Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 21:52 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- idzie wiosna!!!!!

Zołzy :evil:
Czitka - lepiej nic więcej nie piecz, bo Cię jeszcze bardziej pokarze - kota dostaniesz w prezencie, albo 12 na ten przykład :mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon paź 19, 2009 21:56 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- idzie wiosna!!!!!

Bungo się pogniewała pewnie, albo czeka, aż jeże sobie pójdą.
Marcelibu, jakże miło było Cię zobaczyć na wątku (oczywiście Wojtku też :P ), ale powiedz mi, czy właściwe decyzje podjęte 8) ?
Czitusia przyszła do mnie i liże mi poparzony nadgarstek....Reszta śpi i ma wszystko w tłustych pupach.
Cosia natomiast wczoraj ukradła całą kaszankę razem z workiem foliowym, wyniosła do ogrodu i cichcem zjadła w dużej części. A jak przy rozpakowywaniu podskakiwała, tarzała się, walczyła jak puma najprawdziwsza albo tygrys, domowy oczywiście i do tego mój.
Pyszne było!
No to byle do wiosny!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon paź 19, 2009 22:00 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- koty pod opieką-wink

Fundacja KOT pisze:
czitka pisze:Moja Przyjaciółka Bungo została wywieziona na działki do Rudy Śląskiej i tam biega w białym gieźle i straszy całkiem nieźle, a wodę już zakręcili. Podobno żywi się tym, co zostawią jeże....W dodatku ma być wysterylizowana :roll:

Czitka, niewysterylizowaną wysłałaś? 8O A tyle się mówi, tłumaczy. Nic, tylko pomniki i kanonizacje Ci w głowie :!:

Asia

Oj, no yyyy.....O! Wiem! Bungo lubi tabletki, zawsze coś łyka, to jej podmieniłam :surprise:
Będzie pewnie codziennie przed spaniem zażywać, to znaczy na spanie :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 20, 2009 19:59 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- idzie wiosna!!!!!

Przepraszam, miałam już nic nie pisać do wiosny, ale ktoś mi ukradł Micia Micia :evil:
Proszę o natychmiastowy zwrot do podpisu. Przewidziana nagroda :mrgreen:
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 20, 2009 20:20 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- idzie wiosna!!!!!

Bungo pisze:Zołzy :evil:
Czitka - lepiej nic więcej nie piecz, bo Cię jeszcze bardziej pokarze - kota dostaniesz w prezencie, albo 12 na ten przykład :mrgreen:

Chciałabym zobaczyć kogoś wręczającego Czitce `12`.
Zawsze mnie uczono, że liczby to abstrakcje - to mogłoby nawet ciekawie wyglądać...

A na tych działkach w Rudzie Śląskiej to porządne ludzie som - co nowego przylezie - sterylizują. Żeby to tak wszędzie było...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto paź 20, 2009 22:01 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Albo żeby szalone kolekcjonerki korzystały z mozliwości oddania sparaliżowanej kotki w najlepsze ręce... :(

A Czitka chyba chce drugiego Mićka, bo przecież jednego w podpisie już ma 8O

Kto ma zbyciu utuczonego srebrnego metalika, który lubi się włóczyć :mrgreen:

Bungo

Post » Śro paź 21, 2009 10:20 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

W zamian za Micia dam Ci Psocisława z haremem

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 21, 2009 13:15 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie propozycje, zwłaszcza dwunastu kotów, Miciu się szczęśliwie odnalazł i wskoczył na swoje miejsce, czyli do mojego łóżka :wink: Nie ma to, jak utuczony silver metalic wieczorową porą.
Dzisiaj będziemy robić budki zewnętrzne, właśnie udaję się cichcem na zaplecze moich ulubionych sklepów po materiał wyjściowy.
Mam dylemat na jakiej wysokości budek powinien być otwór wejściowy. Bo chyba chodzi o to, żeby kot po wskoczeniu do środka coś widział. Potrzebuję kartony, styropiany, folie i taśmy klejące. Budki będą tak piękne, jak Hilton :mrgreen:
W planie wariant piętrowy z wykorzystaniem paneli.
Wszelkie wskazówki mile widziane.
A, oczywiście budki owe, będą służyły pozbyciu się kotów z domu 8)
Obrazek

czitka

Post » Śro paź 21, 2009 13:24 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

czitka pisze: Wszelkie wskazówki mile widziane.

Centralne ogrzewanie? 8)

I poproszę o foty postępów prac. Dużo i często.
:mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro paź 21, 2009 13:25 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Uprzedzałam, żebyś tego nie robiła :evil:
I teraz będzie donos :mrgreen:
Nie zorientowanych informuję, że koty Czitki mają do dysypozycji: jej mieszkanie, piwnicę wielkości mieszkania, duży ogród (osiatkowany, ofoliowany, w którym są przez Czitkę pilnowane i do którego wychodzą kiedy sobie zażyczą), a w tym ogrodzie - komórkę, budkę po taśkach, tzw. hilton - czyli koszmarną konstrukcję z krzeseł, folii, kołder, w wersji letniej i zimowej oraz beczkę na drzewie i same drzewa. Teraz będą jeszcze miały budki 8O
To są najbardziej rozpieszczone koty na świecie, a Czitka jest najbardziej porąbaną kociarą - nawet na tym forum :!: :roll:

Bungo

Post » Śro paź 21, 2009 13:26 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Baśka - ciiicho. Ja już się cieszyłam, że będzie fajnie!!!! :smokin: Ola dawno nic takiego nie robiła.
:ryk: :ryk: :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro paź 21, 2009 13:35 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

A myślisz, że się tym przejmie? Guzik - wkrótce zobaczymy zdjęcia budek, któe koty po jednym dniu oleją, a Czitka będzie kombinować, jakby im znowu życie umilić :mrgreen:
Ale kiedy rozmawiamy, to słyszę nieustannie - "a ... kij z tymi kotami, przestańmy o nich gadać, życie nie kończy się na kotach, dać im kikata i niech se radzą" :ryk:
I nieustatnnie współczuje moim biedakom, że zamknięte w domu siedzą :?

Bungo

Post » Śro paź 21, 2009 13:54 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Najpierw dostałam zawału z powodu tytułu :evil:

Budki to fajny pomysł :D
Tu na wzór kocie miasteczko

Obrazek

A tu kilka różnych propozycji ze strony Fundacji Canis :D
http://www.canis.org.pl/porady/azyle.htm

A na KŁ jest aktualnie wątek o zagospodarowaniu pomieszczeń piwnicznych :D

I strasznie się cieszę, że Cię czytam :mrgreen:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Śro paź 21, 2009 13:56 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Za bardzo się nie ciesz :?
Mić się znalazł i Czitka zamilknie do wiosny :mrgreen:

Bungo

Post » Śro paź 21, 2009 14:17 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ktoś ukradł Micia!Proszę o zwrot!

Może nie zamilknie :?

A w ogóle, to ja bym zbudowała piętrowe budki, wejścia tu i tam, żeby można było bryknąć przez więcej niż jedną dziurkę.
Ale to wtedy trzeba przedpokoje zrobić, żeby w pokojach nie wiało :D
I niektóre dziurki ciaśniejsze, żeby trzeba było brzuch wciągać przy wchodzeniu. Moje koty uwielbiają się przeciskać :D

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

[poprzednia][następna]