaciu tylko naolejuję włosięta i dopiję wineczko :mrgreen:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt sty 30, 2015 23:56 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

Takiego burgera,to i ja bym chętnie zjadła :D
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 31, 2015 9:48 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

Aniu, polecam! Po nocy spędzonej w zimnym piecu zrobiły się bardziej zbite ale nie gumowate, takie właśnie jak chciałam żeby były w konsystencji :) sam przepis jeszcze dopracuję w zakresie składników po swojemu bo wolałabym żeby był bardziej wyrazisty w smaku. Marzę już o takim z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią albo z miętą i ciecierzycą zamiast soczewicy :1luvu: albo z mąką z ciecierzycy zamiast zwykłej - to byłoby bomba! takie będą następne :twisted:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob sty 31, 2015 11:26 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

Obrazek

kto zrozumiał istotę bycia kotem najpełniej? :ryk:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob sty 31, 2015 11:54 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

MamaMeli pisze:Aniu, polecam! Po nocy spędzonej w zimnym piecu zrobiły się bardziej zbite ale nie gumowate, takie właśnie jak chciałam żeby były w konsystencji :) sam przepis jeszcze dopracuję w zakresie składników po swojemu bo wolałabym żeby był bardziej wyrazisty w smaku. Marzę już o takim z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią albo z miętą i ciecierzycą zamiast soczewicy :1luvu: albo z mąką z ciecierzycy zamiast zwykłej - to byłoby bomba! takie będą następne :twisted:

Na pewno z przepisu skorzystam w odpowiednim czasie Arielko,lubię nowe smaki :D
Meli...ty słodziaku :mrgreen: :1luvu: posłanko masz piękne!
Arielko,Ty coś dla kotecków zamawiałaś z Zooplusa,chyba kuwetę jakąś??.
Tą z Simonem?? ..czy pomerdało mi się w główce? :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 31, 2015 11:58 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mordercy szczurów i przytu

tak, mam kuwetę z Simonem, jest super :mrgreen: a posłanko w spadku po Brunhildzie Taty, która wygrała je na wystawie i nie zaszczyciła go swoim arystokratycznym tyłeczkiem przez pół roku. Melindzie się spodobało ;)

spontan, jedźmy do aquaparku. czekaj, sprawdzę czy wchodzę w kostium. taaak, wchodzę, jedźmy.
dwadzieścia minut później:
ZOoOOOOooosiaaaa ale ja nie mam czepkaaaaaa...

kupno czepka mnie przeraża, odechciało mi się aquaparku :strach:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]