Misja spełniona.
Zaniesione wszystkie zaplanowane cztery sztuki, zakupiona stosowna porcja aniprazolu i profendera...
Razem 315 złotych. I to i tak już z rabatem 10 zeta na każdej sztuce
A swoja drogą, to ja chyba naprawdę jestem nie za bardzo normalna.
Dawka aniprazolu potrzebna do odrobaczenia
(jednokrotnego, jednodniowego) jednego kota, czyli pół tabletki, kosztuje 4 złote. Jedna pipeta profendera - 25 złotych. Trzeba być prawdziwym wielbłądem

, żeby wydawać po 25 zeta na rzecz dziczyzny i szczyla, podczas kiedy na każdego z normalnych, miłych, miziastych i grzecznych kotów wystarczy wydać po 4

No ale Dziczy proszka
(gorzkiego w dodatku!) nie podasz, a jeśli chodzi o Liliana - wystarczają mi codzienne zmagania podczas podawania bioxetinu
Hmm, akcję pt. zbiorowe odrobaczanie zaplanuję chyba dopiero na niedzielę, ponieważ na Dunię - tj. na polowanie z nagonką w celu schwytania tejże

- trzeba mieć w zanadrzu znacznie większą rezerwę sił, niż mam np. w tej chwili, po dwóch kursach do lecznicy i z powrotem, za każdym razem z kilkunastoma kilogramami
kocizny i plastiku na dwie ręce

...
Na pierwszy ogień poszli Maciek i Żab. Żabuś podczas podróży zachowywał się wzorowo, Maciek niestety miauczał prawie non-stop, momentami również wył

Ale zachowanie i odgłosy wydawane przez Macieja Kota okazały się właściwie niczym wobec tego, co zaserwował potem mnie i wszystkim pozostałym biednym pasażerom autobusu Doryś

Nie wiem nawet, jak można byłoby najtrafniej opisać dźwięki, jakie z siebie wydawał... Miauczenie? Nieee, bynajmniej, to byłoby za normalne. Jęczenie, wycie, krzyk i rozpaczliwy płacz na przemian. Wszystko to oczywiście w natężeniu
forte fortissimo 
Podczas samego pobierania krwi wszyscy trzej chłopcy zachowywali się wzorowo, wręcz anielsko, za co zostali przez Panią Doktor bardzo pochwaleni
Ale za to Lalunia...
Powiem krótko: ona będzie godną następczynią Tadźki
Mam poharatany kciuk u lewej dłoni, w tym: złamany i przedziurawiony na wylot paznokieć

Pani Doktor prawie oberwała pazurem w samo oko

Z tymże poczuciem należycie wykonanego obowiązku chyba zaraz udam się do alkowy

Uprzejmie proszę do mnie nie dzwonić. A zresztą... Dzwiońcie sobie w sumie, jeśli ktoś bardzo chce - ale zamierzam wyłączyć wszystkie dźwięki w telefonie, także tak czy inaczej nie odbiorę
Przeżarłam się pierogami