Pestka, Ogryzek, Pigo, Olek & Orka. Bury trójłapek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 11, 2012 11:40 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Ale żeby nie było TŻ należy się pochwała! Udał mu się mnie "zapchać" ;)

Od jakiegoś czasu mam nieustającą zachciewajkę na czekoladę :roll: Dzisiaj TŻ mnie tak "zasłodził", że aż mnie zmulilo... Wystarczyły naleśniki posmarowane kremem czekoladowo-orzechowym.... Sztuk tak koło 5....

Zaczynam mieć ochotę na ogórki konserwowe....

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie sie 19, 2012 10:31 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Alyaa pisze:Ale żeby nie było TŻ należy się pochwała! Udał mu się mnie "zapchać" ;)

Od jakiegoś czasu mam nieustającą zachciewajkę na czekoladę :roll: Dzisiaj TŻ mnie tak "zasłodził", że aż mnie zmulilo... Wystarczyły naleśniki posmarowane kremem czekoladowo-orzechowym.... Sztuk tak koło 5....

Zaczynam mieć ochotę na ogórki konserwowe....

Jeżeli to TO ,oczym myślę,to moje gratulacje :!: :piwa: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie sie 19, 2012 19:57 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

:strach: :strach: :strach: :strach: Broń Boże... NIE!!!! :strach: :strach: :strach: :strach: Dzieci to tylko z daleka! Albo na zdjęciu!

Brakuje mi czegoś co jest w czekoladzie. Żelaza? Cukru? Niestety dowiem się dopiero we wrześniu. Zakładając, że uda mi się dostać do lekarza... Miałam w planach badania krwi w zeszły poniedziałek. Zwlokłam się rano do przychodni z postanowieniem, że od razu, oprócz badań u internisty, zrobię sobie cytologię.
Pierwszy szok - kolejka do rejestracji, po kilkukrotnym zakręceniu, kończy się na dworze. Druga niespodzianka - lekarka, do której zawsze chodzę, na urlopie do 27 sierpnia. No ok, lekarz też potrzebuje urlopu, pójdę do innej. Coś mnie jednak tknęło - poszłam pod gabinet ginekolożki.... Nieczynne w dn. 30.07 - 31.08. No żesz..... Wróciłam do domu... TŻ nabijał się ze mnie godzinę (trwałoby to dłużej, ale wyszedł do pracy).

I jak w takich warunkach społeczeństwo ma dbać profilaktycznie o zdrowie?!?!? :conf:

Alyaa

Post » Nie sie 19, 2012 21:19 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Alyaa pisze::strach: :strach: :strach: :strach: Broń Boże... NIE!!!! :strach: :strach: :strach: :strach: Dzieci to tylko z daleka! Albo na zdjęciu!

Brakuje mi czegoś co jest w czekoladzie. Żelaza? Cukru? Niestety dowiem się dopiero we wrześniu. Zakładając, że uda mi się dostać do lekarza... Miałam w planach badania krwi w zeszły poniedziałek. Zwlokłam się rano do przychodni z postanowieniem, że od razu, oprócz badań u internisty, zrobię sobie cytologię.
Pierwszy szok - kolejka do rejestracji, po kilkukrotnym zakręceniu, kończy się na dworze. Druga niespodzianka - lekarka, do której zawsze chodzę, na urlopie do 27 sierpnia. No ok, lekarz też potrzebuje urlopu, pójdę do innej. Coś mnie jednak tknęło - poszłam pod gabinet ginekolożki.... Nieczynne w dn. 30.07 - 31.08. No żesz..... Wróciłam do domu... TŻ nabijał się ze mnie godzinę (trwałoby to dłużej, ale wyszedł do pracy).

I jak w takich warunkach społeczeństwo ma dbać profilaktycznie o zdrowie?!?!? :conf:

A co mają powiedzieć Ci co są poważnie chorzy,a nie mają kasy :?: :evil: Koszmar :evil:
O profilaktyce nie ma co marzyć,bo lekarze pierwszego kontaktu ,w ogóle nie chcą dawać skierowań na badania,przynajmniej u nas. :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Nie sie 19, 2012 21:35 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

W zeszłym roku, we wrześniu, byłam dopytać się, czy mogę pozyskać swoje dokumenty od gastrologa, gdybym chciała iść do innego (z przychodnią, do której chodziłam NFZ nie podpisał kontraktu). Przed nami w kolejce stała kobieta, która chciała się zarejestrować (chyba) do neurologa. Pielęgniarka wyznaczyła Jej wizytę na sierpień... Zrobiliśmy z TŻ oczy jak denka od butelki, ja nie wytrzymałam i zapytałam rejestratorkę czy żartuje... Niestety to nie był dowcip... Byliśmy w takim szoku, że aż zaczeliśmy się śmiać... Wychodzi na to, że szybciej umrzesz niż dostaniesz się do specjalisty...

Alyaa

Post » Nie sie 19, 2012 21:49 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Alyaa pisze:W zeszłym roku, we wrześniu, byłam dopytać się, czy mogę pozyskać swoje dokumenty od gastrologa, gdybym chciała iść do innego (z przychodnią, do której chodziłam NFZ nie podpisał kontraktu). Przed nami w kolejce stała kobieta, która chciała się zarejestrować (chyba) do neurologa. Pielęgniarka wyznaczyła Jej wizytę na sierpień... Zrobiliśmy z TŻ oczy jak denka od butelki, ja nie wytrzymałam i zapytałam rejestratorkę czy żartuje... Niestety to nie był dowcip... Byliśmy w takim szoku, że aż zaczeliśmy się śmiać... Wychodzi na to, że szybciej umrzesz niż dostaniesz się do specjalisty...

Wiem coś na ten temat,bo od 3 lat się leczę, prywatnie.Gdybym czekała,az przyjmie mnie specjalista, na NFOZ,już by mnie pewnie nie bylo :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto wrz 18, 2012 6:33 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Hop,hop,co tam u kiciusiów :?: Dawno ich już nie widziałam,kiedy będą jakieś zdjęcia :?: :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto wrz 18, 2012 22:38 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Nie obiecuję, że jutro (idziemy na pogrzeb mamy mojej przyjaciółki), ale nadrobię zaległości.
Mam urlop i trochę nowych fotek kociastych (plus nowe bure), więc się odezwę.

Alyaa

Post » Śro wrz 19, 2012 5:16 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Jak masz urlop, to może stań w tej kolejce do lekarza :(
pozdrawiamy z Fasolką
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 19, 2012 16:28 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

Udało mi się w zeszłym tygodniu dopchać do ogólnego :) Byłam w przychodni jakieś 15 po 7 rano, a miejscówkę w kolejce dostałam już na zewnątrz 8O Numerek do lekarze 16 - czyli w godz. 10.30-10.40. Po konsultacjach z zegarkiem poszłam do domu spać. Przespałam się dwie godziny i poszłam na wizytę. Skierowanie na badania dostałam, u krwiopijców byłam. Teraz nie mogę znaleźć drogi z powrotem do lekarza po wyniki :oops: Koszmarnie nie chciało mi się wstać dzisiaj :oops:

Alyaa

Post » Śro wrz 19, 2012 21:56 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: dłuuuugi weekend?

I tak uważam, że Twoje działania wyszły na dobre :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]