Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2011 11:58 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Podczas wykopalisk :wink: (zamiast się uczyć, łażę po forum i uskuteczniam wykopki :? ) znalazłam stary wątek Toli, Ty ją ogłaszałaś z Zusiem w dwupaku? 8O
Okazuje się, że "mój" faworyt to nie pierwszy Boluś, o którym pisałaś. Boluś chrapkowy nie miał własnego wątku, zanim poszedł z Tolą do tamtego "domu"?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt kwi 15, 2011 15:27 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Tak, Zuś wychował Tolę, jak najczulszy tata.Dwa miesiące później pojawił się Boluś i nim również Zuś się opiekował.Był takim trochę nie adopcyjnym kotem ze względu na swoją chorobę, ale fantastycznie trafił.No i Tola z Bolusiem zostali osieroceni, a więc szukałam im wspólnego domku.W tzw"międzyczasie " domek znalazł też podopieczny Zusia, mały Niuniuś, ale on był u mnie tylko przez chwilę.Wiem, Kasiu,że bardzo kibicowałaś Bolusiowi.TŻ Gosiar też się nim zachwycał, chciał nawet brać na tymczas, ale nie chciałam, aby kot się tułał po DT.Koty swoje przeszły, ale myślę, że już znalazły swoją życiową przystań, są bardzo szczęśliwe.One nie wydają się takie przywiązane do siebie, nie śpią przytulone, ale wystarczy,że jednemu dzieje się krzywda, drugie natychmiast rusza na pomoc.Kiedyś Boluś został zamknięty w kuchni, bo gonił Gucię, a ona tego nie chciała.Tola podeszła i Gucię pacnęła łapą, bo chyba zrozumiała,że to przez nią Boluś poszedł do aresztu.Był w nim z resztą kilkanaście sekund.Próbowała też pomóc mu wydostać się z torby, kiedy szłam z nim do weta.On z kolei płakał i szukał kotki, kiedy była na sterylce.Potem się do niej przytulał, wylizywał, chciał pomóc.Taka to miłość nie na pokaz, ale bardzo prawdziwa.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 15, 2011 16:54 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Bardzo wzruszająca jest taka miłość między zwierzakami. Bardzo Ci zazdroszczę, że możesz taką obserwować, u mnie pod tym względem jest bardzo kiepsko, choć kilka razy (prawie 2,5 roku wspólnego ich życia) miała miejsce akcja nosek-nosek. Moje koty wolą przyjaźnić się ze mną, przychodzenie na mizianki, ugniatanie łapkami (tylko Chrapek), spanie w nocy (kiedy śpię sama, prawie zawsze mam kocie towarzystwo w łóżku), Niunia często "myje" mi włosy (mam krótkie, jak kocie futerko :wink: ). Bardzo się cieszę, że moje wzięte z ulicy koty po przejściach, nie kociaki, w przypadku Niuni - wiek bardzo dojrzały - zaufały mi. Jednak czasem brakuje mi widoku futer wtulonych w siebie, tak, jak to jest na porządku dziennym u Ciebie.
Ja wątek Toli czytałam na bieżąco, ale chyba "po łebkach", bo jakoś nie pamiętałam o jej wspólnych z Zusiem ogłoszeniach :? Ale doskonale się stało, że Tola tak się po adopcji Zusia skumplowała z Bolusiem. Bo: raz - DT u Ciebie, dwa - wspaniały DS :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt kwi 15, 2011 17:40 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Bo mnie Kasiu, jakiś czas nie było na miau, to dlatego.U mnie tak zachowują się tylko tymczasy.Gucia i Mela tak jak u Ciebie, raz na ruski rok się poliżą.Zupełnie tego nie rozumiem.Najbardziej jednak cieszy mnie zażyłość z rezydentem, o ile kot jedzie na dokocenie.Nieprawdopodobna historia była z Niuniusiem, którego rezydent porwała w objęcia i ...nie wypuścił.Słyszałam,że dziewczyna szczerze martwiła się, co zrobi z Fąflem, jeśli Niuniuś nie obudzi się po operacji, w końcu to była operacja serca.Bała się, że i Fąfel wtedy nie przeżyje.Na szczęście dobrze się skończyło i chłopaki mogą nadal spać w objęciach.
Niunia i Chrapek na pewno są ze sobą zżyci, chociaż tego nie okazują publicznie,że tak powiem.Kocham dojrzałe koty, one mnie rozczulają.Niunia i Chrapek są szczęśliwe, to na bank.

ewar

Post » Pt kwi 22, 2011 20:01 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Pozostaje mi tylko się cieszyć :ryk: :ryk: :ryk: Pani kotkami zauroczona.Mówi,że są cudowne i nie jest to tylko jej zdanie.Nie wyobrażała sobie,że koty mogą być aż takie fajne."Jak ja je kocham!" tu cytuję.Tola śpi na kocyku nad głową Dużej, a Boluś albo w nogach, albo obok.Dużą to bardzo cieszy.Chodzą oboje za nią krok w krok, widać, że świetnie się tam czują.Możecie sobie wyobrazić, jak JA się czuję? :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Pt kwi 22, 2011 20:58 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

:D :D :D
Cieszę sie razem z Tobą :kotek:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon kwi 25, 2011 9:51 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

To miło słyszeć, że są piękne, że kochane.Tola to zwykła buraska , ale dla Dużej jest najpiękniejszą kotką na świecie.

ewar

Post » Wto kwi 26, 2011 7:52 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Dostałam MMS-y ze zdjęciami Toli i Bolusia. :ryk: :ryk: :ryk: Nie umiem tego przegrać, ale coś pokombinuję.Bardzo się cieszę, bo to był jak dotąd jedyny zwrot z adopcji, nie mogłam sobie pozwolić na kolejny w ich przypadku.Jakie to ważne,aby mieć kontakt z domkiem.Wyczułam, że coś jest nie tak.Ale teraz to już na pewno TEN domek.

ewar

Post » Wto maja 03, 2011 20:40 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Duża dzisiaj dzwoniła, ma mi przesłać zdjęcia kotów na maila.Wszystko w porządku, a właściwie to nawet rewelacyjnie.Kotki zdrowe, piękne, szaleją ,jak to młode kotki, ale nie robią szkód.Śpią z Dużą w łóżku, uczestniczą w pracach domowych, czekają w przedpokoju na powrót Dużej z pracy, no i są kochane.Dużą wzruszył fakt,że od razu zaczęły korzystać z drapaka, czego dwa koty, które zostały z synem p.Grażyny nie robiły, drapią wszystko, co się da.Tola i Boluś są pod tym względem wzorowe.Pod innymi też, co bardzo było miło mi słyszeć.Boluś to ulubieniec synowej p.Grażyny.On też zrobił się gadułą :lol: Ale fajnie :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Śro maja 04, 2011 15:11 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

poprostu cuuuudowne wiesci :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Śro maja 04, 2011 17:11 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Trafiły na swoje szczęście. Żeby wszystkie tak trafiały :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro maja 04, 2011 19:01 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Dostałam mnóstwo zdjęć od Dużej.Postaram się wkleić.
Głupio to pisać, ale czuję się taka dumna, że moje kochane kociska takie wyjątkowe.Duża to doświadczona kociara, zakochana w tych dwóch kotkach, które zostały "na starych śmieciach", a przecież cały czas podkreśla, że nawet się nie spodziewała,że Tola i Boluś takie fajne będą.Duża jest zachwycona i tym, że jej nie budzą, czekają aż wstanie, mówiła,że nawet w niedzielę mogła sobie pospać do dziewiątej.Koty bez wad. :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Śro maja 04, 2011 19:03 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

ewar pisze:Dostałam mnóstwo zdjęć od Dużej.Postaram się wkleić.
Głupio to pisać, ale czuję się taka dumna, że moje kochane kociska takie wyjątkowe.Duża to doświadczona kociara, zakochana w tych dwóch kotkach, które zostały "na starych śmieciach", a przecież cały czas podkreśla, że nawet się nie spodziewała,że Tola i Boluś takie fajne będą.Duża jest zachwycona i tym, że jej nie budzą, czekają aż wstanie, mówiła,że nawet w niedzielę mogła sobie pospać do dziewiątej.Koty bez wad. :ryk: :ryk: :ryk:

koniecznie :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro maja 04, 2011 19:24 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Większość jest nie ostra, ale zobaczcie, jak im fajnie!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro maja 04, 2011 19:27 Re: Tola i Boluś,piękny dwupak.W domu!!!!

Mali szczęściarze :D . I nie wiem, czemu głupio Ci pisać, że jesteś dumna. To Twoja zasługa. Ja bym była.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]