WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 08, 2013 21:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

Matko... chlamydia to się mi tylko kojarzy z którymś tam odcinkiem "Seksu w wielkim mieście"... w życiu bym nie przypuszczała, że może mieć związek z kotami 8O
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon kwi 08, 2013 21:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

O lwie chyba nie słyszałam...
Amelkę na grilla??? :strach: Pomocy, ludzie, ratować Białą Księżniczkę!!! Tu koty grillują! :strach:

Dobrze że moja Carmen chuda i koścista. Przynajmniej jej nikt nie spróbuje upiec.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon kwi 08, 2013 21:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

O taaaaaaaak uprawiamy seks zbiorowy przez tel i net. Staramy się po prostu czymś nie zarazić:-) W końcu bezpieczeństwo i profilaktyka ponad wszystko hihih
PARANOJA - przebijająca wszystko, co do tej pory przerabiałam. Opowiemy słowo. Mamy niewątpliwy dar wplątywania się w niecodzienne historie. Kurna noo taka karma........Glupawkę chyba złapałam........

O lwie- a proszę bardzo dziś mogę jeszcze raz.......

To było tak: nie tak wcale dawno temu miałam mastiffkę angielską o wdziecznym imieniu Sake. Czemu Sake? bo moja niedżalowana rottka miała na imię Tequila - logicznie wiec nie? Teraz nazwałabym psice pewnie Ćwiartka - bo po Połowce to już mnie głowa boli - starzeję się:-) - uprzedzałam, ze mam głupawkę? Uprzedzalam:p
Noo. Sake była córka dwóch interchampionów, powalająco piękna, PROSTA ( co u mastiffa wcale nie takie częste) i WIEEEEELKA. Ponad 85 kg wazyła.......

Dzidziunia ( bo tak sie po domowemu nazywała ) miała wielkie serducho i specyficzne nastawienie do świata. Razu pewnego moj eks małzonek mył na podjeździe autko. Suczydło podówczas ok 7 miesięczne - było dzieckiem. WIEELKIM . Bo dzieci tej rasy nigdy nie są tak naprawdę małe. Wieeelkim i duuuuuuuurnym . Nooo przechadzała się przed domem w towarzystwie bosej, przyodzianej w kusy stary podkoszulek pańci. I nagle dostrzegła MOTYLKA. Jak Miau kocham MOTYLKA.
no i ?i za nim pognała. A za nimi ja........Wybiegając rzuciłam do eksa - ŁAP KLUCZYKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eks wprawdzie został eksem, ale przekaz o dziwo pojął. Bo znaczył on ,mniej wiecej tyle: kilometr za nią zrobię, wiecej rady nie dam!!!!!! Miał wiec dokonać wsparcia za pomocą autka........Do czego jak wiadomo kluczyki niezbędne.......

Pies goniony autem jest uchwytny o ile w pola nie skręca. ( z mądrosci życiowych Neigh)

A zatem gnam za pędzącym z rozwianymi uszami mastiffkiem drąc się ile sił w płucach - STÓJ KRETYNIE!!!!!!!!!!!!!( biegnę boso.......kusy podkoszulek mam radośnie udrapowany gdzieś w okoliach biustu, spod wspomnianego widać mi gacie na szczeście mało kuse.......)

CDN
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 08, 2013 21:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

No wiec gnam krzycząc .........w pewnym momencie dokonuję skoku godnego Sandokana ( kto oglądał serial ten wie.....) i laduje na wierzgającym cielsku przytrzymując wszystkimi 4 posiadanymi kończynami.......

obok z wizgiem zatrzymuje sie autko z eksem w środku pokładającym sie ze śmiechu. Przekonana, ze śmiech na cześc moich popisow gimnastycznych się śmiertelnie obrazam. Ale nie.........

Okazuje się, ze eks płacze z powodu oglądanej sceny, której ja w euforii pogoni nie zauważam.........

CDN

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon kwi 08, 2013 22:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

otóż na sąsiedniej posesji mieszka niejaka Iksińska - która jest kobietą złotą poruszającą sie o kulach. I stała ona po jednej stronie płotu konwersując z małzonka własciela wspominanej na blogu Kobyły oraz potomstwem nieletnim płci męskiej po stronie drugiej.

Nagle kobiety dostrzegają ogromne zwierzę z daleka przypomiające LWA. Za którym pędzi bosa sąsiadka coś krzycząca wniebogłosy.........nie dam sobie glowy uciąc, ze nie wymachiwalam rękami......
Co byscie sobie pomyślały na ich miejscu?
UCIEKAC!!!!!!!
No wiec usiłują otworzyć bramę typu przesuwna na bok........Kawał żelastwa się zacina. Kobiety dzielnie ciagną każda ze swojej strony, szarpiąc ile natura pary w rękach dała........Brama nie ustepuje. Bohaterska Iksińska odrzuca kule.......i łapie oburacz.........Podkręcona adrenaliną Matka Potomka wiedziona instynktem od wieków znanym DZIECKO RATOWAC!!!!!!!! Łapie dzieciaka i przerzuca go przez płot........brama dalej nie ustępuje..........wiec sama pozostaje na pożarcie..........

W miedzyczasie ja ląduje na Lwie przygważdzając go do ziemi........

I to wszystko widzi mój EKS.

A przyczyną całej tej szopki był kurna jego olek MOTYLEK

takze nie dziwcie się, ze miejscowi to sie mnie regularnie boją.......
Ostatnio edytowano Pon kwi 08, 2013 22:12 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Neigh

Post » Pon kwi 08, 2013 22:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

Uprawiamy nierząd.
To sprawa znana.
Nierząd jest za pieniądze.

Tak tylko mówię jakby się ktoś pytał.... :mrgreen:

No i co, no i co????
(a czemu ja nie znam tej opowieści , pytam grzecznie?)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 08, 2013 22:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

No co?

Poszła fama po wsi, ze mamy LWA.......w świetle posiadanego ALIGATORA nikogo to już szczególnie nie zdzwiło.
Zwłaszcza po akcji z wzywaną przez sąsiadów ochroną - kiedy to z zamkniętego domu ( na weselu byłam ) dobywały się ryki dziewczęcym głosikiem dokonywane; "RAAAAAAAAAAAAAATUUUUUUUUUUUUNKU"

I weź mi z wesela wytłumacz, zeby nie wchodzili.......bo to ptaszek się nudzi.........:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pon kwi 08, 2013 22:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

Swoją drogą- ciekawe od kogo Maksymilian Kura nauczył się wrzeszczeć dziewczęcym głosem "RATUNKU"?
Nieźle się tam z tym TŻ_tem bawicie ...a na takiego spokojnego yntelktualiste wygląda...
(Neigh też, tylko nie na "spoojnego",zupełnie nie...)

Na grilla pierwszy idzie Leoś.
Całe forum można zaprosić...

Neigh mi dziś powiedziała, że jak tak dalej pójdzie to mi go odbiorą bo zatuczę...
(Leoś się wczoraj zaklinował całym sobą pod szafką- zawsze się kurna pod nią mieścił...a wczoraj -nie...Teraz docieka DLACZEGO...?? Ani w prawo, ani w lewo...przed nim leży kulmka zez pjurkiem a on ma na grzbiecie szafkę...i nie może owej kulmki dorwać...i wtedy JAK NIE ZAWYJE...!!Zaraz się zbiegli wszyscy, kotka wyjęli, szafkę zbesztali i kulmkom kotku porzucali...bo kotek nieszczęśliwy był! )

kotkins

Post » Pon kwi 08, 2013 22:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

MB&Ofelia pisze:Kot paradujący po stole to kot szczęśliwy :wink:

W przeciwieństwie do opiekuna próbującego zjeść obiad lub przyjmującego gości :evil:
Ja tam w takich przypadkach mówię, że ojej....no tego to jeszcze nie robił 8O 8) Forumowa AYO o mało nie zeszła ze smiechu na ten tekst, zwłaszcza, że na moim wątku zdjęcia kotów są głównie na stole :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon kwi 08, 2013 22:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

Ameczka leży na stole zawsze.
No co będę dziecku odmawiać , skoro ona tak to lubi?
Czasem jeszcze leży na Małżu, ale ,że ów był nieobecny akurat...

kotkins

Post » Pon kwi 08, 2013 23:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

Jest szczepionka na chlamydię - moje koty są zaszczepione (w zasadzie to się przypadkowo o tym dowiedzialam :oops:, ze Purevax z białaczką obejmuje też chlamydię).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon kwi 08, 2013 23:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

koteczekanusi pisze:Jest szczepionka na chlamydię - moje koty są zaszczepione (w zasadzie to się przypadkowo o tym dowiedzialam :oops:, ze Purevax z białaczką obejmuje też chlamydię).

Purevax jest albo z białaczką, albo z chlamydią, to są dwie różne szczepionki. Na chlamydię jest też nobivac forcat. Szczepiłam p-ko chlamydii i jednym i drugim, różnicy nie zauważyłam ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto kwi 09, 2013 7:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

kotkins pisze:Swoją drogą- ciekawe od kogo Maksymilian Kura nauczył się wrzeszczeć dziewczęcym głosem "RATUNKU"?

Akurat to dośc oczywiste - bo dziewczecy głosik ma starszego brata - wiec w pewnym okresie zycia głosiku - głownie ten tekst był używany w kontekście bratersko - siostrzanych kontaktów..

Obrazek

Neigh

Post » Wto kwi 09, 2013 8:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

scena musiala byc pieknie powalajaca :lol:

ps. Chcialabym miec taka sasiadke, serio, serio.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto kwi 09, 2013 8:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- TU BIJĄ!!!!

Neigh, oplułam monitor! :ryk: Służbowy, bo w pracy doczytuję :wink: Historia o lwie przednia :D

A tak na poważnie mam nieśmiałe pytanie do Kotkinsa jako okulisty co prawda ludzkiego, ale obeznanego w sprawie kocich oczu. Mojej Ofelii od jakiegoś czasu zławią ślepka. Nie cały czas, tylko od czasu do czasu. Wczoraj jedno łzawiło, dziś też, to samo. Nie wygląda na zaczerwienione ani w inny sposób chore. Mam panikować i gnać do weta czy łyknąć coś na uspokojenie?
Trochę panikara jestem, ale Ofelia zaczęła swój pobyt pod moim dachem od leczenia oczu. Daaawno to było, co prawda.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]