❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)i Milo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 26, 2015 19:33 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461 :201461 :201461
co tam u małej chorowitki?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 26, 2015 20:10 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

Za zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 26, 2015 20:37 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

Yuki już na szczęście jest zdrowa, ale jak pomyślę jak bolały ją te ząbki zanim zareagowałam :(
W sobotę byłam z nią na sprawdzeniu i dziąsła ma pięknie zagojone, a reszta ząbków zdrowa.
U weta była bardzo spokojna, wręcz sparaliżowana strachem, ale syczała na niego.
No i przy okazji kupiłam tabletki i w sobotę odrobaczaliśmy się.To znaczy cała piątka :kotek:
Myślałam, że tak jak zazwyczaj proszki pójdą w pasztecie, ale udało się to tylko z Oskarem, Karmelkiem i Orionem
Kastor wylizał, zaczął memłać i ani myślał połykać, mało brakowało, a zabraliby mu łakomczuchy.Skończyło się wepchnięciem do gardła...podobnie z Yuki....ani myślała żeby dobrowolnie połknąć faszerowany pasztet.
Muszę znaleźć na nich jakiś inny sposób.
Bardzo dziękuję za kciuki za Yuki :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie kwi 26, 2015 21:23 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

Nooo,kogo to moje piekne ocyska widzą
Witaj wreszcie Ziomie :piwa: :1luvu:

i za bzyki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie kwi 26, 2015 22:21 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

Cieszę się, że wreszcie jesteście. Kciuki dla Yuki i reszty towarzystwa. I może jakieś fotki? Pozdrawiamy.

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

Post » Pon kwi 27, 2015 11:41 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

fotki by się przydały :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto kwi 28, 2015 13:02 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt maja 01, 2015 7:28 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

Myszolandia pisze:Nooo,kogo to moje piekne ocyska widzą
Witaj wreszcie Ziomie :piwa: :1luvu:

i za bzyki :ok: :ok: :ok: :ok:

Hej Sylwia :1luvu:
aannee99 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aniu :1luvu: :1luvu:
Barbasia pisze:Cieszę się, że wreszcie jesteście. Kciuki dla Yuki i reszty towarzystwa. I może jakieś fotki? Pozdrawiamy.

Basiu bardzo dziękuję za pamięć o nas :1luvu:
mir.ka pisze:fotki by się przydały :)

Z tym jest trochę problem.Nie mam ostatnio czasu nic pstryknąć, bo prawie całe dnie nie ma mnie w domu.
W międzyczasie padły mi baterie w aparacie, a wczoraj jak poszłam do sklepu wiedziałam, że jeszcze coś muszę kupić ...i zapomniałam :oops: :?
Mam parę zdjęć zrobionych przez córkę telefonem to później przejrzę je i postaram się coś wrzucić :)
Obrazek

Annaa

Post » Pt maja 01, 2015 7:51 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

Obudziłam się dziś rano taka szczęśliwa :D że nigdzie nie muszę iść, że całe trzy dni wolne.
Yuki spała przytulona do mnie, a chłopaki wyczuli, że już chyba odpowiednia godzina na żarcie a tu nic z tego :ryk:
Oni jak czekają zanim ruszę się do misek to z niecierpliwości biorą się za bary i ćwiczą zapasy.Tu prowodyrem jest Orion.
Zaczepia każdego po kolei którego tylko uda mu się skusić do zabawy.
A robią tak tylko wtedy, gdy są głodni. Po jedzeniu żaden nie ma już ochoty na zabawę i idą sobie na swoje miejsca spać :D
No dobra podniosłam się i dałam bandzie jeść, bo przecież kotki rozniosłyby mieszkanie z głodu :mrgreen:
A chwilę wcześniej Karmelek kopiąc bardzo intensywnie w kuwecie rozłożył ja na dwie części 8O ech....chciałam jeszcze trochę poleniuchować od rana, ale nic z tego :roll:

Yuki po wyrwaniu chorych ząbków odzyskała apetyt.
Tydzień temu podczas ważenia u weta byłam zaskoczona, bo nie spodziewałam się, że ona taka malutka waży 4 kg 8O
Wydawało mi się, że ostatnio schudła, ale to chłopaki są takie wielkie.O rudych to już nie wspomnę, bo wiadomo, ale nawet malutki Kastorek ma spory zapas tłuszczyku, a Orionek to taki ciężki ubity misiu się zrobił :1luvu:
Obrazek

Annaa

Post » Pt maja 01, 2015 8:44 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

odpoczywaj w towarzystwie kotków :)
moze w nastepne dni dadza ci pospać jak zobacza ,że się o świcie z łóżka nie zrywasz
Yuki wcale tak mało nie waży 4 kg to kawał kocicy :ok: , u mnie nawet Tofik wazy mniej o Elence nie wspominając

i czekam na fotki żeby zobaczyć czy faktycznie te Twoje kciaki takie duze
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 01, 2015 9:02 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

I jeszcze muszę coś napisać....sprawa która bardzo poruszyła mnie w ostatnim czasie.
Na forum jestem już od długiego czasu i często czytam o kotach, które zostają po zmarłych osobach, trafiają do schroniska lub zostają po prostu wyrzucone na ulicę jak śmieci.Niezależnie od tego gdzie trafią często zamykają się w sobie, przestają jeść i powoli odchodzą.To smutne.

Otóż koleżanki z pracy przyjaciółka niedawno zmarła po długiej chorobie na raka.Była osobą samotną i zostały dwa koty, koty zadbane, uratowane i wychowane przez nią od małego.
Gdy dowiedziałam się o tym, oczywiście spytałam co teraz będzie z kotami ?
Oferowałam pomoc w szukaniu domów, ponieważ nikt nie chciał wziąć ich do siebie.Podałam kontakty do fundacji,prosiłam, żeby nie oddawali ich do schroniska.Właścicielka kotów bardzo je kochała i starała się zadbać o ich przyszłość.
Dowiedziałam się, że chciała żeby jej koty trafiły właśnie do osoby z którą pracuję, zrobiła nawet w tym celu odpowiedni zapis w testamencie.Zapisała sporą sumę pieniędzy i/lub dobrej klasy samochód, warunkiem było przygarnięcie zwierzaków.
Nie powierzyłabym swoich kotów byle komu, więc Ona musiała ufać swojej przyjaciółce.
Jest to pani ponoć lubiąca koty, kiedyś miała jednego i żaden teraz nie będzie Nim.
Myślałam...miałam nadzieję, że je weźmie, ale nie :(
Rozmowę na ten temat ostatnio ucięła krótko, że kotom krzywda się nie stanie i będą miały dobrze.
Nie wiem u kogo, bo nikt ich nie chciał.Nie wracam już do tego tematu, bo nie ma sensu, ale jest mi tak przykro.
Nie lubię ludzi :(
Obrazek

Annaa

Post » Pt maja 01, 2015 9:12 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤cz.III grające koty :-)

smutne :(
ale tacy są "ludzie"
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 01, 2015 17:06 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤ Nie lubię ludzi-refleksj

Jakoś cI sie nie dziwię :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob maja 02, 2015 13:44 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤ Nie lubię ludzi-refleksj

No i zaniedbałam kotki :( śniadanie dostali dziś ponad godzinę później i byli bardzo niezadowoleni i głodni.
Ale chyba już zostało mi to wybaczone, bo przed chwilą przyniosłam im ze spaceru świeżej trawki i byli wniebowzięci :mrgreen: dorwali się jak do super smakołyku :ryk:
Udało mi się zrobić parę fotek zdychającym aparatem i później je wstawię :)

I muszę jeszcze napisać, bo potem zapomnę :roll: najlepsza ostatnio zabawka Oskara ?
Wyjęta ze śmieci obierka od ziemniaków 8O a ile można zrobić z nią rzeczy :roll: no najlepsza zabawka :mrgreen:
Obrazek

Annaa

[poprzednia][następna]