AnnAArczyK pisze:No i bardzo dobrze![]()
Witaj!
Fotki przecudne
Też nie narzekam ale czasami trzeba odejść.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AnnAArczyK pisze:No i bardzo dobrze![]()
Witaj!
Fotki przecudne
MonikaMroz pisze:Foteczki piękne. Zuziu ślicznie polowałaś na mychę
Złapałaś ja w końcu
Sihaja pisze:Cześć dziewczyny! NadrabiamPodoba mi się ogonek Zuziaczka
barbarados pisze:Ewa L. pisze:AgaS1987 pisze:Ewa L. pisze:Zastanawiam się czy u mnie przyczyną porannych bólów głowy nie jest przypadkiem spadek poziomu cukru we krwi.Mój tata jest cukrzykiem i posiada kilka glukometrów. Jeden z nich mam ja i od czasu do czasu mierzę cukry.Jestem w grupie tzw.podwyższonego ryzyka zachorowania na cukrzycę ze względu na występowanie tej choroby w mojej rodzinie. Dziś mierzyłam po wypiciu kawy słodzonej 1 łyżeczką cukru i okazało się że mam wynik 77. Norna dla osób zdrowych na czczo to 100-110. Wychodzi na to że mam za niski poziom cukru i to może być przyczyną tych moich rannych bólów łepetyny.Ale oczywiście moje przypuszczenia powinien potwierdzić lekarz.
To jest jakies wyjasnienie.
A ciekawe jaki bylby wynik na czczo.
Zobaczę jutro rano.Teraz właśnie zjadłam śniadanie.
Przyczyna bóli łepetynki może być niedobór jakiegoś mikroelementu . Dobrze by było o tym z lekarzem porozmawiać .
MaryLux pisze:Mryczór
Poziom cukru to jedna rzecz - to może być dobry trop, ale na wszelki wypadek wybierz się też do okulisty (dobrego, a nie marki konował) i poproś o sprawdzenie wzroku, m.in. ciśnienia śródgałkowego, bóle głowy mogą wynikać także z niezauważonej jaskry...
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Mryczór
Poziom cukru to jedna rzecz - to może być dobry trop, ale na wszelki wypadek wybierz się też do okulisty (dobrego, a nie marki konował) i poproś o sprawdzenie wzroku, m.in. ciśnienia śródgałkowego, bóle głowy mogą wynikać także z niezauważonej jaskry...
Miewam podwyższone ciśnienie w oczach i jak na swój wiek niewielką wadę wzroku +0,25 na jednym i +0.50 na drugim.
MonikaMroz pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Mryczór
Miewam podwyższone ciśnienie w oczach i jak na swój wiek niewielką wadę wzroku +0,25 na jednym i +0.50 na drugim.
Tez mam wadę wzroku tylko na "-". I jak czasem mnie glowa boli to muszę aż zdjąc okulary bo aż mnie mdli.
Ewa L. pisze:Muszę się za to wziąć bo ciągłe bóle głowy są męczące.
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:Muszę się za to wziąć bo ciągłe bóle głowy są męczące.
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:Muszę się za to wziąć bo ciągłe bóle głowy są męczące.
Obiecuję że jak wszystko pozałatwiam to tego nie zaniedbam i jeszcze w tym tygodniu odwiedzę doktorka.
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:Muszę się za to wziąć bo ciągłe bóle głowy są męczące.
Obiecuję że jak wszystko pozałatwiam to tego nie zaniedbam i jeszcze w tym tygodniu odwiedzę doktorka.
Odłóż wszystko, załatwiaj doktorka poza kolejnością, bo inaczej ciągle się znajdzie coś pilniejszego.
Ja nie żartuję, w przypadku nieleczonej jaskry ból głowy to pieszczota w porównaniu z dalszymi skutkami.
Pracowałam kiedyś w Związku Niewidomych, tam się napatrzyłam i nasłuchałam, potem nie zerwałam kontaktów z tymi ludźmi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, muza_51, zuza i 73 gości