Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty w tajnyh miszjah

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 15, 2011 15:15 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

Nic a nic.. :roll: Powodu takiej formy tez ale bawcie sie dobrze :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob sty 15, 2011 15:17 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

moś pisze:Nic a nic.. :roll: Powodu takiej formy tez ale bawcie sie dobrze :wink:

Nie rozumiesz? Bo to jest sifrantowane, zeby zaden wruk nie zrozumiał :wink:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 15, 2011 15:20 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

To ja chyba wrog :lol:

moś

Post » Sob sty 15, 2011 15:25 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

moś pisze:To ja chyba wrog :lol:

Ja tego przecież nie powiedziałam

MaryLux

Post » Sob sty 15, 2011 16:58 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

moś pisze:To ja chyba wrog :lol:

Nie, ale jak wiadomo powszechnie - forma jest czasem obroną przed zbyt nachalną "życiowością". Powód tłumaczenia formy - szczególnie dla kogoś, kto jest po raz pierwszy Gościem - nie jest chyba konieczny :-). Forma to forma i albo się ją akceptuje, albo nie. I - zaręczamy - BAWIMY SIĘ DOBRZE.

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Sob sty 15, 2011 17:46 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

dziekuje, to mi wystarczy 8)

moś

Post » Sob sty 15, 2011 21:03 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

MaryLux pisze:
moś pisze:Nic a nic.. :roll: Powodu takiej formy tez ale bawcie sie dobrze :wink:

DObrze Inka muwi a Stefcia się poczóła jak w szkole co to do niej nie hodziła a Kasia tak rze ópomnienie doształa nieżaszłórzone

CatherineTheGreat

Post » Nie sty 16, 2011 15:38 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

CatherineTheGreat pisze:
MaryLux pisze:

DObrze Inka muwi a Stefcia się poczóła jak w szkole co to do niej nie hodziła a Kasia tak rze ópomnienie doształa nieżaszłórzone

My z Duzom tes tak siem pocułyśmy i było nam psykro saniemowicie :placz:
Inka

MaryLux

Post » Nie sty 16, 2011 21:45 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

nie płacze Inka Stefcia pociesza Drórzyna to Drórzyna i nikt tótej nie bedzie się wpyhał sz krytykowaniem Inka dosztaje pohwałę ża bronienie dobrego imnienia Drórzyny Stefcia muwi

CatherineTheGreat

Post » Nie sty 16, 2011 22:20 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

Sztopka składa meldunek:
otóż przyszło do nas dziś COŚ. Coś wyglądało troche jak Duzi, ale było małe.. takie na pół Dużych. No i to Coś łaziło, gadalo.. ale nie jak Ania mowi czy Mateuszek tylko tak mówiło.. o niczym jakby 8O Fruzia Coś chyba polubiła, troche sie poprzytulała i poszła na akwarium a Sztopka prowadziła obserwacje z krzesła. Nie zaobserwowała Sztopka nic podejrzanego.. No może poza dwukrotną próbą wyrwania Sztopci ogona i jednokrotną próbą zgniecenia Sztopki twarzy..ale jak sie Stopka odeszła na bezpieczną odległość to Coś nie kontynuowało prób zdefasonowania bryły Sztopki 8)
Podsumowanie akcji: Coś było niegroźne, ale obcowanie z Cosiem wymaga asertywności. Koniec meldunku od Stopki
Obrazek

Flortee

Od: Nie lis 22, 2009 18:21

Post » Pon sty 17, 2011 8:43 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

Hoho, ale Wuc Stefcia nasmarowała odezwę! Na miarę Wodza pod względem formy jak i treści. Duża śmiesznych słów. Ja ostatnio nauczyłem się zwrotu grzecznościowego po ludzku: miuo mi. Jednak smoking zobowiązuje.

Co zaś się tyczy COSIA to może to być królik. Mikroagent Rysiek przeprowadził się do domu z królikiem.. tamten ponoć mieszka w klatce ale to może być to.. 8O
kap.klos.Laoś

mih

Od: Śro cze 24, 2009 11:36

Post » Pon sty 17, 2011 9:00 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

Melduję że Pacynka zaramportowała obszernie i przysłała dużo zdjęć i tu są one do oglądania:
http://picasaweb.google.com/monika.kasz ... rue&pli=1#
Ten drugi kot nazywa się Gigant i jest chłopczykiem a Pacynka jest zdrowiutka i doktór chwalił że taka zadbana. Będzie miała omperację w tym tygodniu więc trzeba trzymać kciuki.

Jeśli chodzi o COSIA to popieram przypuszczenie Laosia. Z pewnością to królik i do tego zagraniczny skoro nie można zrozumieć co mówi. Może to szpieg obcego mocarstwa Menaszka przypuszcza. Mam nadzieję, że Agentki nie zdradziły mu żadnych kryjówek ani sekretów Drórzyny.

Menaszka

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon sty 17, 2011 9:11 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

Na jednym zdjęciu Agentka Pacynka urywa temu Gigantu główkę! Hura! Treningi nie poszły w las :D
kap.klos.Laoś

mih

Od: Śro cze 24, 2009 11:36

Post » Pon sty 17, 2011 9:56 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

CatherineTheGreat pisze:nie płacze Inka Stefcia pociesza Drórzyna to Drórzyna i nikt tótej nie bedzie się wpyhał sz krytykowaniem Inka dosztaje pohwałę ża bronienie dobrego imnienia Drórzyny Stefcia muwi

Ku hwale Drórzyny! Obiecujem wzmozenie działań w celu wienksej nasej hwały!
Inka dumna jak paw z pochwały

MaryLux

Post » Pon sty 17, 2011 9:59 Re: Stefcia i Drórzyna Agentuw - Agenty rószają na pżedpola

mih pisze:
Ja ostatnio nauczyłem się zwrotu grzecznościowego po ludzku: miuo mi. Jednak smoking zobowiązuje.

kap.klos.Laoś

A czy nie powinno to brzmieć: MIAAUO mi?
Inka zastanawiająca się

MaryLux

[poprzednia][następna]