Gadający Guido z Opola szczęśliwy u Arnoldowej ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 7:59

ARNOLD pisze:Dzisiaj bardzo leniwy dzionek-oczywiscie dotyczy to synkow moich,bo ja niestety nie mam okazji do leniuchowania.Prawie caly dzien spedzili w solarium,wylozeni w plamach slonca.Tak sie zapamietali w gonieniu slonecznych plackow,ze doszlo do kilku upadkow z wysokosci,kilku zaklinowan miedzy nogami od stolu,kilka razy prawie doszlo do rozdeptania.Na szczescie obylo sie bez udarow slonecznych i raka skory.Brakowalo im tylko drinkow z parasolkami,okularow przeciwslonecznych,klapek plazowych i tych...no,do wachlowania strusimy piorami.Na jutro beda lepiej przygotowani.

Japonki! Koniecznie dla każdego komplet czterech, plażowych klapek-japonek :lol:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw kwi 23, 2009 6:55

i jak minął dzionek futerkom?
drinki z parasolkami były? :wink:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Pt kwi 24, 2009 6:29

Cichutko u Guidoniusza i reszty futerek ....
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Pt kwi 24, 2009 7:58

Juz jestem.Byly problemy zdrowotne-moje -i stad brak wiesci.Niestety,na razie japonek nie bedzie,bo chlopaki i reszta jakos nie moga sie dogadac w kwestii koloru klapeczek,ciagle zmianiaja zdanie.Jeszcze troche,a zazadaja wywrotki piasku do wysypania na podloge,bo wtedy chodzenie boso to sama przyjemnosc.A parasolki,owszem,byly,a wlasciwie jedna parasolka ...byla.Ale szczegoly wieczorem.Niech wam sie apetyt wyostrzy z ciekawosci.

ARNOLD

Od: Czw gru 18, 2008 12:31

Post » Pt kwi 24, 2009 23:25

Och,apetyty na opowiesc beda ogromne ,bo dopiero jutro napisze.Przepraszam.Do jutra.

ARNOLD

Post » Sob kwi 25, 2009 9:13

Oj, zaostrzasz apetyt.
Czekamy !

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob kwi 25, 2009 22:58

Nareszcie chwila wolna,to piszmy.Parasol byl ladny.Chyba najbardziej mi sie podobal z wszystkich ktore mialam.I mialam go dosc dlugo,bo jakos nie udalo mi sie go zgubic,zepsuc i zapodziac.Niestety,nie ma juz parasola.Jest za to U.D.Guido-czyli umbrella destructor Guid.Kilka dni temu nakrylam go nad zwlokami parasola,z kawalkiem niebieskiego materialu w paszczy-dowod winy jednoznaczny.Siedzial sobie na srodku kuchni,cala podloge pokrywaly szczatki doczesne mojego deszczochronu,a na twarzy U.D.Guidylla krolowal lekko kpiacy usmieszek ,pytajacy <<i co mi teraz zrobisz,trzeba bylo nie zapominac o napelnieniu misek z zarciem >>Chcialam go ukarac-oczywiscie tylko na pokaz-brakiem kolacji,ale wytracil mi argument-juz nie bylo obiadu ,a dalszy brak strawy moglby sie skonczyc ludozerstwem.I dlatego zbrodnia,jak wszystkie inne dotychczasowe,nie zostala pomszczona.Chociaz dzisiaj zdarzylo sie cos co mozna by uznac za akt sprawiedliwosci dziejowej.Juz mialam wlaczyc programator pralki na gotowanie,ale nauczona doswiadczeniem,jeszcze raz,chyba juz 5-ty lub 6-ty, sprawdzilam zawartosc bebna pralkowego.I znalazlam dwie pary oczu.Jedna okragle,zolte i baaardzo zdziwione -Dudusiowe.I drugie-zielone,lekko zmruzone,patrzace zaczepno-drwiaco -Persil Guidda.Zaprosilam uprzejmie do wyjscia,ryknawszy glosno ,,wynocha ,,.Obaj opuscili lokum-Dudus spiesznie i z ulga,Stalowy-Nie Do Zdarcia Guidunio -powoli,niespiesznie,dostojnie,zeby ktos bron boze nie pomyslal,ze mu sie spieszy.Zdazyl jeszcze wysluchac mojego kazania na temat sprowadzania nieletnich na droge przestepstwa.Ale wymowne ,baaardzo szerokie ziewniecie dosadnie uswiadomilo mi bezsens moich wysilkow resocjalizacyjnych.Horror,Przerazajacy Guid wychowuje sobie nastepce.

ARNOLD

Post » Nie kwi 26, 2009 9:46

Normalnie nie wierzę w to co czytam.
Co to za kot jest ?
Uśmiałam się jak na dobrej komedii
:ryk: :ryk: :ryk:

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie kwi 26, 2009 17:00

Czasem mysle ,ze to nie jest kot tylko KOT-cala kotowatosc w jednym ciele i duszy,cala kocia dwoistosc w czterech lapach,wszystkie kocie humory i kocia madrosc w jednym.

ARNOLD

Post » Nie kwi 26, 2009 20:28

Tak. Czyli Kocia Apokalipsa!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon kwi 27, 2009 7:45

W imieniu Kociej Apokalipsy i pozostalych-nieco mniej apokaliptycznych-dzien dobry w poniedzialek.Dla tych,ktorzy nie lubia poniedzialkow-niedlugo juz wtorek.

ARNOLD

Post » Pon kwi 27, 2009 22:16

Przedstawiam nowe wcielenie -Plujacy Guidencjusz.Najlepiej pluje sie karma dla grubasow-swietnie sie do tego nadaje,ma dobra lotnosc i przyczepnosc.Pluciu towarzyszy oczywiscie odpowiedni komentarz slowno-mimiczny...ale niestety,cytowanie go moze byc uznane za nieprzyzwoite.Sama nie wiem,co mnie naszlo,zeby zaproponowac panom jedzenie dietetyczne-z jednej strony wiem,ze niektorzy nieco obrosli sadelkiem,ale z drugiej -jest to balansowanie na ostrzu brzytwy.Az skora mi cierpnie na mysl ,co Wladca Swiata Apokalipsa Gid wymysli w rewanzu.

ARNOLD

Post » Pon kwi 27, 2009 22:19

Gdyby kiedykolwiek udało nam się spotkać w Rudzie śląskiej to schowaj przede mną Guida , ok?

:ryk:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon kwi 27, 2009 22:27

Czy ty myslisz,ze ja mam cokolwiek do powiedzenia i o czymkolwiek decyduje ?Moge go tylko grzecznie poprosic,a on-jak na Pana Swiata przystalo -i tak zrobi to co chce.Ale zawsze mozesz miec nadzieje,ze jak doprowadzi mnie do ostatecznosci to ci Go wysle-zartowalam oczywiscie.Przekaze mu wyrazy uwielbienia od ciebie,co podniesie jego i tak bardzo wysoka samoocene i mniemanie o sobie.

ARNOLD

Post » Pon kwi 27, 2009 22:30

Och tak tak.. koniecznie przekaż mu ode mnie wszystkie ochy i achy :) i jeżeli wyrazi zgodę to i mizianki :wink:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

[poprzednia][następna]