Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kussad pisze:Uwielbia pomidory wręcz najchętniej wszedłby człowiekowi do talerza a już pomijam fakt że pomidory w naszym domu musiały zmienić miejsce bo w przeciwnym wypadku każdy zostanie wyjęty z miseczki i obgryziony....
morisowa pisze:a jak się miewają ... pomidory?
kussad pisze:Minął już tydzień mojego opisu integracji!
W początkowym okresie kotek bardzo chętnie przebywał w łazience - kładł się i spał sobie na pralce, na swojej klateczce w pokoju leżał tylko chwilę. Częściej wchodził do swojego transporterka a potem już spał i chodził dosłownie wszędzie!
Było już wielokrotnie obwąchanie nosków. Naprzemiennie obydwoje inicjują wzajemne obwąchiwanie się... Mąż widział próby polizania się. Obwąchiwania tyłeczka kocio nie lubi więc czasem zasyczy. W jakimś momencie była próba dołączenia do zabawy w gonitwę. Sama kilkakrotnie widziałam ukłony suki zapraszającej kotka do zabawy... Żadnego zdjęcia ciekawszej sytuacji oczywiście nie zdążam zrobić bo przez całą dobę trzeba by chodzić z naładowanym i włączonym aparatem fotograficznym...niestety jeśli próbuję dopiero przynieść aparat kocio dobiega tam szybciej niż ja...
Na swoje imię Mały wcale nie reaguje więc TZ uznał że widocznie chciałby dostać inne... Zresztą pojawił się nieco inny problem związany z imieniem Łapek – zwierzak reaguje na imię ale nie ten co powinien… natychmiast przybiega z wielkim rumorem albo przyczołguje się kompletnie rozespana suczka, siada i zaczyna podawać łapę raz jedną raz drugą bo to jest jej najnowsza komenda wykonywana najczęściej i najchętniej… hi! hi! hi! Nasza głupiutka suczka zgłupieje nam jeszcze bardziej...
Wypróbujemy inne imiona – na Puszek Pusio kotek nastawił uszka i patrzy na mnie...
Kocurek natychmiast zauważa jeśli gdziekolwiek usiądę na moment – kolana są już jego...i mrucząco-barankująco udeptujący traktorek zasypia tylko zmienia pozycję łebka do głaskania i drapania....
alus1 pisze:to sobie zaznaczę i przysiądę u krajanki![]()
Polecam spryskiwacz z wodą połączony z głośnym nie lub innym słowem
powinno się udać powstrzymać od niektórych rzeczy![]()
co do pazurków hmmm moje nie lubią obcinania
i po aklimatyzacji w domu polecam żeby jedno trzymało drugie obcinało
po jakimś czasie skończą się wrzaski jakby kotka zarzynanolub pomruki groźnej pantery
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 52 gości